Tips voor een gezinsvakantie naar Florida Keys & Key West

Tips voor een gezinsvakantie naar Florida Keys & Key West

Het is lente. Voor gezinnen is het nu al de moeite waard om na te denken over de zomer en vooral de zomervakantie. Als je vooruit plant, kun je je verheugen op een bijzonder soort vakantie, waarbij niet alleen strand, zon en zandkastelen centraal staan, maar ook avontuur en afwisseling. Als je erover nadenkt om je zomervakantie op een andere plek door te brengen, dan is de subtropische eilandengroep in de Florida Keys & Key West de perfecte plek voor jou. Hier zijn de beste suggesties voor een onvergetelijke zomervakantie met het hele gezin.

Lees ook: Tijd voor avontuur op de 6 eilanden van Hawaï

Key Largo boottocht met glazen bodem

De onderwaterwereld van de Florida Keys & Key West is uniek. Het op twee na grootste koraalrif ter wereld strekt zich uit voor de eilandenketen en talloze kleurrijke vissen en andere zeedieren wachten erop om ontdekt te worden. Als je niet nat wilt worden tijdens het verkennen van deze fascinerende wereld, kun je een rondvaart maken op de boot met glazen bodem “Spirit” door het John Pennekamp Coral Reef State Park. Gezinnen kunnen zich verheugen op een rondleiding van bijna 2,5 uur in het eerste onderwaterpark in de VS. Op veel plekken kun je een glimp opvangen van het plat onder het wateroppervlak liggende koraalrif en zijn bewoners.

Diepzeevissen in Robbie’s Marina van Islamorada

Florida Keys & Key West

In Robbie’s Marina komen kleine en grote vissers aan hun trekken op de “Captain Michael”. Aan boord van de vissersboot kun je, onder begeleiding van de deskundige bemanning, proberen je eigen vis te haken of te vangen. Terug in de haven maakt de bemanning de vangst schoon en fileert ze, waarna het Hungry Tarpon Restaurant de handgevangen vis klaarmaakt. Verser of lekkerder kan het niet. De rondleidingen starten twee keer per dag en duren elk vier uur. Aas en uitrusting zijn bij de prijs inbegrepen.

Een bezoek aan het schildpaddenziekenhuis van Marathon

Marathon's Turtle Hospital

Marathon’s Turtle Hospital gaat ook over zeedieren. Hier worden zieke en gewonde zeeschildpadden door het team verzorgd en, indien mogelijk, weer vrijgelaten in het wild. Patiënten die te zwak zijn om het ziekenhuis te verlaten, mogen hun nadagen met liefdevolle zorg doorbrengen in de zwembaden van Turtle Hospital. Tijdens rondleidingen van 90 minuten leer je alles over de voorziening, haar taken en de bewoners. Als je geluk hebt, kun je zelfs een “release” bijwonen en ervaren hoe een schildpad in het wild wordt vrijgelaten.

Kijk dolfijnen in het wild in Key West

dolfijnen in het wild in Key West

Tuimelaars, pijlstaartroggen, jonge vissen en koraal – het is er allemaal te zien op Fury Water Adventures’ Dolphin Watch en Backcountry Snorkel Tour in Key West. De 3-uur durende tour neemt de deelnemers mee naar de ondiepe wateren van het achterland van Key West, waar je kunt snorkelen en het onderwaterleven kunt ontdekken en, met een beetje geluk, dolfijnen in het wild kunt spotten. Tours vertrekken tweemaal per dag vanuit Key West.

Ervaar de meest zuidelijke stad van de VS vanuit de lucht

Key West helikopter

Voor degenen die liever droog blijven en de stad met een verschil willen verkennen, zijn de luchtige excursies van Air Adventures Key West precies het juiste ticket. Vlieg hoog aan boord van een helikopter voor een spectaculair uitzicht op de meest zuidelijke stad van de continentale Verenigde Staten. Je ziet Smathers Beach, Southernmost Point en Fort Zachary Taylor. In het heldere water kun je zelfs van bovenaf dolfijnen, schildpadden en roggen spotten. Je kunt kiezen uit vijf verschillende tours en bijvoorbeeld een vlucht naar de zonsondergang boeken.

Lees ook: De Cook Eilanden – een klein paradijs in de Stille Zuidzee

Dry Tortugas – Een reis naar het meest afgelegen nationale park van Amerika

Dry Tortugas

112 km ten westen van Key West ligt de Dry Tortugas, het meest afgelegen nationale park van de VS. Hier kun je tijdens een dagtocht de betoverende zand- en koraaleilanden van de Golf van Mexico ontdekken. De handigste manier om het nationale park te bereiken is aan boord van de Yankee Freedom III-veerboot, die dagelijks vertrekt vanuit Key West. Lokaal kun je het hoofdeiland Garden Key op eigen gelegenheid verkennen, leren over het oude Fort Jefferson uit de burgeroorlog, zwemmen en snorkelen, of gewoon genieten van de schoonheid van de eilanden en de turquoise wateren.