10 onvergetelijke ervaringen in de Florida Keys en Key West

10 onvergetelijke ervaringen in de Florida Keys en Key West

De Florida Keys en Key West zijn een keten van eilanden die zich ten zuiden van Miami uitstrekt als een parelsnoer ongeveer 200 kilometer de open zee in. “De mooiste doodlopende weg ter wereld” bestaat uit de vijf regio’s Key Largo, Islamorada, Marathon, Big Pine Key en Key West, die worden gekenmerkt door dromerige duikplekken, indrukwekkende onderwaterflora en -fauna, witte zandstranden en glooiende mangrovebossen. De Florida Keys en Key West bieden eindeloze mogelijkheden om een ​​droomvakantie door te brengen. We zetten hier de 10 meest onvergetelijke ervaringen op een rij. 

Lees ook: Fort Myers & Sanibel Island: op ontdekkingstocht door historisch ZuidWest-Florida

Key Largo: kajakken in het John Pennekamp Coral Reef State Park

John Pennekamp Coral Reef State Park
Foto: Bob Care/Florida Keys News Bureau

In het eerste onderwaterstaatspark in de Verenigde Staten kun je de kleurrijke wereld van het enige levende koraalrif in de VS ontdekken en deze verkennen tijdens duik- en snorkeltours. Wie liever drijft, kan vier kilometer kajakken door de dichte mangrovebossen van het John Pennekamp Coral Reef State Park.

Key West: het zuidelijkste punt van de VS

Photo by Laurence Norah/Florida Keys News Bureau

Waar in de Keys kun je eigenlijk de beste foto maken? Op het meest zuidelijke punt van Key West, omdat het niet zuidelijker wordt. Key West is niet alleen de meest zuidelijke stad van de VS, maar een grote zwarte en rode boei markeert ook het meest zuidelijke punt van het Amerikaanse vasteland aan het einde van Whitehead Street en South Street. De boei is het ultieme fotomotief van de Keys en markeert sinds 1983 het meest zuidelijke punt. Vanaf hier is het iets minder dan 145 km naar Cuba, waardoor het eiland dichter bij Key West dan Miami ligt.

Key West: Katten in het Hemingway House

Hemingway House

Toen Ernest Hemingway in de jaren dertig in Key West woonde, gaf een zeeman hem een ​​witte kat met zes tenen genaamd Sneeuwwitje. De 40-50 katten die tegenwoordig in het Hemingway House leven, zijn waarschijnlijk allemaal afstammelingen van Sneeuwwitje en de meeste hebben dezelfde, onschadelijke mutatie, meestal op hun voorpoten. Een echt hoogtepunt in het beroemde schrijvershuis, dat nu al de moeite waard is, en de mooiste dierenontmoeting in de Keys.

Florida Keys: Key Lime Pie

Key Lime Pie
ROB O’NEAL/The Citizen Key Lime pie at Ibis Bay’s Lighthouse Restaurant.

Het dessert bij uitstek op de Florida Keys & Key West en ook het “signature dessert” van de staat Florida – de Key Lime Pie. Deze heerlijke zonde is niet te vermijden als het gaat om het beste eten op de Keys. Gemaakt van koekjes, gezoete gecondenseerde melk, eieren en het zure sap van de sleutellimoen, wordt de cake in bijna alle restaurants geserveerd in de meest uiteenlopende variaties. In Key West moet je het zeker proberen bij Blue Heaven en in Key Largo bij Mrs. Mac’s. 

Marathon: Lighthouse Grill bij Faro Blanco

Lighthouse Grill bij Faro Blanco

Met uitzicht op de historische vuurtoren Faro Blanco in de kleine haven smaken de cocktails in de Lighthouse Grill het lekkerst Naast aardbeidaiquiries kun je ook een martini bestellen die verfijnd is met limoensap, inclusief een verkruimeld randje. 

Key Largo: boottocht met de African Queen uit de film met dezelfde naam

African Queen Key Largo
Foto: Andy Newman/Florida Keys News Bureau

In de film “African Queen” uit 1951 zijn Humphrey Bogart en Katharine Hepburn op de rivieren van Oost-Afrika aan boord van de kleine stoomboot African Queen. Het stel leert in de film van elkaar te houden en samen een aantal gevaarlijke hindernissen te overwinnen. Na zijn filmdebuut werd de stoomboot, gebouwd in 1912 in Engeland, gebruikt in San Francisco, Oregon en Florida en is sinds 1982 een populaire bestemming voor bezoekers van over de hele wereld, die aan boord van de African Queen door de grachten van Port Largo kunnen varen. zoals Bogart en Hepburn ooit deden. 

Key West: Pride Parade

Key West: Pride Parade
Photo by Andy Newman/Florida Keys News Bureau

Er zijn een aantal funky festivals in de Florida Keys. Het populairst is Key West Pride. Dit is de opmaat naar een reeks LGBT-evenementen in het subtropische paradijs. Key West laat zich van zijn meest kleurrijke kant zien en de vieringen staan ​​onder het motto van de eilandenketen – “One Human Family”. Naast een straatfestival en een parade wachten variété- en dragshows en een Mr. Pride Contest. 

Key West: Nationaal Park Dry Tortugas

Nationaal Park Dry Tortugas
Foto: Rob O’Neal/Florida Keys News Bureau/HO

Het Dry Tortugas National Park ligt ongeveer 113 kilometer ten westen van Key West in de zee en is het meest afgelegen nationale park in de VS. Reden genoeg om het park te kiezen als de beste “verborgen parel” van de eilandenketen. Hier kun je schilderachtige natuur, piratenlegendes, het historische Fort Jefferson uit de tijd van de burgeroorlog op Garden Key, prachtige witte zandstranden en kristalhelder water, verkennen. Met een watervliegtuig van Key West Seaplane Adventures kan het nationale park gemakkelijk in slechts 40 minuten worden bereikt. Er worden rondleidingen van een halve of hele dag aangeboden. Wie liever op het water blijft, kan kiezen voor een dagexcursie met Yankee Freedom. Stap in iets minder dan twee en een half uur aan boord van de veerboot naar het nationale park. 

Key West: Sunset Celebration op Mallory Square

Sunset Celebration op Mallory Square
Photo by Bob Krist/Florida Keys News Bureau

Terwijl de zon zich klaarmaakt om onder te gaan, trekken de inwoners van Key West en bezoekers massaal naar Mallory Square. De oude pier heeft een prachtig uitzicht op de haven, de Golf van Mexico en het kleine eiland Sunset Key. Straatartiesten zorgen voor entertainment dat net zo kleurrijk en levendig is als de zonsondergang zelf. Hier ontmoet je acrobaten, muzikanten, honden en katten die trucjes uitvoeren en goochelaars die maar al te graag hun talent laten zien aan het verbaasde publiek. Je kunt Will Soto niet missen. De koorddanser balanceert hoog boven de hoofden van het publiek, terwijl zijn silhouet afsteekt tegen de donker wordende lucht en de kleurrijke zonsondergang. De zonsondergang op Mallory Square is absoluut de mooiste ervaring in Key West.

Lees ook: 5 redenen waarom de Hamptons een bezoek waard zijn, zelfs in het koude seizoen

Key West: kijk naar dolfijnen in het wild

key west dolfijnen

De Florida Keys zijn zo ver het oog reikt omgeven door water. Wat is er meer voor de hand liggend dan een geweldige ervaring in of op het water? Je zult onder de indruk raken van het kijken naar dolfijnen in het wild. Iedereen die dit altijd al heeft willen doen, kan dat in Key West doen met Fury Water Adventures. De Dolphin Watch Eco Tour neemt een catamaran mee naar de “Speeltuin van de dolfijnen”. Houd dan je ogen open en zoek op het wateroppervlak naar verdachte rugvinnen. De bemanning vertelt spannende dingen over de slimme dieren en de kans om de zoogdieren te zien is zeer groot.