Sfeervolle evenementen tot het einde van het jaar in de Florida Keys

Sfeervolle evenementen tot het einde van het jaar in de Florida Keys

In Florida Keys & Key West viert men tegenwoordig kleurrijk en uitbundig feest. Talrijke evenementen in Florida Keys zorgen voor een feestelijke sfeer, zelfs bij zomerse temperaturen op de subtropische eilandenketen. We zetten hier de sfeervollen evenementen tot het einde van jaar in Florida Keys op een rij.

Lees ook: 5 redenen waarom de Hamptons een bezoek waard zijn, zelfs in het koude seizoen

Trolleytochten naar versierde huizen

Veel delen van Key West worden tijdens de advent omgetoverd tot een feestelijke, glinsterende lichtzee. Conch Tour Train biedt ritten van een uur naar de sierlijke gebouwen en wijken. Als souvenir ontvangen de deelnemers een glaasje kerstverlichting. De reizen vinden plaats tot 23 december 2023 (elk meerdere afvaarten). De populaire oranje en groene trolleys van Trolleytours reizen van 8 tot 23 december 2023 ook naar de mooiste feestdagen verlichte huizen van Key West. De rondleidingen in de met verlichting versierde trolleys vertrekken elke avond meerdere keren vanaf Mallory Square.

Winterwonderland voor het hele gezin

Het Coffee Butler Amphitheatre in Truman Waterfront Park in Key West wordt tot en met 30 december 2023 omgetoverd tot een winterwonderland voor jong en oud met fascinerende lichtshows, een ijsbaan onder palmbomen, attracties, muziek en vele andere attracties. Talrijke kraampjes verleiden je met heerlijke lekkernijen en bij de lokale ambachtsstandjes vind je zeker leuke kerstcadeautjes. Bijzonder sfeervol voor gezinnen is het in het Winterwonderland bij Crane Point in Marathon, wanneer rendierpony’s, sledetochten, de Kerstman en Kerstvrouw en een chocoladefontein op bezoekers wachten.

Een kijkje achter de schermen bij de mooiste huizen van Key West

Hoe ziet het eruit achter de gevels van de feestelijk versierde, deels historische huizen in Key West? Dit kunnen bezoekers op 29 en 30 december 2023 te weten komen tijdens de populaire Old Island Restoration Foundation Home Tours. Veel van de huizen en tuinen die speciaal voor Kerstmis zijn versierd, kun je op eigen gelegenheid bezoeken. De Old Island Restoration Foundation organiseert sinds 1960 de populaire Home Tours op Key West, waardoor ze een van de oudste dergelijke tours in de VS zijn.

Lees ook: De top 10 must-sees en must-do’s in Fort Myers

Tot ziens 2023, welkom 2024

Op de laatste dag van het jaar is er groot feest in Key West. Tot de traditionele gebruiken op oudejaarsavond behoren de legendarische “drops” om middernacht. Bijzonder spectaculair is de enorme rode hoge hak waarin een drag queen op de grond zweeft in de Bourbon St. Pub/New Orleans House. Bij First Flight Island Restaurant & Brewery, de geboorteplaats van luchtvaartmaatschappij Pan Am, kun je getuige zijn van de middernachtvlucht van een geüniformeerde stewardess in een replicavliegtuig tijdens een oudejaarsfeest met Gatsby-thema. Een grote schelp valt uit de lucht bij Sloppy Joe’s Bar in Duval Street, een piratenbruid wordt uit een scheepsmast neergelaten bij de Schooner Wharf Bar en een gigantische limoenwig valt net op tijd in een margaritaglas in het Ocean Key Resort & Spa voor het nieuwe jaar – proost!

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie