De stranden van St. Barth: Lorient Beach en Marigot Beach

De stranden van St. Barth: Lorient Beach en Marigot Beach

Terugkomend op de serie Kennismaken met de stranden van St. Barth, is het tijd om Lorient Beach en Marigot Beach voor te stellen, twee verschillende maar even mooie stranden. Beide hebben kalm, aangenaam water om in te zwemmen, met een ongeëvenaarde rijkdom aan riffen en zeeleven die kenmerkend zijn voor het eiland Saint Barthélemy.

Lorient Beach

Lorient Beach

Beschermd door riffen en rotsen is Lorient het ideale strand om te duiken en snorkelen. Het is ook een van de favoriete plekken voor surfers op het eiland, bij de lokale bevolking bekend als “les petits bassins”, of kleine zwembaden in vrije vertaling. Er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt, waarvan sommige drankjes en hapjes aanbieden op het strand zelf, waar ze bezoekers die ontspannen onder de parasols heel goed bedienen. Het is het perfecte strand voor het hele gezin, en omdat het zich in een meer stedelijke omgeving bevindt, heeft het uiteindelijk gemakkelijker toegang tot zijn grondgebied.

 Lees ook: 10 redenen om een Caribische cruise te maken

Marigot Beach

Het staat bekend om zijn smallere zandstrook en het prachtige helderblauwe water. Er staan ​​villa’s en hotels omheen, maar erg druk is het niet. Het is ideaal om te duiken en te zwemmen, omdat het een kalme en aangename zee heeft. Marigot Beach maakt deel uit van het Saint Barth Zeereservaat, dus de rotsen en koraalriffen herbergen een grote verscheidenheid aan vissen en andere zeedieren. Het is de moeite waard om een ​​duik te nemen en de rijke lokale biodiversiteit van dichtbij te observeren.