5 x doen in Tokio

5 x doen in Tokio

Tokio is de hoofdstad van Japan en ook de stad met de grootste concentratie van mensen in het land. Het is een centrum voor economische, politieke en culturele activiteiten. Tokio is de bron van de nieuwste mode en geavanceerde technologieën, en tegelijkertijd een plek waar je kunt genieten van de aloude traditionele cultuur van Japan. Er ontstaat een gestage stroom van nieuwe spraakmakende plekken, terwijl de stad steeds weer nieuwe trends laat zien. De Olympische en Paralympische Spelen Tokyo 2021 zullen hier plaatsvinden. Mensen over de hele wereld kijken naar Tokyo en zien een plek waar allerlei activiteiten en voorbereidingen gaande zijn.

Lees ook: Op ontdekkingsreis door de Filipijnse archipel

Shibuya

Shibuya

Het huis van de Japanse jeugdcultuur. Zoek naar winkels die kawaii (schattige) items verkopen die uniek zijn voor Japan nadat je het beroemde kruispunt met het diagonale zebrapad net buiten Shibuya Station hebt ervaren.

Shinjuku

Shinjuku

Je vindt een uitgaanswijk in het oosten en een hoogbouwkantoor ten westen van Shinjuku Station, het drukste van Japan. Een populaire plek is de Omoide Yokocho Side Street, een steegje vol met kleine, ouderwetse bars.

Ginza

Ginza

Een winkelstraat met warenhuizen en luxe merkwinkels van over de hele wereld. Hier vindt je veel eersteklas restaurants met een selectie van internationale gerechten.

Asakusa/Ueno

Kaminarimon-poort

Deze buurt is een plek waar mensen kunnen genieten van de traditionele sfeer van Japan. Een van de beroemde bezienswaardigheden is de gigantische lantaarn die aan de Kaminarimon-poort hangt. Veel toeristen bezoeken dit gebied.

Imperial Palace

Imperial Palace

Het Imperial Palace ligt in het hart van Tokio en dient als residentie van de keizerlijke familie van Japan. Het keizerlijk paleis is omgeven door grachten en kasteelmuren, en een deel van het paleisterrein is opengesteld voor het publiek als parkruimte. De East Gardens van het Imperial Palace zijn vijf dagen per week open voor het grote publiek. Bovendien mogen mensen het Inui-dori Street-gebied betreden om de prachtige kersenbloesems in de lente en gekleurde bladeren in de herfst te bekijken.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie