Tijd om te ontspannen… In het prachtige Samoa

Tijd om te ontspannen... In het prachtige Samoa

Voor wie op zoek is naar een detox na COVID, is Samoa de idyllische bestemming om volledig los te koppelen van de digitale wereld. Gelegen in het hart van de Stille Zuidzee tussen Nieuw-Zeeland en Hawaï, staat Samoa bekend als “The Treasured Islands of the South Pacific” en “The True Heart of Polynesia”. De natuurlijke schoonheid verwelkomt je met turkooisblauwe wateren, heldere luchten en ongerepte witte stranden.

Lees ook: De diversiteit op Tahiti en zijn eilanden – een “must-see”

Ontspan op het strand

Samoa bezienswaardigheden

Hier kun je heerlijk ontspannen op Lalomanu Beach, een van de mooiste stranden ter wereld genoemd; de perfecte plek om terug te gaan naar de basis, te genieten van de zon of naar de sterrenhemel te kijken met zijn adembenemende uitzichten op de Stille Oceaan en de schilderachtige bergen van Upolu.

Verblijf in een strandhuisje

Samoa vakantie

Voor een complete onderbreking van de drukte van het moderne leven, kun je kiezen voor een traditionele accommodatie aan het strand en de nacht doorbrengen in een van de strandhuisjes van Samoa. Een overnachting in deze lokale hutten biedt een unieke wifi-vrije ervaring om onder de sterren in slaap te vallen en het leven van de lokale dorpelingen te delen.

Kom in contact met de natuur

Samoa vakantie

Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden het hele jaar door, bieden de twee belangrijkste eilanden van Samoa ook volop mogelijkheden om weer in contact te komen met de natuur. Ontdek To Sua Ocean Trench, een 30 meter diepe krater gevuld met zeewater, ga spetteren bij de “Papaseea Sliding Rocks” (natuurlijke waterglijbanen) op Upolu; verlies jezelf in het tropische Falealupo Rainforest Reserve of bewonder de spectaculaire Alofaaga Blowholes op Savai’i.

Lees ook: 20 redenen voor een vakantie Lord Howe Island

Ontdek de oude manier van leven – Fa’a Samoa

Samoa vakantie

Samoa, een toevluchtsoord voor een perfect uitje, richt zich op wat het belangrijkste is: de mensen en een 3000 jaar oude manier van leven – Fa’a Samoa – een richtlijn voor elke Samoaan over hoe ze hun leven kunnen leiden door traditionele waarden te vieren en te omarmen, hun cultuur en omgeving.