Zo reis je met een beperkt budget

Zo reis je met een beperkt budget

Afgezien van het backpackersleven met hostels en bussen in plaats van vliegtuigen, zijn er veel andere betaalbare manieren om te reizen voor degenen die een meer normaal vakantieverblijf willen. Hier zijn onze tips om te reizen met een beperkt budget.

Lees ook: 10 reis hacks die handig zijn om te weten

Boek je eigen reis online

Voor sommigen voor de hand liggend, voor anderen niet. Als je wat tijd besteedt aan onderzoek en het online vergelijken van prijzen voor vluchten en hotels, kun je duizenden euro’s besparen. Vergelijk de prijzen die op de verschillende dagen komen, vaak valt er veel te besparen op twee dagen eerder of later vliegen dan het startpunt. Zoek naar last minute reizen of gebruik vergelijkingssites om prijzen en vluchttijden te vergelijken.

Wees slim bij het boeken van een vliegticket

Er zijn veel tips en trucs om duizenden euros te besparen op vliegtickets. Dit zijn onze top 4:
1. Tickets met korting
Verschillende reisbureaus bieden kortingen voor studenten, jongeren en groepen.
2. Bestel bij twee verschillende luchtvaartmaatschappijen
Je kunt vaak geld besparen door geen retourreis bij dezelfde luchtvaartmaatschappij te boeken, maar twee losse tickets bij twee verschillende luchtvaartmaatschappijen. Een kan bijvoorbeeld voor 199, – met een enkele reis lokken, maar met een hoge retourprijs. Bekijk de mogelijkheden voor een goedkopere terugreis bij een andere luchtvaartmaatschappij. Soms kan je ook geld besparen op het naar huis vliegen vanuit een andere stad in de buurt waar je op vakantie bent.
3. Reis buiten het hoogseizoen
Buiten het hoogseizoen op de plaats van bestemming kunnen de prijzen met enkele honderden euros dalen, maar ook buiten de schoolvakanties. Hoewel dit niet als de beste reistijd wordt beschouwd, zul je er veel voordelen uit halen. Bespaar geld op hotels, vliegtickets en restaurants, vermijd grote toeristenmassa’s en ervaar een meer authentieke sfeer op de bestemming waar de straten worden gedomineerd door de lokale bevolking en niet door andere toeristen. Als je reist in een minder druk seizoen, kun je ook een betere service verwachten.

Profiteer van gratis activiteiten

Er is veel te doen dat weinig of niets kost, en dat zal de vakantie met betekenis vullen. Hier zijn onze 5 tips:

Festivals

Kijk wanneer er festivals zijn op leuke bestemmingen. Een aantal daarvan zijn nationale volksfeesten die voor iedereen toegankelijk zijn.

Leer nieuwe mensen kennen

Ontmoet nieuwe mensen die gepassioneerd zijn over hetzelfde als jij. Ze weten misschien meer over evenementen die gratis zijn of weinig kosten, zoals eetcursussen, fotografie, training, taal, film en kunst. Leer iets nieuws en leer tegelijkertijd nieuwe mensen kennen.

Gebruik de natuur

Profiteer van de natuurlijke omgeving van de bestemming. Geniet van een goed boek op het strand, wandel de berg op of neem een ​​snorkel en duikbril mee en verken het onderwaterleven. Dit zijn dingen die we al associëren met de droomvakantie, en het is helemaal gratis!

Museum

Diverse musea hebben enkele dagen gratis toegang. Kijk wanneer dit is en maak van de gelegenheid gebruik. Als het niet gratis is, zijn museumbezoeken een relatief goedkope activiteit die je veel kan leren over de bestemming die je bezoekt.

Gratis wandeltocht

Wandelen is altijd gratis en zo kun je gemakkelijk veel van de bestemming zien en ontdekken. Kijk of er eventueel gidsen zijn die je gratis rondleiden en meer over de bestemming kunnen vertellen. Geef wel een kleine fooi aan het einde van de tocht, maar dit is helemaal aan jou.

Woningruil

Herinner je je de film The Holiday nog, waarin Cameron Diaz en Kate Winslet op hun respectievelijke continenten wonen en twee weken lang huizen met elkaar ruilen om te ontsnappen aan het verdriet van de liefde? Verdriet of niet … Dat kan ook!

CouchSurfing

Een ander alternatief voor gratis verblijven is via de app en de CouchSurfing-website, waar hosts over de hele wereld een bank of bed aanbieden om op te slapen. Dit is voor diegenen die graag sociaal zijn en nieuwe mensen ontmoeten, en er wordt meestal van je verwacht dat je omgaat met de gastheer, wat de motivatie is voor de meeste gastheren. Vergeet niet de feedback van de verhuurders te lezen voordat je boekt!

Lees ook: Zo krijg je de beste stoel in het vliegtuig

AirBnb

Verblijf goedkoper dan in een hotel en met de lokale charme van een privéwoning. De verhuurservice AirBnB geeft je de mogelijkheid om in een veilige omgeving alles te huren van een kamer, appartement, cottage of woonboot van particulieren – of je nu voor drie dagen of een maand verblijft. De prijzen variëren afhankelijk van het seizoen, en hoe langer je blijft, hoe goedkoper de prijs per dag. Met AirBnb zijn er geen grenzen!

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie