4 redenen om in de winter naar Long Island te gaan

4 redenen om in de winter naar Long Island te gaan

Of het nu een romantisch uitje voor twee is of een actieve vakantie met het hele gezin – Long Island weet zijn bezoekers zelfs in de winter te inspireren met feestelijk verlichte herenhuizen, spannende natuurbelevenissen en talrijke winteractiviteiten. Deze vier redenen laten zien waarom Long Island een prachtige bestemming is met een unieke sfeer voor een wintervakantie.

Lees ook: Eilandhoppen avontuur in New York City

Romantische wandelingen langs feestelijke herenhuizen

Elk jaar met kerst worden de majestueuze herenhuizen en villa’s van wat bekend staat als de Gold Coast Long Islands versierd met glinsterende versieringen en prachtige lichten. Elke zaterdag na Thanksgiving nodigt het Vanderbilt Museum & Planetarium bezoekers uit om de feestdagen in te luiden door de kerstboom aan te steken. Kerstliederen worden samen gezongen met warme chocolademelk en koekjes en gasten kunnen deelnemen aan rondleidingen door het versierde herenhuis terwijl de kerstman traktaties uitdeelt aan de kleine bezoekers. De prachtige decoratie is dan tot eind december te bewonderen. Het Glen Cove Mansion en vele andere van de vele statige huizen aan de Gold Coast schitteren in deze tijd ook in feestelijke versiering.

Opwarmen met Long Islands wijnen, sterke drank en ciders

Long Islands wijnen

De bloeiende brouwerij- en wijnscene van Long Island trekt bezoekers, vooral tijdens het winterseizoen, naar de vele intieme proeflokalen die het hele jaar door geopend zijn. Velen van hen bieden ook leuke livemuziek tijdens de wintermaanden. Het interieur van de wijnmakerij Lieb Cellars is industrieel chic en de comfortabele banken nodigen uit tot verpozen. Een kaas- en snackmenu houdt de honger in bedwang terwijl je heerlijke wijnen proeft. Bij wijnmakerij Sannino heb je de mogelijkheid om een ​​dag wijnmaker te zijn. Bij deze exclusieve gelegenheid neemt eigenaar en wijnmaker Anthony Sannino zijn gasten mee op een rondleiding door de wijnmakerij en geeft hij spannende inzichten in het productieproces van zijn wijnen. Tijdens de hele ervaring genieten deelnemers van lokale variëteiten, variërend van Cabernet Sauvignon tot Cabernet Franc tot Chardonnay, en zijn ze vrij om aan het einde hun eigen persoonlijke melange te creëren. 

Geniet van de frisse lucht tijdens het schaatsen en rodelen

Wie meer wil bewegen, komt aan zijn trekken in de talrijke parken op het eiland. Rodelen in Eisenhower Park of schaatsen op een van de talrijke buitenbanen, bijvoorbeeld in Oyster Bay, Bethpage of Greenport – hier vindt iedereen zijn favoriete tijdverdrijf. Er is ook een verrassend aantal langlaufmogelijkheden op het eiland. Skivriendelijke parken zoals Bethpage State Park in Farmingdale of Trail View State Park in Huntington maken langlaufen mogelijk. Langlaufers kunnen genieten van een schilderachtig uitzicht op Long Island Sound in Montauk Point State Park, en geschiedenisliefhebbers kunnen trainen tussen historische gebouwen in Caumsett State Historic Park.

Lees ook: Deze plekken in de Hamptons zijn een bezoek waard

Prachtige natuur spotten

zeehonden Long Island

En het hoogtepunt van elke wintervakantie op Long Island: Zeehonden, dus zeehonden, spotten! Van november tot april zwerven deze lieve wezens langs de kust van Long Island. De ervaring leert dat de meeste waarnemingen in januari plaatsvinden. Bezoekers kunnen de zeehonden van dichtbij ervaren tijdens begeleide wandelingen om zeehonden te spotten, waarvan de meeste plaatsvinden in Montauk State Park en Jones Beach State Park. Seal Cruise-operators nemen hun gasten mee de oceaan op, zodat ze zeehonden vanaf het water kunnen bekijken. Tijdens deze begeleide ervaringen leren vakantiegangers over de biologie en het gedrag van de dieren en ander zeeleven. 

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie