De mooiste eilanden van Fiji

De mooiste eilanden van Fiji

Fiji heeft bijna net zoveel eilanden als er dagen in het jaar zijn: 333 in totaal. En elk betovert met zijn eigen karakter. Soms meer een droomstrand, soms meer een jungle, soms een werelderfgoedlocatie. Als kleine gids door de diversiteit nemen we je mee naar de mooiste eilanden van Fiji.

Lees ook: Waarom Bora Bora de ideale vakantiebestemming is

Viti Levu: de toegangspoort tot je droomvakantie

Sri Siva Subramaniya-tempel
Sri Siva Subramaniya Swami Temple

Het grootste eiland van Fiji is de thuisbasis van de hoofdstad Suva en de internationale luchthaven van Nadi, waar alle reizigers landen en meestal hun eerste paar dagen doorbrengen. Het eiland zelf heeft veel te bieden. Vooral actieve vakantiegangers komen aan hun trekken: van snorkelen, duiken, raften tot eilandtrekking tot de hoogste berg van het land, hier kun je vrijwel alles beleven.

Voor cultuurliefhebbers: de Sri Siva Subramaniya-tempel in Nadi is een kleurrijk en sierlijk bouwwerk en de grootste hindoetempel op het zuidelijk halfrond.

Mamanuca eilanden: de ontspannen

Mamanuca eilanden

De Mamanuca-archipel bestaat uit 28 kleine eilandjes, waarvan er vele onbewoond zijn. Ondanks de geringe bevolkingsdichtheid is er hier een grote keuze aan resorts. Gezinnen vinden hier wat ze zoeken, net als koppels in het Adult Only hotel. De archipel is snel te bereiken en is perfect voor iedereen die op zoek is naar een relaxte sfeer, paradijselijke stranden en veel watersportactiviteiten.

Voor foodies: het twee verdiepingen tellende platform Cloud 9 is waarschijnlijk de enige drijvende pizzeria midden in de Stille Oceaan. Het ligt in Roro Reef, voor de eilanden Malolo en Malolo Lailai.

Yasawa eilanden: de perfecte eilanden

Yasawa eilanden

De Yasawa eilanden zijn een van de minst bevolkte eilandengroepen van Fiji. Het toerisme ontwikkelde zich hier pas eind jaren tachtig – onder strikte ecologische eisen. De eilanden staan ​​voor een perfecte vakantie aan de Zuidzee: witte poedersuikerstranden, idyllische baaien en authentieke Bure-resorts.

Voor ontdekkingsreizigers: De hogesnelheidscatamaran Yasawa Flyers, geïntroduceerd in 2001, is het belangrijkste vervoermiddel tussen de eilanden en is perfect voor eilandhoppen – zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen.

Vanua Levu: de originele

Vanua Levu
Aerial shot of Matuku Beach Savusavu Bay

Half zo groot en een kwart minder inwoners: het op één na grootste eiland is de eerste keuze voor iedereen die buiten de gebaande paden de originele kant van Fiji wil leren kennen. Op deze locatie is een kleine maar goede selectie boetiekresorts beschikbaar voor vakantiegangers. Het eiland biedt ook veel mogelijkheden voor natuurbelevenissen.

Voor natuurliefhebbers: het Waisali Rainforest Reserve is een beschermd junglegebied met veel ongerept regenwoud. Er bloeien ook meer dan 30 soorten orchideeën, waarvan sommige uniek zijn voor Fiji.

Taveuni: Het Tuineiland

Taveuni
Aerial of the Wainibau waterfall at the end of the Lavena Coastal Walk.

Het derde grootste eiland van Fiji, Taveuni, is het groenste eiland van de archipel en wordt beschouwd als de tuin van het land. Ruim 60 procent van het eiland is bedekt met tropisch regenwoud. Er zijn ook spectaculaire watervallen, afgelegen zandbaaien, kilometerslange kokosnootplantages, natuurlijke poelen en vulkanische meren.

Voor wandelaars: Bouma National Heritage Park biedt tal van wandelingen en hikes. Het hoogtepunt is de bijna drie uur durende watervaltocht naar de Tavoro watervallen.

Kadavu: Het duikparadijs

Kadavu

Het langgerekte eiland is op twee plaatsen extreem smal en alleen verbonden door hele smalle stroken land. Daarom bestaat Kadavu uit drie delen. Het oostelijke deel van Kadavu is een eldorado voor duikers. Toch is het eiland nog steeds een kleine insidertip: regenwoud, watervallen, kleine baaien, steile hellingen en een grote verscheidenheid aan vogels kenmerken het eiland.

Voor duikers: Buiten het eiland ligt het vierde grootste barrièrerif ter wereld: het Great Astrolabe Reef met zijn enorme biodiversiteit. De onderwaterwereld kan zowel snorkelend als door een ervaren duiker ontdekt worden.

Lees ook: Palau – en waar paradijs aan de andere kant van de wereld

Ovalau: Het UNESCO-eiland

Ovalau

Ovalau is de thuisbasis van de voormalige hoofdstad van Fiji tijdens de Britse koloniale periode: Levuka. De stad heeft tot op de dag van vandaag zijn eigen unieke flair behouden. De gevels van veel huizen doen bijna denken aan steden in het voormalige Wilde Westen van de VS. Tegenwoordig is Levuka een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Maar het eiland, gekenmerkt door een ring van hoge bergen met in het midden het enige vlakke land, de Lovoni-vallei, heeft ook veel te bieden.

Voor koninklijke fans: de huidige koning Charles III vestigde zich in Levuka. Overtuig jezelf van de authentieke woonbeleving van de lokale bamboehutten. Hij leefde in een traditionele bure toen Fiji zich in 1970 onafhankelijk verklaarde.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie