Eenvoudige ervaringen op de Cook Eilanden

10 ervaringen op blote voeten op de Cook Eilanden

Verbod op beperkingen en formaliteiten. Haal de overbodige kleding, schoenen en slippers weg en adem diep in de vrijheid van het zijn op de Cook Eilanden en herontdek jezelf, in een krachtig en tegelijkertijd essentieel scenario. Om het voorrecht te eren om op een plek te zijn waar de natuur op mystieke wijze boven alles regeert en ritmes en gewoonten dicteert, is hier een keuze uit 10 eenvoudige, no-nonsense ervaringen om ons te helpen de Cook Eilanden en de schoonheid van eenvoud te ontdekken.

Lees ook: De vijf meest voorkomende clichés over de Fiji eilanden

Suppen tijdens zonsondergang

Ken je die sprankelende gouden sfeer van de zonsondergang en vervolgens de maan en de sterren die reflecteren op het water? Stel je voor dat in een lagune van de Nieuw-Zeelandse Polynesische archipel het ongrijpbare zand onder je voeten ontsnapt, en achter je het geritsel van de tropische jungle; een SUP glijdt over het kalme en kristalheldere water van de Muri-lagune, in Rarotonga, terwijl de rijke zeefauna met je wacht tot de avond valt. Een unieke en spannende ervaring! Klik hier voor meer informatie.

Slapen onder de sterren

Van SUP tot glamping, het belangrijkste is om onder dit prachtige sterrentapijt te blijven! In Rarotonga is er een eco-retraite die de hele filosofie van gastvrijheid baseert op de principes van natuurbehoud en respect voor het milieu, en op gastvrijheid. Genesteld tussen endemische tuinen en plantages, met een spectaculair uitzicht op de bergen, biedt het echte ecologische romantische uitjes met minimale impact. Ikurangi Eco Retreat is de enige glamping op de Cook Eilanden: schoenen zijn hier absoluut overbodig!

Met een spectaculair uitzicht op de lagune en de langzame en deskundige bewegingen van de vissers serveert restaurant en bar On The Beach in het Manuia Beach Resort in Rarotonga, zoals de naam zelf al doet vermoeden, zijn gerechten op tafels die op het strand zijn opgesteld. in het zand en bijna… in het water, voor een echt Polynesische ervaring. En om het voorrecht van een vakantie op blote voeten te reserveren, biedt Rarotonga ook het nieuwe Waterfoot House aan, luxe privévilla’s te huur, voorzien van alle gemakken maar ondergedompeld in absolute privacy.

Zumba op het strand en de cultuur ervaren

En wat vindt je ervan om je verblijf op de Cook Eilanden te voltooien met authentieke, meeslepende ervaringen, altijd op blote voeten? Het eerste voorstel daagt je uit voor een Zumba-les in de plaatselijke sportschool, op een steenworp afstand van het strand, voor 5 Nieuw-Zeelandse dollar per les; de tweede is echter een culturele ervaring die je projecteert in de authenticiteit van het dagelijks leven, in de gewoonten en gebruiken, in de dansen, in de spirituele overtuigingen van de bewoners van het eiland, 600 jaar geleden, lang vóór de bekering van de bevolking tot het christendom (1830) en de opkomst van het toerisme in deze afgelegen plaatsen (meer informatie hier).

Snorkelen en een bezoek aan de minder bekende eilanden

Van culturele tot naturalistische onderdompeling: de ervaringen op blote voeten om te doen op de Cook Eilanden gaat verder met zwemmen zonder tanks en alleen uitgerust met een bril en een snorkel, opnieuw met schildpadden in Rarotonga (meer informatie hier) en met de landing naar verlaten en verborgen stranden – zogenaamde ‘no foot-print’ – op de Pa Enua-eilanden, dat wil zeggen alle minder bekende eilanden voorbij Rarotonga en Aitutaki (link).

Lees ook: Waarom Vanuatu op je Bucket list moet staan

Trouwen in het paradijs

We sluiten af ​​met een flinke dosis romantiek: een bruiloft op blote voeten mag natuurlijk niet ontbreken in Aitutaki, een hoekje van het paradijs met wit zand en ondiep, turquoise water. En voor de toast met bubbels kiezen we een motu, een strook zand die een paar meter naar voren komt, een paradijs van rust en privacy: het geluk is afgelegen in de Aitutaki-lagune, een picknickvoeten in het zand en de essentie van de omhelzing van Natuur (link).