5 Gerechten om te proberen op de Canarische Eilanden

Top 5 Gerechten om te proberen op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden staan misschien wel het meest bekend om hun prachtige stranden en kristalhelder water. Er is echter ook een sterke geschiedenis van heerlijke gerechten op de eilanden. De unieke geschiedenis en geografie van de eilanden hebben geresulteerd in een culinaire traditie die zowel divers als smaakvol is. Met dat in gedachten, zijn hier de top 5 gerechten afkomstig uit de Canarische Eilanden die je zeker moet proberen bij je volgende bezoek.

Papas Arrugadas

Papas Arrugadas

Papas arrugadas, of “gerimpelde aardappelen”, zijn een hoofdbestanddeel van de Canarische keuken. Het gerecht wordt gemaakt door kleine, gezouten aardappelen in hun schil te koken tot ze zacht en gerimpeld zijn. De aardappelen worden meestal geserveerd met een pittige saus genaamd mojo, die in twee varianten verkrijgbaar is: mojo rojo (rood) en mojo verde (groen). De saus is gemaakt met knoflook, olijfolie, azijn en hete pepers en geeft een heerlijke kick aan het gerecht.

Gofio

Gofio

Gofio is een traditioneel Canarisch meel gemaakt van geroosterde granen, zoals tarwe of maïs. Het is al eeuwenlang een hoofdbestanddeel van het Canarische dieet en wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, van brood tot desserts. Gofio kan worden gegeten als pap of gemengd met water en honing om een zoete lekkernij te maken. Het wordt ook gebruikt om stoofschotels en soepen te verdikken.

Conejo en Salmorejo

Conejo en Salmorejo

Conejo en salmorejo is een stevige konijnenstoofpot die erg populair is op de eilanden. Het konijn wordt gemarineerd in een mengsel van knoflook, azijn, paprika en andere kruiden voordat het wordt gestoofd in een tomatensaus. Het resultaat is smaakvol en mals vlees dat perfect is voor een koele avond.

Bienmesabe

Bienmesabe

Bienmesabe is een zoet dessert dat populair is op de Canarische Eilanden. De naam vertaalt zich naar “smaakt goed voor mij”, en het doet zijn naam zeker eer aan. Het dessert is gemaakt van gemalen amandelen, suiker, eierdooiers en citroenschil, die samen worden gekookt tot een romig, vla-achtig mengsel. Het wordt meestal koud geserveerd en is een verfrissende afsluiting van elke maaltijd.

Ropa Vieja

Ropa Vieja

Ropa vieja, wat zich vertaalt naar “oude kleren”, is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Spaanse koloniën van het Caribisch gebied. Het wordt gemaakt door gesnipperd rundvlees te sudderen in een tomatensaus met uien, paprika’s en andere groenten. Het resultaat is een hartige en bevredigende stoofpot die vaak wordt geserveerd met rijst en bonen.

De keuken van de Canarische Eilanden is een weerspiegeling van de unieke geschiedenis en geografie van de eilanden. Van papas arrugadas tot bienmesabe, de gerechten van de Canarische tafel zullen de smaakpapillen van elke foodie zeker bevredigen. We hebben slechts 5 van de vele verschillende Canarische gerechten op een rijtje gezet die je na het ontbijt, de lunch of het diner zeker tevreden zullen stellen. Probeer ze eens bij je volgende bezoek aan de Canarische Eilanden!

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie