Jersey trekt aan met meer dan 30 droomstranden

Jersey trekt vakantiegangers aan met meer dan 30 droomstranden

Britse stijl? Check! Franse flair? Check! Maar droomstranden? Hoewel de eerste twee kenmerken deel uitmaken van het DNA van Jersey, worden de goudgele kustlijn en de grootste van de Kanaaleilanden zelden in één adem genoemd.

Het Engelse Crown Estate, dat slechts een paar kilometer uit de Franse kust in de Golf van St. Malo ligt, biedt zijn gasten tal van zandstranden met meer dan 30 stranden. En dat met een totale oppervlakte van net geen 120 vierkante kilometer.

Lees ook: Hidden gems in Kroatië die je niet mag missen

Het gevolg: op Jersey ben je altijd meer dan tien minuten van de zee verwijderd. De kans is groot dat daar een prachtig strand op je wacht. In ieder geval bij eb, want het getijbereik rond het eiland is tot 12 meter en meer, waardoor het een van de krachtigste ter wereld is. Het enorme verschil tussen eb en vloed heeft natuurlijk invloed op het landschap en zorgt ervoor dat de strandlijn in de loop van de dag sterk varieert.

St. Ouen’s Bay

Het plezier wordt er echter niet minder door, want wat de zee onthult, biedt ideale omstandigheden voor een heerlijke dag op het water. Bijvoorbeeld bij St. Ouen’s Bay in het westen van het eiland. Het strand is een van de langste van het eiland en biedt een breed scala aan mogelijke activiteiten. Naast surfers die op de rollende hoge golven rijden, zie je ook zandzeilers die het brede zandgebied gebruiken voor races. En natuurlijk kunnen ervaren zwemmers – onder toeziend oog van strandwachten tijdens het seizoen – hier ook het water in.

St Aubins Bay

St Aubins Bay

Ideaal voor gezinnen, St Aubins Bay strekt zich uit in een halvemaanvorm over een groot deel van de zuidkust van Jersey en geniet het grootste deel van de dag van de zon. Het brede strand, dat zich uitstrekt van de hoofdstad St. Helier tot St. Aubin, en het ondiepe water bieden kinderen een ideale speel- en kinderspeelplaats. Dit geldt ook voor St. Brelades Bay, ook in het zuiden van het eiland, een van de meest populaire plekken op Jersey. De parallelle boulevard met zijn vele cafés en restaurants geeft het geheel een mediterrane charme.

Portelet Bay

Portelet Bay

De weg naar Portelet Bay in het zuidwesten van het eiland is wat ingewikkelder. Voordat je plezier kunt hebben op het strand van de rotsachtige baai beschermd door kliffen, moet je een steile afdaling beheersen. Maar de inspanning wordt uiterlijk vergeten bij het baden in het kristalheldere water.

Lees ook: Natuurlijke zwembaden in Tenerife

Plémont

Plémont

Er is ook een kleine inspanning nodig om in de baai van Plémont te komen. Ook hier in het noordwesten van Jersey is het zandstrand alleen via een lange trap te bereiken. De bezoeker biedt dan echter een adembenemend uitzicht op natuurlijke rotspoelen en met water gevulde grotten. Geen wonder dat Plémont op nummer 1 staat in de lijst van beste stranden van Jersey op Tripadvisor.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie