4 tips voor een vakantie naar Zanzibar

4 tips voor een vakantie naar Zanzibar

Reizen naar Zanzibar is alsof je een wereld binnenstapt waar geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid samenkomen om een onvergetelijke reiservaring te creëren. We delen hier tips voor iedereen die het Afrikaanse paradijs Zanzibar wil bezoeken.

Lees ook: 10 redenen voor een vakantie naar Madagaskar

Verken het historische Stone Town

Het Zanzibar avontuur kun je het best beginnen door je onder te dompelen in de betoverende sfeer van het historische Stone Town. De smalle, kronkelende straatjes van Stone Town zijn een labyrint van winkels en kraampjes en bieden een scala aan kunst, textiel, koffie en specerijen. De kenmerkende architectuur, beïnvloed door Swahili, Indiase, Arabische en Europese stijlen, toont de rijke geschiedenis van het eiland. We raden aan om tijdens het verkennen de prachtige Zanzibari-deuren in de gaten te houden die het stenen stadje te bieden heeft.

Culinaire hoogstandjes op de Forodhani Night Market

Een hoogtepunt dat je niet mag missen tijdens een reis naar Zanzibar is het genieten van heerlijk eten op de levendige Forodhani Night Market, waar een groot aantal chef-koks verrukkelijke lekkernijen aanbieden, van verse zeevruchten tot Zanzibari Pizza. Bespreekbare prijzen en de mogelijkheid om getuige te zijn van de bereiding op propaantanks maken dit tot een onvergetelijk culinair avontuur. Drink dit met vers geperst suikerriet en limoensap, waardoor een authentieke Zanzibar eetervaring ontstaat.

Rustige dagen in Kiwengwa

Na enige tijd in Stone Town te hebben doorgebracht, is het serene dorpje Kiwengwa aan de oostkust van het eiland een bezoek waard. In Kiwengwa verschijnen de mooiste kleuren bij zonsopgang. Dus als je voor deze plek kiest, vermijd dan om te laat in de ochtend op te staan. Ook omdat je tijdens een vroege ochtendwandeling op het strand de plaatselijke fauna kunt bewonderen die nog niet door mensen is verstoord. Maar misschien ontmoet je ook enkele interessante mensen, zoals lokale vissers. Je kunt natuurlijk zwemmen in de prachtige zee van Kiwengwa, maar ook gaan duiken om te gaan genieten van het koraalrif voor de kust. Pas echter op voor de getijden die hier vaak voorkomen. Luister altijd naar het advies van gidsen of de lokale bevolking.

 Lees ook: Sao Tomé en Principe: een bezoek aan de Tuin van Eden

Kristalhelder water

Een reis naar Zanzibar zou niet compleet zijn zonder de onderwaterwonderen te ontdekken. Denk aan snorkelen en zeilen naar de prachtige riffen ten zuiden van het eiland. Het kristalheldere water en het levendige zeeleven zijn enkele van de waterschatten van Zanzibar – en een belangrijke reden waarom reizigers van over de hele wereld naar het eiland toestromen. En natuurlijk relaxen en zwemmen op het strand mag ook niet vergeten worden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie