5 x doen op de onbekende eilanden van Florida Keys & Key West

5 x doen op de onbekende eilanden van de Florida Keys & Key West

De bijna 200 kilometer lange eilandenketen van de Florida Keys & Key West bestaat uit talloze kleine koraaleilanden. De naam Keys is afgeleid van het Spaanse woord voor klein eiland (cayo). Van deze kleine eilanden zijn er talloze minder bekende eilanden in de Florida Keys die wachten om ontdekt te worden. Naast fantastische hotels, voortreffelijke restaurants en historische schatten wachten de bezoekers prachtige natuur en vele avonturen.

 Lees ook: Tijd om te ontspannen… In het prachtige Samoa

Verken Lignumvitae en Indian Key vanuit Islamorada

Indian Key

Twee echte historische schatten wachten op nieuwsgierige ontdekkingsreizigers voor Islamorada. De eilanden Lignumvitae en Indian Key zijn alleen per boot of kajak bereikbaar vanaf Robbie’s Marina. Lignumvitae Key in de baai van Florida, begroeid met tropische planten, belooft een reis terug in de tijd naar het luxueuze eilandleven van de jaren dertig. In 1919 werd wat nu het staatspark is gekocht door een rijke industrieel uit Miami. Tegenwoordig kun je het eiland alleen betreden tijdens rondleidingen, die worden aangeboden van december tot april. Indian Key, gelegen in de Atlantische Oceaan, was ooit het eiland met de grootste populatie in de Florida Keys na Key West. In de 19e eeuw gebruikten slopers John Jacob Housman het eiland als uitvalsbasis om scheepswrakken te plunderen. Vandaag nodigt Indian Key je uit om te zwemmen, zonnebaden en te ontspannen. Je kunt meer te weten komen over de geschiedenis van het eiland tijdens een zelfgeleide tour en een uitkijktoren beklimmen.

Tijdreizen op Pigeon Key

Pigeon Key

In het begin van de 20e eeuw was Pigeon Key de thuisbasis van bijna 400 arbeiders die hielpen bij de bouw van de beroemde Florida Keys Over-Sea Railroad. Er was ook een bevoorradingsmagazijn en later een halte voor reizigerstreinen op het kleine eiland. Tegenwoordig wordt Pigeon Key gebruikt als uitvalsbasis voor excursiegroepen en zeebiologen die hier verblijven en hun tochten beginnen. Hier kun je de oude wijken van de spoorwerkers en een historisch museum op het kleine eiland verkennen. Vanaf dit jaar kun je om 10.00, 12.00 en 14.00 uur comfortabel de veerboot nemen van de haven van de Faro Blanco-vuurtoren naar Pigeon Key. De kleine haven behoort tot het Faro Blanco Resort en Yacht Club in Marathon.

Seabird Key is het perfecte toevluchtsoord

Seabird Key

Seabird Key is per boot bereikbaar vanaf Marathon. Het privé-eiland heeft een prachtige tuin met tal van tropische planten. Het kleine huisje op het eiland heeft meerdere veranda’s en de inrichting ademt een Caribische flair. Er is plaats voor maximaal acht personen en de keuken is van alle gemakken voorzien. Het privéstrand is ideaal om te zonnebaden, zwemmen en snorkelen. Je kunt met kajaks op het water peddelen of gewoon genieten van de tijd in een hangmat. Ecotoerisme staat voorop op Seabird Key. Het hele huis wordt aangedreven door zonne-energie.

Luxe verblijven en dineren op Sunset Key

Sunset Key

Het brandstofdepot van Key West, voorheen bekend als Tank Island, werd in 1994 omgedoopt tot Sunset Key. Wanneer elke avond de adembenemende zonsondergang wordt gevierd op Mallory Square, heeft iedereen die de Sunset Celebration bijwoont een perfect uitzicht op het kleine eiland, bijna 500 meter verderop, waarachter de zon in de zee zakt en de wolken in de meest prachtige kleuren schijnen. De 10 hectare grote Sunset Key kan vanuit Margaritaville Resort Marina in zeven minuten worden bereikt met een kleine veerboot die de klok rond vaart. Het gastronomische restaurant Latitudes, tennisbanen, een zwembad en een spa wachten op je op Sunset Key. 40 van de Victoriaanse huisjes kunnen gehuurd worden voor een vakantie op het kleine paradijselijke eiland.

Lees ook: 10 natuurlijke wonderen van Hawaï

Dry Tortugas – Een reis naar het meest afgelegen nationale park van de Verenigde Staten

Dry Tortugas

112 km ten westen van Key West ligt het meest afgelegen nationale park van de VS, de Dry Tortugas. Hier kun je tijdens een dagtocht de fascinerende zand- en koraaleilanden in de Golf van Mexico ontdekken. De handigste manier om het nationale park te bereiken is aan boord van de Yankee Freedom III-veerboot, die dagelijks vertrekt vanuit Key West. Ter plaatse kun je het hoofdeiland Garden Key op eigen gelegenheid verkennen, spannende dingen leren over het historische Fort Jefferson uit de tijd van de burgeroorlog, zwemmen en snorkelen of gewoon genieten van de schoonheid van het eiland en de turquoise wateren. Met een watervliegtuig van Key West Seaplane Adventures is het nationale park gemakkelijk in slechts 40 minuten te bereiken. Er worden excursies van een halve en hele dag aangeboden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie