Dingen om te doen op Nosy Be

Dingen om te doen op Nosy Be

Als je in Madagaskar bent en Nosy Be tot nu toe niet hebt bezocht, mis je iets groots. Nosy Be is een pittoresk eiland dat bezoekers verleidt met zijn witte stranden, turquoise zee omgeven door palmbomen, tropische bossen en levendige vlinders. De juiste tijd om het eiland te bezoeken is van mei tot oktober. Het regenseizoen begint van december tot maart. Eind april is het weer aangenaam en is er een grotere kans op regen en onweer. Voor november en december geldt hetzelfde: mooi weer met regenbuien.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar Zanzibar

Dingen om te doen in Nosy Be

1. Bezoek Andilane Beach

Als je wilt ontspannen op een prachtig strand, kan Andilane Beach je volgende stop zijn. Het is een tropisch strand dat in het noorden van het eiland ligt. Mis de zonsondergang niet; het is een lust voor je ogen.

2. Maak een uitstapje naar Nosy Iranja

Nosy Iranja is een van de kleine eilanden rondom Nosy Be. Het heeft twee eilanden die bij eb met elkaar verbonden zijn door een zandbank. Het water is helder en kristal met fascinerende stranden. Het is een prachtig tropisch eiland.

Nosy Iranja
Nosy Iranja

3. Bekijk lemuren in Lokobe National Park op Nosy Be

Ben je enthousiast om lemuren te zien in Madagaskar? Grijp in Lokobe National Park de kans om wilde lemuren te zien, waaronder de zwarte maki. Op Nosy Komba, een vulkanisch eiland, kun je genieten van het kijken naar de zwarte lemuren.

4. Bultruggen spotten

Je kunt hier bultruggen spotten, zoals op Sainte Marie. Het is een leuke, boeiende activiteit die je reis de moeite waard maakt om te onthouden.

5. Duiken en snorkelen op Nosy Tanikely

Geniet van duiken en snorkelen tussen beschermd koraal en tropische vissen. Het eiland Nosy Tanikely is met de boot vanuit Nosy Be in een half uur te bereiken.

Lees ook: Sao Tomé en Principe: een bezoek aan de Tuin van Eden

Er zijn ook vele voortreffelijke restaurants waar je kunt genieten van de verrukkelijke traditionele gerechten. Ook kun je genieten van het heerlijke streetfood.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie