Ontdek de vier seizoenen van Japan

Ontdek de vier seizoenen van Japan

Japan is lang en smal en loopt van noord naar zuid. Het temperatuurverschil tussen Hokkaido in het noorden en Okinawa in het zuiden kan in de winter wel 40 graden (Celsius) bedragen. Door de duidelijke verschillen in klimatologische omstandigheden van seizoen tot seizoen kun je in Japan het hele jaar door genieten van prachtige natuurlijke vergezichten. De wisseling van de vier seizoenen van Japan heeft een unieke gevoeligheid bij Japanse mensen bevorderd die sinds de oudheid de basis is geweest van de oorspronkelijke cultuur van het land. Ze hebben de traditie van het weerspiegelen van de smaak van elk seizoen in hun eten en dagelijkse leven doorgegeven en genieten van de seizoensgebonden accenten door evenementen zoals hanami (kersenbloesem bekijken) in de lente en momiji-gari (scharlaken esdoornbladeren bekijken) in de herfst. Lees hier alles over de vier seizoenen van Japan.

Lees ook: De mooiste instagram hotspots in de Malediven

Lente

lente japan

Ashikaga Flower Park/Tochigi Prefecture

Een park waar mensen bloemen van elk seizoen kunnen bekijken. Het symbool is de enorme fuji (Japanse blauweregen) bomen. Veel toeristen bezoeken een jaarlijks evenement genaamd fuji matsuri (blauweregenfestival), dat wordt gehouden van half april tot half mei.

Mt. Yoshino/Nara Prefecture

Beschouwd als een van de beste plekken in Japan om kersenbloesems te bekijken. De kersenbomen op deze berg beginnen eind maart te bloeien, te beginnen met die aan de voet van de berg. Beetje bij beetje bewegen de kersenbloesems van de basis naar de top van de berg.

Herfst

herfst japan

Kurobe Gorge/Toyama Prefecture

Een grootse kloof die een diepe, V-vormige vallei vormt die is uitgehouwen door de rivier de Kurobe. Het strekt zich uit over 86 kilometer (53 mijl) en daalt bijna 3.000 meter. De sightseeing-tram die door het ravijn rijdt, is enorm populair.

Togetsukyo-brug/Prefectuur Kyoto

Deze brug ligt in Arashiyama, een plaats met een schilderachtige schoonheid in het westelijke deel van de stad Kyoto, en overspant de Katsura-rivier. Veel mensen uit heel Japan en andere landen bezoeken deze brug om de kersenbloesems in de lente en levendig gekleurde bladeren in de herfst te bewonderen.

Zomer

zomer Japan

Sumatakyo Ravine/Shizuoka Prefecture

Een plek van natuurlijke schoonheid die beroemd is om de brug die bekend staat als de yumeno-tsurihashi (droomhangbrug) die de fantastische smaragdgroene rivier overspant die eronder loopt. De nabijgelegen Sumatakyo Onsen (Sumatakyo Hot Springs) is een andere populaire plek.

Kabira Bay en Ishigaki Island/Okinawa Prefecture

Kleine eilandjes liggen verspreid over de Kabira-wan-baai, die over het helderste en meest transparante zeewater ter wereld beschikt. Mensen mogen hier niet zwemmen omdat het tij te sterk loopt, maar het is mogelijk om het prachtige onderzeese landschap van rondvaartboten te waarderen.

Lees ook: Feesten en festivals in Sri Lanka

Winter

winter japan

Ouchi-juku/Fukushima Prefecture

Een door de staat aangewezen gebied waarin belangrijke traditionele gebouwen bewaard zijn gebleven, zoals traditionele huizen met rieten daken die in hun oorspronkelijke vorm zijn bewaard. Deze oude huizen zijn praktisch gebruikt als restaurants en souvenirwinkels.

Nagano Prefecture

Gelegen in de Yudanaka Shibu Hot Springs Village, is deze hete bron bekend voor bezoeken van Japanse apen die komen baden. Deze wilde Japanse apen zijn ook te zien bij Jigokudani Yaen-Koen Park.