Longboat Key – De geheime tip in de Golf van Mexico

Longboat Key - De geheime tip in de Golf van Mexico

Kilometerslange witte zandstranden waar je maar weinig mensen ontmoet, weelderige vegetatie die met zijn kleurrijke bloesems doet denken aan een liefdevol aangelegde tuin, en een fascinerende dierenwereld, maakt het eiland Longboat Key aan de westkust van Florida tot een echte geheime tip.

Lees ook: Tips voor een gezinsvakantie naar Florida Keys & Key West

Longboat Key is een van de twee langgerekte eilanden die voor de kust van de kustplaats Bradenton liggen en is nauw verbonden met de zuidpunt van het tweede eiland, Anna Maria Island. Beide eilanden zijn door bruggen met het vasteland verbonden. Het noordelijke deel van Longboat Key behoort tot de regio van de Bradenton Gulf Islands, het zuidelijke deel tot Sarasota.

Voor de Condé Nast Traveller is Longboat Key al vele jaren een van de mooiste eilanden in de Sunshine State. Het eiland, dat bezaaid is met lagunes, is in zijn natuurlijke staat gelaten, waardoor je hier exotische vogelsoorten tegenkomt, en de onderwaterwereld met zijn vissen, dolfijnen en de gezellige zeekoeien is spannend en vol verrassingen. Tijdens een tochtje met het stand-up paddleboard of de kajak kan het gebeuren dat je de vriendelijke en nieuwsgierige reuzen tegenkomt. De kust leent zich ook uitstekend voor windsurfen en snorkelen. Lokale gidsen kennen de beste plekjes en ideale tijden van de dag. Wie een boot wil charteren, vindt wat hij zoekt bij Cannons Marina. Daar kun je ook waardevolle tips krijgen over hoe je naar de mooiste stranden van het eiland kunt gaan. Sommige liggen behoorlijk verscholen achter halvemaanvormige kustlijnen en duinlandschappen. Bijvoorbeeld Whitney Beach. Gelegen tussen twee privéstranden, is het de perfecte plek voor een lange wandeling bij zonsondergang.

Heerlijk shoppen en eten

Longboat Key

Het kleine stadje Longboat Key biedt winkels en lekker eten. De magnifieke herenhuizen die het gezicht van Longboat Key kenmerken, suggereren dat het hier elitair is. Gasten ontdekken echter al snel dat dit op Longboat Key niet het geval is, integendeel, de sfeer hier is ontspannen en informeel.

De gastronomiescène is kleurrijk en gevarieerd. Veel restaurants zijn gespecialiseerd in verse vis en zeevruchten. “Stone Crab” is één van de specialiteiten die je zeker geproefd moet hebben. Maar natuurlijk zijn er ook burgers en steaks die beroemd zijn geworden door de manier waarop ze bereid worden. Insiders bevelen het restaurant “Shore LBK” met de beroemde “Shore Burger” aan. De Mar Vista is gebouwd in 1912 en je kunt nog steeds de charme van het “oude Florida” voelen. De “Euphemia Haye” wordt beschouwd als een van de meest ongewone restaurants. Chef-kok Ray en zijn vrouw D’Arcy vormen het hart van het restaurant, dat gespecialiseerd is in verse zeevruchten en eersteklas steaks.

Lees ook: 30 dingen om te doen op Maui

Een bezienswaardige bestemming voor een dagje uit is het Mote Marine Laboratory & Aquarium. De non-profit mariene onderzoeksorganisatie is verschoven naar de overtuiging dat het beschermen en duurzaam gebruiken van de oceanen begint met onderzoek en onderwijs. Hier kun je meekijken over de schouders van zeebiologen aan het werk en deelnemen aan diverse excursies.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie