6 leuke weetjes over de regio Bradenton Gulf Islands

6 leuke weetjes over de regio Bradenton Gulf Islands

De regio Bradenton Gulf Islands, die de eilanden Anna Maria en Longboat Key omvat, vertegenwoordigt het oorspronkelijke Florida en maakt indruk met zijn ontspannen en ongecompliceerde levensstijl. Zes spannende weetjes over de regio Bradenton Gulf Islands geven inzicht in de diversiteit van de regio en nodigen je uit voor een ontdekkingsreis.

Lees ook: De eilanden van Marathon, het hart van de Florida Keys -Mile Markers 63 tot 47

Anna Maria Island | Vijf minuten naar het strand

Anna Maria Island

Anna Maria is met haar elf kilometer lange kustlijn perfect voor lange strandwandelingen. Omdat het Gulf Island op het breedste punt minder dan anderhalve kilometer bedraagt, kun je het strand overal vandaan in minder dan vijf minuten bereiken – te voet.

Pine Avenue | De groenste kleine hoofdstraat van Amerika

Pine Avenue

Pine Avenue, met zijn kleurrijke strandhuisjes in het noordelijke deel van Anna Maria Island, staat niet alleen bekend om zijn ‘charmante uitstraling’ maar ook als ‘de groenste kleine hoofdstraat van Amerika’. Met zijn eigen waterzuivering, eigentijdse recyclingconcepten, gemeenschappelijke tuinen en een innovatief “LEED Platinum and Net Zero Energy Retail Park” is Pine Avenue een uitstekend voorbeeld van ecologische duurzaamheid en heeft er zelfs erkenning voor gekregen van de VN.

Dolfijnen als permanente buren

weetjes Bradenton Gulf Islands

De kust van de regio is al generaties lang de thuisbasis van verschillende dolfijnen, met name de gewone Noord-Amerikaanse tuimelaar. Vanwege hun ongebruikelijke sedentaire karakter en lange levensduur komen dolfijnonderzoekers van over de hele wereld naar de regio om de dieren te bestuderen, die hier de beste levensomstandigheden hebben vanwege het grote voedselaanbod en de hoge waterkwaliteit.

Koel zand, zelfs bij hoge temperaturen

weetjes Bradenton Gulf Islands

De witte, beeldschone stranden van de regio Bradenton Gulf Islands hebben een bijzondere eigenschap: het zand wordt niet heet door de kwartskristallen die het bevat, waardoor je zonder problemen met blote voeten in het zand kunt lopen, zelfs bij hoge temperaturen.

Florida’s grootste levende, levende kunstwerk

Village of the Arts

The Village of the Arts is een non-profit kunstgemeenschap die de stad Bradenton sinds 1999 heeft verrijkt met meer dan 300 huizen, restaurants, winkels en kunstenaarsateliers. Maandelijkse evenementen zoals de “ArtWalk” nodigen uit om de creatieve wijk te verkennen en er een levendig cultureel centrum van te maken.

Lees ook: De top 10 must-sees en must-do’s in Fort Myers

Yoga met zeekoeien in het Bishop Museum

weetjes Bradenton Gulf Islands

In het grootste natuur- en cultuurhistorisch museum aan de Golfkust van Florida, het Bishop Museum of Science and Nature, kun je niet alleen de geschiedenis van de staat verkennen, maar ook actief bijdragen aan de rehabilitatie van zeekoeien. In het Parker Manatee Rehabilitation Habitat aan de achterkant van het museum worden gewonde lamantijnen verzorgd door mariene biologen en zodra ze weer gezond zijn, teruggezet in het wild. Interactieve ervaringen zoals lamantijnyoga zorgen ervoor dat je bijzonder dicht bij de grijze reuzen kunt komen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie