7 beroemde plekken om te genieten van kersenbloesems in Japan

7 beroemde plekken om te genieten van kersenbloesems in Japan

In Japan kondigen kersenbloesems de komst van de lente aan. Hoewel de kersenbloesems maar een vluchtige periode van twee weken in bloei staan, verzamelen veel mensen zich onder de kersenbloesembomen om de prachtige en kwetsbare bloemblaadjes te bewonderen, vanaf het openen van de eerste bloesems tot de volle bloei en uiteindelijk de spectaculaire vallende bloemblaadjes.

Somei Yoshino, de meest aangeplante en bekende kersenbloesem boom in Japan, staat bekend om zijn spectaculaire bloemen, die in overvloed op elke tak bloeien. Elk jaar in maart zijn er veel mensen die de voortgang van de kersenbloesems graag volgen door op het nieuws en andere media het ‘kersenbloesemfront’ te bekijken, dat de verwachte bloeidata van de Somei Yoshino in verschillende regio’s van Japan voorspelt.

Terwijl het kersenbloesemfront in het zuidelijke deel van Japan begint en zich naar het noorden verplaatst, bloeien de kersenbloesems in Tohoku (gelegen in het noordelijke deel van Honshu) relatief laat. Van de vele geweldige kijklocaties voor kersenbloesem in Tohoku, Japan, laten we je kennismaken met 7 bijzonder beroemde plekken.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar het tropische eiland Hainan

Adembenemende kersenbloesemvertoning in het Takada Castle Site Park (Niigata)

Takada Castle Site Park

Takada Castle Site Park werd gebouwd op de plaats van het voormalige Takada-kasteel, de residentie van Matsudaira Tadateru, de zesde zoon van Tokugawa Ieyasu, die het Edo-shogunaat stichtte. Met een oppervlakte van ongeveer 50 hectare is het een van de grootste stadsparken van Japan. Attracties in het park zijn onder meer een gerestaureerd torentje van drie verdiepingen, culturele en sportfaciliteiten en een promenade rond de buitengracht.

Takada Castle Site Park staat in heel Japan bekend als een beroemde plek om kersenbloesems te bekijken. Het gebied, inclusief de binnen- en buitengrachten rondom het park, is gevuld met ongeveer 4.000 kersenbloesembomen die in volle bloei veel bezoekers naar het park trekken.

De bekendste aanblik van allemaal is het spectaculaire uitzicht op de kersenbloesems ’s nachts, wanneer ze worden verlicht door 3.000 papieren lantaarns, waardoor een betoverend en mooi tafereel ontstaat. Het verlichte torentje van drie verdiepingen, de met licht bedekte kersenbloesems en hun reflecties op het oppervlak van de gracht zorgen voor een magisch schouwspel, waarvan de schoonheid het park een plaats heeft opgeleverd tussen de drie grootste nachtelijke kersenbloesemgezichten van Japan naast het Hirosaki-park in Hirosaki, prefectuur Aomori, en Ueno Park in de wijk Taito, Tokio.

Je kunt ook overdag de sierlijke bloemen van lichtroze kersenbloesembomen bewonderen, wanneer je kunt genieten van een wandeling over de Cherry Blossom Road door een tunnel van kersenbloesems, terwijl je de achtergrond bewondert van de met sneeuw bedekte berg Myoko.

Het 99e Takada Castle Site Park Cherry Blossom Festival, waarbij het park ’s avonds verlicht wordt, zal plaatsvinden van 29 maart tot 14 april 2024. Elk jaar worden er tijdens het festival veel kraampjes opgezet en bezoekers maken het meeste deel van de lente in de Echigo-regio door te genieten van de kersenbloesems terwijl je eet en drinkt.

Kajo Park is gastheer van een elegant Hanami Cherry Blossom Viewing Festival (Yamagata)

Kajo Park

Yamagata Castle was tijdens de Edo-periode het grootste kasteel in de Tohoku-regio en besloeg een oppervlakte van ongeveer 235 hectare. De ruïnes van de Honmaru en Ninomaru worden nu onderhouden als onderdeel van het stadspark, Kajo Park. Stenen muren en aarden heuvels van het kasteel staan nog steeds in het uitgestrekte park dat ongeveer acht keer zo groot is als de Tokyo Dome. De Ninomaru Higashi Otemon-poort en de Honmaru Ichimonjimon Otebashi-brug zijn ook gerestaureerd, waardoor de sfeer van vroeger wordt hersteld. Het grote terrein is ook ontwikkeld voor culturele en sportfaciliteiten, waardoor het een populaire plek is voor mensen om te ontspannen en te genieten.

In Kajo Park is de lente het meest spectaculaire seizoen van het jaar, met ongeveer 1.500 kersenbomen die in één keer bloeien. Overdag is er een prachtig contrast tussen de kersenbloesems en de witte muur van de oostpoort van Higashi Otemon, en nadat de zon ondergaat worden de kersenbloesems verlicht, waardoor een fantastische combinatie ontstaat met de grootse kasteelarchitectuur. Het is een spectaculair gezicht dat jaarlijks bij veel bezoekers een glimlach op het gezicht tovert.

Rijen kersenbloesembomen bloeien bovenop de aarden heuvels die aan de binnenkant van de gracht staan die het terrein omringt. De beste plaats om deze kersenbloesems te bekijken is nabij de Ninomaru Higashi Otemon Otebashi, die de hoofdingang van de Ninomaru markeert. Hier worden de kersenbloesems, met takken die zich uitstrekken van de aarden heuvels tot net boven het oppervlak van de gracht, weerspiegeld in het spiegelachtige water, waardoor een elegant uitzicht ontstaat.

Terwijl je de Otemon-poort passeert, staat een heroïsch ruiterstandbeeld van Mogami Yoshiaki, de eerste heer van het Yamagata-domein, voor je. Dit is een populaire fotoplek waar je samen met je camera het ruiterstandbeeld en de kersenbloesems kunt vastleggen.

De aarden heuvels rondom Ninomaru zijn ook een uitstekende kijkplek. Het pad heeft een omtrek van ongeveer 2,2 km en is dicht bezaaid met kersenbloesembomen, en hier kun je genieten van het bekijken van kersenbloesems terwijl je door een tunnel met kersenbloesembomen loopt.

De beste tijd om de kersenbloesems in Kajo Park te bekijken is meestal van begin tot half april. Het Kajo Kanokai-festival voor het bekijken van kersenbloesems wordt gehouden in de periode vanaf het moment dat de kersenbloesems beginnen te bloeien tot het moment waarop ze beginnen te vallen (meestal rond half april), en het gebied langs de gracht is ’s avonds verlicht. In het weekend zijn er diverse evenementen gepland, zoals theeceremonies en koto-muziekoptredens.

Hitome Senbonzakura biedt een prachtig uitzicht op rijen kersenbloesems, ondersteund door het Zao-gebergte (Miyagi)

Hitome Senbonzakura

De oevers van de Shiroishi-rivier die door het centrum van de stad Ogawara en de stad Shibata in de prefectuur Miyagi loopt, zijn de thuisbasis van de beroemde kersenbloesemplek Hitome Senbonzakura, waar ongeveer 1.200 kersenbloesembomen bloeien over een afstand van ongeveer 8 kilometer. Veel van de bomen die in het Taisho-tijdperk zijn geplant, zijn meer dan 100 jaar oud, en volumineuze bloemen bloeien uit de wijd uitgestrekte takken van elke boom.

Wanneer de kersenbloesems in volle bloei staan, kun je genieten van een prachtig en harmonieus uitzicht op de Shiroishi-rivier, met kersenbloesems weerspiegeld in het heldere water en het verre Zao-gebergte bedekt met aanhoudende sneeuw.

De oever van de Shiroishi-rivier is omgebouwd tot een promenade waar je kunt wandelen terwijl je de kersenbloesems bewondert. De beste plek om een wandeling te maken is langs het 3,5 km lange traject tussen Ogawara Station en Funaoka Station op de JR Tohoku Main Line die langs de Shiroishi-rivier loopt, waar je de grootsheid van de schijnbaar eindeloze rijen kersenbomen ten volle kunt ervaren. bomen.

Dit deel van het pad is bezaaid met gebouwen zoals de Suehiro-brug, de Shibata Sen-oukyo-brug en de Sakura-brug, vanwaar je in één oogopslag rijen kersenbomen kunt zien die zich in de verte uitstrekken. Het gebied rond Niragamizeki, op 10 minuten lopen van de Suehiro-brug, is ook een populaire schilderachtige plek. Hier zijn het verfrissende geluid van het stromende water van de Niramigaseki, samen met de rijen kersenbloesems en het Zao-gebergte met elkaar verweven tot een adembenemend panoramisch uitzicht. In het Shiroishi River Sen-ou Park, op ongeveer 8 minuten lopen van Niragamizeki, kun je ook genieten van het landschap van roze kersenbloesems, gele forsythia en rode perzikbloesems die in competitie met elkaar bloeien.

Als je het wandelen beu bent, raden wij je aan vanuit een treinraam te genieten van het uitzicht op de kersenbloesems. Tijdens de kersenbloesemperiode zal de trein langzamer rijden als hij langs de rijen kersenbloesems rijdt.

De beste tijd om de Hitome Senbonzakura-kersenbloesems te bekijken is van begin tot half april. Het Ogawara Cherry Blossom Festival 2024 zal plaatsvinden tijdens de bloeiperiode, met verschillende kraampjes en verlichting van de kersenbloesems ’s nachts.

De huilende kersenbloesems uit de Nicchu-lijn vormen de grootste kersenbloesemtunnel van Japan (Fukushima)

Nicchu-lijn

Stoom- en diesellocomotieven reden van 1938 tot 1984 over 11,6 kilometer van de voormalige Nicchu-lijn van de Japanse Nationale Spoorwegen in Kitakata City, Fukushima. De lijn speelde een belangrijke rol als transportmiddel voor inwoners en als vrachtvervoer van goederen. Na de sluiting van de lijn is een deel van het terrein ingericht als fiets- en voetpad en staan de huilende kersenbloesembomen die daar zijn geplant elk voorjaar prachtig in bloei.

De huilende kersenbloesembomen worden geplant vanaf de ingang van de promenade, die zich aan de westkant van het JR Kitakata Station bevindt, op ongeveer 5 minuten lopen. Het gebied is overweldigend mooi, met ongeveer 1.000 huilende kersenbloesembomen die bloeien over de 3 km lange promenade. De huilende kersenbloesembomen hebben een prachtige vorm als een waterval, met dieproze bloemen die bloeien op hun prachtige takken. Een wandeling langs de boulevard in volle bloei is alsof je omringd wordt door een regen van kersenbloesems die uit de lucht vallen. De promenade is aan beide zijden beplant met bomen, waardoor een tunnel van kersenbloesems ontstaat, waardoor het een populaire fotoplek is.

Halverwege de lange rij huilende kersenbloesembomen, waarvan wordt gezegd dat deze een van de grootste in Japan is, kom je een oude stoomlocomotief tegen die daadwerkelijk op de oude Nicchu-lijn reed. Hier kun je niet alleen een zeldzame close-up van de stoomlocomotief nemen, maar je kunt ook de huilende kersenbloesems en de stoomlocomotief samen met je camera’s vastleggen.

De huilende kersenbloesems van de Nicchu Line zijn meestal op hun mooist van half tot eind april. Het Kitakata Cherry Blossom Festival wordt begin tot eind april gehouden en valt samen met de bloeiperiode, gedurende welke tijd de huilende kersenbloesembomen ’s nachts worden verlicht.

Kitakami Tenshochi Park biedt adembenemend panoramisch uitzicht op rijen kersenbloesems (Iwate)

Kitakami Tenshochi Park kersenbloesems in japan

Kitakami Tenshochi Park (Kitakami City Park Tenshochi) ligt aan de oever van de Kitakami-rivier in het centrum van Iwate. De naam “Tenshochi”, wat “schilderachtige plek met een mooi uitzicht” betekent, werd gekozen vanwege het prachtige uitzicht vanaf de kleine heuvel genaamd Jingaoka, die zich in het park bevindt.

Het uitgestrekte park van 293 hectare is beplant met ongeveer 10.000 kersenbloesembomen en is een bekende plek om kersenbloesems te bekijken. Er zijn hier maar liefst 150 soorten kersenbloesembomen en bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd aanbod aan kersenbloesems, van Somei Yoshino die half april begint te bloeien tot Kasumizakura die begin mei bloeit.

De grootste attractie van het park is de 2 km lange rij kersenbomen die begint aan de voet van de Sango-Bashi-brug op de linkeroever van de Kitakami-rivier. Hier bloeien kersenbloesems aan beide zijden van de promenade langs de rivier en kunnen bezoekers door de roze bogen wandelen. Het Kitakami Tenshochi Cherry Blossom Festival wordt gehouden in de tijd met de bloei van de kersenbomen, en tijdens het festival worden ouderwetse koetsen door de tunnel met kersenbloesembomen gereden. Al zwaaiend met de paardenkoets kun je tijdens de 20 minuten durende rit genieten van de kersenbloesems vanuit een ander perspectief dan je te voet zou ervaren. Het gebied wordt ’s nachts verlicht en biedt een fantastisch uitzicht, anders dan overdag.

De festivalperiode valt ook samen met Children’s Day op 5 mei, wanneer ongeveer 300 karperstreamers (genaamd Koinobori) door de lucht boven de Kitakami-rivier zwemmen. De aanblik van honderden karperwimpels die in de wind over de rivier dansen is adembenemend! De slingers zijn ook vanaf de boulevard te zien, dus houd de oever van de rivier goed in de gaten!

Jingaoka Hill, waar je de tunnel met kersenbloesems van bovenaf kunt bekijken, is een andere aanbevolen plek. Vanaf hier kun je genieten van het spectaculaire uitzicht op de kersenbloesems die bloeien langs de Kitakami-rivier die zich tot ver in de verte uitstrekt. Als je je ogen naar de plek beweegt, zie je zeldzame soorten kersenbloesems met gele bloemblaadjes, maar ook geurige bloesems in de directe omgeving.

De kersenbloesems van Kitakami Tenshochi zijn meestal rond half april op hun mooist te zien. Het Kitakami Tenshochi Cherry Blossom Festival wordt gehouden wanneer de kersenbloesems in bloei komen (gemiddeld jaar van ongeveer 15 april tot 30 april).

Kersenbloesems bloeien rond elegante Kakunodate, “Tohoku’s Little Kyoto” (Akita)

kersenbloesems in japan

Kakunodate in de stad Semboku, Akita, is een populaire bezienswaardigheid die het uiterlijk heeft behouden van een kasteelstad uit het feodale tijdperk van Japan. Het gebied, bekend als Bukeyashiki-dori, omzoomd met diepe boomgaarden en massieve zwarte houten paneelhekken, heeft de samoeraiwoningen en het stadsbeeld uit het verleden behouden.

Bukeyashiki-dori staat ook bekend als een geweldige plek om kersenbloesem te bekijken. Het hoogtepunt van het gebied zijn de dieproze huilende kersenbloesems die afsteken tegen de muren met zwarte lambrisering van de samoeraiwoningen. Deze kersenbloesembomen zouden afkomstig zijn van drie huilende kersenbloesemboompjes die waren opgenomen in het huwelijkscadeau van de vrouw van Yoshiaki Satake, de tweede generatie van de familie Satake Kita die over Kakunodate regeerde, toen ze uit Kyoto kwam om in de familie te trouwen.

Van de ongeveer 400 huilende kersenbloesembomen die in Kakunodate bloeien, zijn er momenteel 162 aangewezen als nationale natuurmonumenten. De elegantie van de kasteelstad wordt versterkt door de aanblik van de knoppen op de sierlijk uitgestrekte takken die allemaal tegelijkertijd bloeien, waardoor de kersenbloesem roze kleurt. Om de kersenbloesems in de historische stad Kakunodate beter te kunnen waarderen, is het huren van een kimono en het bekijken van de bloesems in kimono een andere spannende optie. De Japanse sfeer van de stad voel je nog sterker als je een riksjarit maakt terwijl je een kimono draagt.

Kakunodate heeft nog een beroemde kijkplek voor kersenbloesems. Niet ver van Bukeyashiki-dori, werden in 1934 de rijen kersenbloesembomen langs de oevers van de Hinokinai-rivier geplant ter herdenking van de geboorte van Zijne Majesteit de Emeritus-keizer. Tegenwoordig kun je langs een 2 kilometer lang stuk van de linkeroever van de Hinokinai-rivier 400 kersenbomen in volle bloei zien, en kun je genieten van de lente in deze kleine versie van Kyoto terwijl je door de tunnel met kersenbomen loopt langs de zacht kronkelende rivier.

De kersenbloesems in Kakunodate zijn meestal op hun mooist van midden tot eind april, en het Kakunodate Cherry Blossom Festival 2024 staat voorlopig gepland voor 15 april tot 5 mei 2024. Gedurende deze tijd zullen Bukeyashiki-dori en de oever van de Hinokinai-rivier plaatsvinden. ’s nachts verlicht worden.

Lees ook: De mooiste eilanden van Taiwan

Hirosaki Park is roze geverfd in het mooiste landschap van Japan! (Aomori)

Hirosaki Park kersenbloesems in japan

Het kasteel van Hirosaki in de stad Hirosaki, in de prefectuur Aomori, werd gebouwd tijdens de Edo-periode, en de donjon, de poorten en de hoektorens van het kasteel die tot op de dag van vandaag bestaan, doen denken aan een vervlogen tijdperk. Tegenwoordig wordt het kasteel onderhouden als onderdeel van het Hirosaki-park, en tijdens het kersenbloesemseizoen kunnen bezoekers genieten van een spectaculair landschap dat velen beschouwen als het mooiste van Japan.

Er is zeker een reden waarom velen zeggen dat dit het mooiste landschap van Japan is. De belangrijkste bron van bewondering van bezoekers zijn de 2.600 kersenbloesembomen van 52 soorten die in het park bloeien. De kersenbloesembomen in het park produceren een groter aantal bloemen uit één enkele knop dan kersenbomen in andere gebieden, en dus zijn de bloembladen dichter gelaagd. De takken spreiden zich laag en volledig horizontaal uit en elke tak produceert een groot aantal bloemen. Het hele park, roze geverfd door deze prachtige en volumineuze bloesems, is een overweldigend mooi gezicht. Deze schoonheid zou het resultaat zijn van een unieke managementmethode die managementtechnieken toepast voor appelbomen, waarvan Hirosaki City de grootste producent in Japan is, en de inspanningen van “Team”, dat als enige verantwoordelijk is voor het beheer van de bomen.

Hirosaki Park staat ook bekend om zijn vele uitkijkpunten voor kersenbloesems in het park. Een must-see plek is het gebied rond de kasteelburcht, dat momenteel op een tijdelijke basis staat vanwege lopende renovatiewerkzaamheden. Dit gebied biedt een uitstekend zicht op de kasteeltoren, de kersenbloesems en de berg Iwaki op de achtergrond.

Het wandelpad langs de westelijke gracht die de westelijke rand van het park omringt, is populair vanwege de kersenbloesemtunnel. Hier staan kersenbloesembomen aan weerszijden van het pad, en als ze in volle bloei staan, kunnen bezoekers de bloemen bewonderen terwijl ze door een tunnel met kersenbloesems lopen. De West Moat wordt ’s avonds verlicht en biedt een fantastisch zicht op de kersenbloesems, weerspiegeld in het wateroppervlak.

Bovendien is de buitenste gracht die de omtrek van het park omringt een beroemde plek, niet alleen wanneer de kersenbloesems in volle bloei staan, maar ook vanwege de prachtige vlagen van vallende kersenbloesems en de gevallen bloemblaadjes die het wateroppervlak bedekken. Een ander gezicht dat populair is op sociale media is het ‘cherry blossom heart’, waar twee kersenbloesemtakken elkaar overlappen en een hartvorm vormen.

De kersenbloesems van Hirosaki Park zijn meestal van eind april tot begin mei op hun mooist te zien. Het Hirosaki Cherry Blossom Festival 2024 zal plaatsvinden van 19 april tot 5 mei 2024.

Volg het kersenbloesemfront door over de lengte van Tohoku van zuid naar noord te reizen!

Zelfs als je de kersenbloesems in Tokio of Osaka hebt gemist, heb je misschien nog steeds de kans om ervan te genieten als je naar het Tohoku-gebied gaat, een lang stuk land dat zich uitstrekt van zuid naar noord. Probeer eens de kersenbloesems in Tohoku van zuid naar noord te volgen met behulp van de informatie van het Japan Meteorological Agency!

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie