Zo krijg je de beste kamer in een hotel

Zo krijg je de beste kamer in een hotel

Het hoeft geen fortuin te kosten om in een van de beste kamers van het hotel te verblijven. Als je het goed doet, kun je een luxe kamer krijgen zonder er iets extra’s voor te betalen. We hebben tips van experts verzameld voor het vinden van de beste kamer in een hotel.

Lees ook: Zo reis je met een beperkt budget

Vergelijk prijzen voordat je boekt

Begin met het bezoeken van zoekmachines voor het vergelijken van de beste hotelprijzen, zoals Trivago.nl of Tix.nl. Dit soort sites op internet zijn experts in het vinden van de goedkoopste prijzen. De vuistregel is om nooit rechtstreeks bij het hotel te boeken; hun prijzen zijn vaak de hoogste. Een snelle zoektocht met een zoekmachine geeft je een goede indicatie van het prijsniveau.

Boek tijdig

Als je je kamer ruim van tevoren boekt, is de kans groter dat je een van de betere kamers krijgt. De hotels weten dat het risico groot is dat wie te laat boekt, de kamer annuleert. Daarom wordt voorrang gegeven aan klanten die tijdig boeken.

Controleer het hotel

Tegenwoordig is het mogelijk om erachter te komen welke kamers de beste zijn in een hotel. Veel hotels plaatsen foto’s van de hotelkamers op hun website. Bij de beoordelen kun je opmerkingen van andere reizigers over duizenden hotels lezen.

Neem na het reserveren contact op met het hotel

Bel het hotel en geef direct je wensen door. Als je op de reis iets bijzonders te vieren hebt, zoals een verjaardag of misschien wel een huwelijksjubileum, informeer dan bij het hotel.

Vroeg inchecken in het hotel

Kom op tijd aan in het hotel om de beste kamers te bemachtigen. Vraag gerust welke kamer het populairst is en waarom. Als ze geen kamers beschikbaar hebben in de prijsklasse die je hebt geboekt, vraag dan of het mogelijk is om een ​​betere kamer te krijgen, zodat jeu meteen kunt inchecken. Als dat niet werkt, vraag dan hoeveel het kost om te upgraden naar een betere kamer. Als je geluk hebt, ligt het verschil slechts een paar honderd euro.

Wees aardig tegen degenen die in het hotel werken

Wees altijd aardig tegen het hotelpersoneel, glimlach en stel vragen. Dit geldt vooral voor de belangrijke mensen bij de receptie. Laat gerust de eerste dag al een fooi achter, dan onthouden ze je en krijg je een betere service.

Verander zo snel mogelijk van kamer

Als je niet tevreden bent met de kamer die je hebt gekregen, is het belangrijk dat je onmiddellijk teruggaat naar de receptie en vraagt ​​om van kamer te wisselen. Als je te lang wacht, zijn er misschien geen betere kamers om naar toe te gaan.

Lees ook: Zes all-inclusive resorts op de Malediven

Sluit je aan bij een of meer bonusprogramma’s

Bijna alle grote hotelketens hebben een bonusprogramma waarbij je punten krijgt voor elke nacht dat je verblijft. Word lid, ook als je niet zo vaak reist. Sommige kaarten geven je automatisch een upgrade naar een betere kamer als die beschikbaar is. Maar vergeet de vuistregel niet: je krijgt zelden de beste prijs als je rechtstreeks bij het hotel boekt.