5 Tropische eilanden in Japan

5 Tropische eilanden in Japan

Het eerste dat in ons opkomt als we het over Japan hebben, is de mix tussen traditie en moderniteit, natuur en cultuur. Megapolissen zoals Tokio of Osaka die worden afgewisseld met steden bezaaid met tempels en voorouderlijke heiligdommen zoals Kyoto of Nara, bestemmingen met een grote spiritualiteit zoals de routes van de Kumano Trail of regio’s met buitengewone natuurlijke schoonheid zoals Hokkaido of Tohoku. Maar Japan verbergt een paradijs van afgelegen, tropische eilanden die maar heel weinig bekend zijn, die verrassende ervaringen bieden die verder gaan dan het gebruikelijke concept van zon en strand, hier presenteren we de vijf meest onbekende …

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar het tropische eiland Hainan

Sado eiland

Sado eiland

Sado, op vier uur rijden van Tokio, wordt beschouwd als het grootste van de eilanden die de vier belangrijkste eilanden van de archipel omringen. Het heeft een rijke geschiedenis rond zijn goudmijnen. De mijnbouwactiviteit heeft de specifieke cultuur van Sado beïnvloed.

Dit toevluchtsoord op het eiland in de prefectuur Niigata heeft een landschap bezaaid met pittoreske stranden, terrasvormige rijstvelden en kronkelende bergwegen met spectaculaire schilderachtige routes om te rijden of te fietsen. In Sado zijn er unieke activiteiten zoals goudzoeken in de oude mijnen of het spotten van Japanse kuifibis, een bedreigde diersoort. De taiko-groep “Kodo”, bekend om zijn indrukwekkende manier van interpretatie van traditionele Japanse percussie, komt oorspronkelijk van dit eiland en zijn optredens worden zeer gewaardeerd. Om de dag af te sluiten, is er niets beters dan te ontspannen in een onsen en typische gerechten te proeven die zijn bereid met de beroemde Niigata-rijst, die ook als basis dient voor het maken van de bekroonde lokale sake.

Tanegashima eiland

Tanegashima

Het is de moeite waard om meerdere dagen op dit eiland, dat behoort tot de prefectuur Kagoshima, door te brengen om te genieten van de ongerepte stranden en fascinerende geschiedenis. De Portugezen introduceerden hier voor het eerst vuurwapens in de 16e eeuw en de eerste gemaakt in Japan is te zien in een plaatselijk museum. Aan de zuidkant vinden we een centrum met de belangrijkste ruimtefaciliteiten in het land waar het mogelijk is om raketlanceringen te zien en getuige te zijn van kleurrijke operaties. Aan de westkust valt het 12 kilometer lange strand van Nagahama op, beroemd om zijn witte zand en zeeschildpadden, en in het oosten, het strand van Kumano en de Chikura-grot, een netwerk van grotten om te bezoeken tijdens eb.

Iriomote eiland

Iriomote eiland

Dit is het meest afgelegen eiland op onze lijst, een van de wildste plekken in Japan en het grootste deel van het terrein is bedekt met dichte bergachtige bossen. Op dit eiland vallen naast zijn paradijselijke stranden, het sterrenzandstrand Hoshizuna op. Dit kleine maar charmante strand staat bekend om zijn kleine stervormige zandkorrels. Dit fenomeen is te wijten aan het feit dat het strand van Hoshizuna bestaat uit miljarden exoskeletten van foraminiferen en mariene protozoa die gedijen op de oceaanbodem. Hun calciumcarbonaatschelpen blijven achter nadat ze sterven en worden constant aangespoeld door de oceaan, waardoor dit verbazingwekkende natuurlijke wonder ontstaat.

Het is aan te raden om het binnenland te verkennen, te gaan wandelen om de maagdelijke watervallen te zien, te kajakken door de mangroven of een van de rivieren te bevaren die door de jungle stromen. Het is het exclusieve leefgebied van de Iriomote-kat, een inheemse luipaardsoort die met uitsterven wordt bedreigd. Het kleine eiland Yubu, gescheiden van de oostkust van Iriomote door een ondiep stuk zand, kan worden overgestoken met een kar, getrokken door waterbuffels.

Tsushima eiland

Tsushima

Gelegen in de afgelegen wateren ten noorden van Nagasaki, wordt het gekenmerkt door zijn weelderige bossen, die 89% van het oppervlak beslaan. Het biedt ongelooflijke uitzichten en is een ideale bestemming voor vogelspotten en vissen. Een bezoek aan het Wildlife Conservation Centre in Saozaki Park is een uitstekende gelegenheid om het Tsushima-luipaard te zien, een bedreigde diersoort.

Rokube-noedels, gemaakt met zoete aardappelen, zijn een van hun heerlijke lokale specialiteiten. Dit eiland heeft ook als inspiratie gediend voor de videogame Ghost of Tshushima.

Lees ook: 8 dingen om te doen in Langkawi

Zamami eiland

Zamami

Het is een van de mooiste plekjes in Kerama, een archipel in Okinawa met 22 eilanden, waarvan er slechts vier bewoond zijn. Een unieke vakantiebestemming voor liefhebbers van wandelen, het strand, walvissen spotten of watersporten. De indrukwekkende blauwe kleur van de oceaan die het gebied omringt is zo eigenaardig dat het aanleiding heeft gegeven tot de exclusieve naam “Kerama blue”. In de beroemde Groene Michelingids van Japan staan ​​veel lof voor de buitengewone schoonheid van de maagdelijke stranden, zoals Furuzamami, erg populair vanwege het overvloedige onderwaterleven.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie