Tips hoe je een last minute vakantie kunt vinden

Tips hoe je een last minute vakantie kunt vinden

Of je nog vakantiedagen over hebt om te gebruiken of je wilt gewoon even ontsnappen aan de dagelijkse sleur, er kunnen vele redenen zijn waarom het goed van tevoren plannen van een vakantie niet mogelijk is. Hier wat tips die het boeken van je volgende last-minute vakantie een stuk gemakkelijker maken en je helpen geld te besparen.

Lees ook: Zo voorkom je dat je ziek wordt op vakantie

Sta open voor andere ideeën…

De Griekse eilanden, het Caribisch gebied, de Balearen – ze zijn allemaal hetzelfde, toch? Nou nee, natuurlijk zijn ze anders, hoewel ze met prachtige stranden, heerlijk eten en veel zon veel gemeen hebben. Om je kansen op een koopje te vergroten, kun je overwegen je online zoekopdrachten uit te breiden om geld te besparen.

Wees flexibel

Weinig mensen hebben de luxe om alles te kunnen laten vallen en op vakantie te gaan zonder zich zorgen te maken over plichten en verantwoordelijkheden. Maar hoe flexibeler je bent, hoe meer kans je hebt om een ​​koopje te scoren. De uitdrukking ‘last-minute reizen’ moet niet letterlijk worden genomen – de reisindustrie beschouwt over het algemeen elke boeking binnen twee maanden voor vertrek als ‘last-minute’. Er zijn zelfs enkele geweldige deals te vinden in de zomer, ondanks de prijsstijging die hierbij hoort.

Vergelijk

De beste manier om een ​​last-minute deal online te vinden, is om een ​​prijsvergelijkingssite te gebruiken, zoals Trivago.nl. Trivago is geweldig voor het vinden van de goedkoopste vluchten of hotels, en als je geen bestemming in gedachten hebt, kun je een zoekopdracht uitvoeren vanaf je gewenste vertrekluchthaven naar ‘overal’ en krijg je een volledig overzicht van de kosten van vliegen naar, overal.

Meld je aan voor nieuwsbrieven en prijsmeldingen

Nieuwsbrieven en prijsmeldingen zijn waarschijnlijk enkele van de beste manieren om informatie over uitstekende deals te ontvangen zodra deze beschikbaar zijn. Meld je aan voor een paar reisnieuwsbrieven zoals de onze.

Lees ook: Tips voor lichtgewicht handbagage

Verwacht geen wonderen

Je kunt niet op het laatste moment een geweldige prijs vinden voor een verre bestemming. Verre bestemmingen, of het nu gaat om een tour of een pakketreis, zijn nog steeds vrij prijzig, zelfs last-minute. Zoek in plaats daarvan naar een Europese bestemming of een korte vakantie met drie of vier overnachtingen en je zult geweldige deals kunnen vinden.