Bradenton Gulf Islands | 7 avontuurlijke ervaringen in de baai van Palma Sola

Bradenton Gulf Islands | 7 avontuurlijke ervaringen in de baai van Palma Sola

Palma Sola Bay in de regio van de Bradenton Gulf Islands is een echte geheime tip voor avontuurlijke ervaringen in West-Florida. Het offshore-eiland Anna Maria fungeert als een schild voor de Golf van Mexico en maakt van de baai een soortenrijke biotoop. We zetten hier 7 avontuurlijke ervaringen in de baai van Palma Sola op een rij. 

Lees ook: De favoriete stranden van Bradenton Gulf Islands

1. Kajak om wilde dolfijnen en zachtaardige zeekoeien te zien

De natuurlijke schoonheid van de baai van Palma Sola kan bijzonder goed worden verkend met een peddel en kajak. Beschermd door het eiland voor de kust, is het water hier meestal kalm. In het voorjaar laat de baai de kanovaarders van een bijzonder mooie kant zien. Naast een grote populatie dolfijnen en lamantijnen, presenteren de inheemse zwart-witte pelikanen zich op weg naar hun zuidelijke broedplaatsen.

Cortez

2. Excursie naar het historische vissersdorp Cortez

Ten zuidwesten van de baai ligt het oudste vissersdorp van Florida. Sinds de oprichting in de 19e eeuw hebben de inwoners van Cortez met trots gevist, gespecialiseerd in harder, tandbaars, rode snapper en steenkrab. Sommige vissers nemen bezoekers mee op kust- en diepzeevissen. Een omweg naar de Star Fish Company, opgericht in de jaren 1920, is de moeite waard. De beste vis is verkrijgbaar op de markt en in het restaurant – inclusief schilderachtig uitzicht.

3. Paardrijden

Een bijzondere ervaring wacht paardenliefhebbers op de Palma Sola Causeway tussen Bradenton en Anna Maria Island. Het avontuur begint met een ritje zonder zadel langs het zandstrand voordat ruiter en paard zich in het koele water van de baai van Palma Sola storten. Zodra de paarden schouderdiep in het water staan, staan ​​de gedurfde ruiters op en “surfen” te paard.

4. Rondleiding door de mangrovetunnels

Er zijn ongeveer een dozijn natuurreservaten in de Bradenton Area, waarvan sommige honderden hectaren beslaan en andere kleine natuurlijke wetlands zijn. Neal Preserve ligt op het eiland Perico, een ruig eiland voor de kust van de baai van Palma Sola. De waterwegen en mangrovetunnels kunnen het beste per kano worden verkend. The Preserve is de thuisbasis van talloze soorten vissen en krabben, vogels, schildpadden en zeekoeien – vooral jonge dieren, omdat het dichte onderwaternetwerk van de mangrovebossen bescherming biedt tegen roofdieren.

Neal Preserve

5. In de voetsporen van indianen

Het 120 hectare grote land waarop het Neal Preserve zich bevindt, was al in gebruik in 3000 voor Christus. De grafheuvels van indianen werden daar in de jaren dertig ontdekt door het Smithsonian Institution. De grafheuvels zijn gereconstrueerd, waardoor het reservaat een geweldige plek is om van de natuur te genieten en tegelijkertijd over de geschiedenis te leren.

6. Schakel over naar vogelperspectief

Als je de baai vanuit vogelperspectief wilt ervaren, kun je aan boord gaan van een lichtgewicht watervliegtuig. De open kuip biedt vrij zicht op de idyllische baai met zijn labyrintische waterwegen, de drukte van de vissersboten en de chique vakantiehuizen.

Lees ook: 5 x doen op de onbekende eilanden van Florida Keys & Key West

7. In de boomtoppen van Robinson Preserve

Robinson Preserve

In het noorden van Palma Sola Bay ligt het Robinson Preserve. Bezoekers kunnen 682 hectare kustzoutvlakten, moerasland en mangrovehabitat verwachten, gecombineerd met een wandel- en fietspad. Het reservaat is ideaal om te wandelen, kajakken of fietsen. NEST (Centrum voor Natuur, Onderzoek, Wetenschap en Technologie) is gespecialiseerd in praktijkgericht leren voor alle leeftijden. Een klimpark leidt bezoekers naar de boomtoppen van het natuurgebied. Touwbruggen, klimnetten en glijbanen zorgen voor plezier en dagen je behendigheid uit. De treetop walkway zorgt voor observatie van steltlopers en dieren in het wild in het reservaat.