De top 10 must-sees en must-do’s in Fort Myers

De top 10 must-sees en must-do's in Fort Myers

Het tropische eilandparadijs Fort Myers, in het zuidwesten van Florida is een geheime tip. Hoogtepunten van de regio zijn de brede, witte zandstranden, de enorme schelpdierafzettingen en de weelderige groene natuur. En de bestemming heeft nog veel meer te bieden. Hier zijn 10 must-sees en must-dos die je vakantie onvergetelijk zullen maken:

Lees ook: Top 10 dingen om te zien en te doen tijdens natuurvakanties in Galapagos

Meer dan alleen zand

fort myers vakantie

De stranden van Zuidwest-Florida zijn meer dan alleen ontspannen. Want hier haal je gratis de leukste souvenirs: de prachtige schelpen die in een verrassende variatie in de regio te vinden zijn. “Shelling” is de naam van de zoektocht naar de mooiste stukken, waarvan hier elke nacht meer dan 400 soorten worden aangespoeld door de zeestromingen. Bij het ochtendgloren zijn de mosselzoekers al van verre te zien wanneer ze in de “Sanibel Stoop” hurken en op zoek gaan naar de meest bijzondere exemplaren. Elke dag ligt er een compleet nieuw schelpentapijt op het strand voor bezoekers, dus het is altijd de moeite waard om een ​​kijkje op de bodem te nemen.

Uitzonderlijke dieren in het wild

Als natuurlijke bestemming heeft Fort Myers veel te bieden. Naast prachtige natuurgebieden heeft de regio een buitengewone verscheidenheid aan flora en fauna. Wil je de bestemming vanaf het water verkennen, dan kun je deelnemen aan een Dolphin & Eco Tour. Tijdens de tour ervaren vakantiegangers een individuele dagtocht die is afgestemd op hun behoeften. De boten bieden plaats aan zes personen en deelnemers moeten tussen de drie en zes uur uittrekken voor de excursies, afhankelijk van de activiteit. Ook de lieve zeekoeien zijn hier thuis. In de warme maanden kunnen de nieuwsgierige zoogdieren net voor de kust worden gespot. Wanneer de koele stromingen van de Golf van Mexico de regio tussen november en april bereiken, trekken de zeekoeien verder landinwaarts naar de warmere passen.

De diverse omgeving verkennen

Fort Myers – Eilanden, stranden en neigborhoods, trouw aan zijn naam, bestaat uit een verscheidenheid aan eilanden, stranden en buurten, die allemaal een bezoek waard zijn. In Downtown Fort Myers kun je  bijvoorbeeld een hele dag vol leuke activiteiten vullen. Van geschiedenis en wetenschap in de Edison en Ford Winter Estates, tot historische bezienswaardigheden, restaurants van wereldklasse en levendige clubs, hier is het nooit saai. Matlacha daarentegen is bijzonder kleurrijk. Het kleine eiland herbergt kleurrijke winkels en kunstgaleries, markten en unieke restaurants – een uitzonderlijk kunstenaarsparadijs dat iedereen zou moeten zien.

Activiteiten in en op het water

Actieve vakantiegangers krijgen ook waar voor hun geld. Kano of kajak over de Great Calusa Blueway langs honderden vogels, fascinerende waterdieren en dolfijnen. Op ongeveer 300 kilometer biedt de goed bewegwijzerde waterweg verschillende routes, parken, bootverhuur, campings, restaurants, accommodatie en attracties. Het is geschikt voor alle niveaus en is verdeeld in drie routes. De eilanden kunnen ook worden verkend vanaf een stand-up paddleboard, wat erg trendy is. Ook onder water heeft het paradijselijke eiland veel te bieden: vakantiegangers kunnen de riffen voor de kust het beste ontdekken door te snorkelen en te duiken.

Verken de regio op de fiets

Ontspannen en toch actief – zo werkt fietsen in de regio. Met meer dan 40 kilometer aan fietsroutes op Sanibel Island, die door subtropische vegetatie en wetlands leiden, is het eiland een van de meest fietsvriendelijke in Florida. Een must-see voor natuurliefhebbers is het 2.500 hectare grote J.N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge.

Of het nu met de fiets, te voet of met de auto is – het grootste natuurlijke mangrove-ecosysteem in de Verenigde Staten is altijd een bezoek waard. De eilanden Pine Island en Matlacha zijn vanwege het geringe verkeer ook bijzonder geschikt voor een fietstocht.

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur kun je beleven bij Big Arts, het culturele juweel in Sanibel en Captiva. Hier worden tal van evenementen gehouden, worden wereldberoemde kunst, films en boeken tentoongesteld en worden workshops en cursussen aangeboden. Een artistieke must-visit in september is ook het Island Hopper Songwriter Fest, waar bekroonde en internationale artiesten hun zelfgeschreven liedjes ten gehore brengen. Het festival duurt tien dagen en wordt gehost op Captiva Island, Downtown Fort Myers en Fort Myers Beach.

Culinair paradijs

Ook voor fijnproevers heeft de regio Zuidwest-Florida veel te bieden. Vakantiegangers mogen de bekende garnalen uit de Golf van Mexico niet missen. De lokale specialiteit staat in bijna elk restaurant in de meest uiteenlopende variaties op het menu en kan bijzonder authentiek worden genuttigd met uitzicht op zee. Tropisch fruit is ook inheems in de regio en smaakt nergens beter dan vers geoogst. Jaarlijkse festivals eren lokale schatten: het Fort Myers Beach Shrimp Festival in maart en MangoMania in juli.

Shoppen tot je erbij neervalt

Souvenirs, verzamelobjecten, koopjes – een vakantie in Florida omvat ook een winkelexcursie. Meer dan 40 merkoutlets met kortingen tot 65 procent wachten op shoppers in de Sanibel Outlets. De Edison Mall biedt Amerikaanse klassiekers zoals American Eagle en Victoria’s Secret en overtuigt met meer dan 160 winkels. Een foodcorner zorgt voor verfrissing tijdens het shoppen. Wie van schoenen houdt, is bij de Miromar outlets op de goede plek, want hier heb je keuze uit 140 topmerken.

Streekproducten op de Boerenmarkten

Het hele jaar door worden er van dinsdag tot en met zondag verschillende boerenmarkten gehouden, waar zowel vakantiegangers als de lokale bevolking lokale producten rechtstreeks van de producent kunnen halen. Interessante informatie over het werk van boeren, bloemisten, vissers en tuinders en hun grote verscheidenheid aan producten maken het winkelen tot iets heel bijzonders.

Lees ook: De favoriete stranden van Bradenton Gulf Islands

Activiteiten voor het hele gezin

Fort Myers is een gezinsbestemming. Er is ook een breed scala aan activiteiten die zowel kinderen als volwassenen zullen bekoren. Plezier en educatie worden gecombineerd in het Calusa Natuurcentrum & Planetarium. Wandelingen door groene naaldbossen, een vogelreservaat, zeldzame reptielen en het enige planetarium in de omgeving maken een bezoek hier onvergetelijk. Ook kunnen kinderen spannende ontmoetingen beleven met meer dan 400 dieren zoals vogels, reptielen en vissen in de Shell Factory & Nature Park. Andere spannende excursies met kinderen zijn in het Southwest Florida Museum, in het Lakes Regional Park, in North Fort Myers of in de J.N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge mogelijk.