Waarom Jersey de place to be is in de lente

Waarom Jersey de place to be is in de lente

Natuurlijk is het altijd ergens lente. Soms moet je echter ver reizen om na koude winterdagen van de eerste bloemen te genieten. Jersey, een klein eiland in de Golf van St. Malo voor de westkust van Normandië, heeft naam gemaakt als een waardevol en voor de hand liggend alternatief.

Lees ook: Zo maak je een keuze tussen Sicilië en Sardinië

Kleurrijk Jersey

In maart laat Jersey zich al van zijn kleurrijke kant zien. Dankzij de Golfstroom en het daaruit voortvloeiende milde klimaat is het er al vroeg in het jaar groen en bloeiend.

Heerlijke culinaire specialiteiten

En er kan al geoogst worden. De “Jersey Royals” zullen al eind maart op tafel liggen. De kleine krieltjes worden traditioneel in de schil gekookt in gezouten water en daarna geserveerd met verse Jerseyboter.

Dat betekent dat er al twee van Jersey’s Big Four zijn genoemd. Naast de koninklijke aardappelen en de wereldberoemde Jersey koeien (of de bijbehorende zuivelproducten), bevat deze illustere cirkel van culinaire specialiteiten ook exclusieve zeevruchten. Oesters en kreeft staan ​​niet alleen vaak op het menu op het Kanaaleiland, ze zijn hier natuurlijk bijzonder vers. Dit heeft vooral te maken met de buitengewoon hoge waterkwaliteit, die uiteraard ook wordt beïnvloed door de extreme getijwisselingen. Het getijverschil reikt tot 14 meter. Een waarde die overal ter wereld ongeëvenaard is.

Ideaal voor natuurliefhebbers

Maar niet alleen fijnproevers vinden in het voorjaar vervulling in Jersey. Het eiland biedt ook natuurliefhebbers veel afwisseling. Bijvoorbeeld dolfijnen kijken. De kustwateren met hun talrijke riffen zijn een populaire speelplaats voor de vertrouwende zeezoogdieren. En als je van bloemen houdt, ben je sowieso aan het goede adres. Waar anders kun je wandelen door wilde orchideeënweiden met duizenden bloemen in het voorjaar)?

Waarom Jersey de place to be is in de lente

Lees ook: De mooiste stranden van Schotland

Lekker wandelen en fietsen

Iets meer beweging? Geen probleem! Wandelingen over de brede stranden, die in deze tijd van het jaar bijna verlaten zijn, zijn meer dan alleen een geheime tip. Eveneens fietstochten op de verkeersluwe Green Lanes. Net als de “Pättkes” in het Münsterland leiden de smalle straatjes en paden door weiden en velden of langs de fascinerende kust van Jersey. Over het hele eiland zijn verhuurstations te vinden.

Dus als je wilt genieten van een ontspannende eilandvakantie, dan is Jersey de place to be in de lente.