Het perfecte weekend op Sylt

Het perfecte weekend op Sylt

Een perfect zomer weekend op Sylt? Je kunt het geheel op het strand doorbrengen, genietend van de zon, de wind en de branding. Maar dat hoeft niet. Negen dingen die je zeker moet doen – zonder uiteraard de pretentie te hebben volledig te zijn.

Lees ook: Waarom het Duitse eiland Borkum een bezoekje waard is

1. Loop op de Ellenbogen

Op het schiereiland in het noorden van het eiland, dat eruitziet als een gebogen arm, zijn geen strandstoelen, geen restaurants – alleen maar eindeloos strand en ruimte. Als je gaat wandelen moet je voorbereid zijn op zo nu en dan een “wildlife kruising”. De vrij rondlopende Listland-schapen hebben altijd voorrang!

2. Wadwandeling

Een bezoek aan Willi Wattwurm is een must sinds de “waadbare zee” werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het landschap, gekenmerkt door de voortdurende verandering van de getijden, is een van de meest ongerepte leefgebieden en het grootste ecosysteem in zijn soort ter wereld. Neem zeker een rondleiding naar het wad!

3. Kijken in Kampen

Zeker, de zoektocht naar beroemdheden in Kampen maakt gebruik van oude clichés. Maar ‘Celebrity Watching’ gaat verder dan de gebruikelijke clichés – namelijk op het kunstparcours van Kampen. Het doet denken aan de vooraanstaande mensen die het kunstenaarsdorp vorm hebben gegeven: Siegward Sprotte, Thomas Mann en Peter Suhrkamp en vele anderen.

4. Eet oesters

Nergens komt de “Sylter Royal” verser op tafel. In de Blidselbucht groeien de schelpdieren in de enige oesterkwekerij van Duitsland. Na de oogst kun je er in verschillende varianten direct in de Lister Austernstube of in tal van andere Sylt-restaurants van genieten. Belangrijk: niet nippen! Kauwen!

5. Wandel door Keitum

Huizen met rieten daken en kleurrijke tuinen liggen in de schaduw van het gebladerte van trotse bomen en vormen het pad naar de oudste kerk van het eiland. Kleine boetiekjes van internationale modelabels zijn te vinden naast de studio’s en werkplaatsen van lokale ambachtslieden. Een wandeling door het kapiteinsdorp Keitum werkt grondend en inspirerend tegelijk.

6. Walvissen spotten

Ongeveer 6.000 bruinvissen dartelen rond in het walvisreservaat bij Sylt. En toch zijn veel mensen nog steeds verrast als er een rugvin voor hen opduikt in de wateren van de Noordzee. Een fietstocht langs het Sylter Wal-Path, dat zich aan de westkust van Hörnum tot List uitstrekt, bereidt je voor op de behoeften van kleine zeezoogdieren en hun leefgebied.

7. Belevingscentrum Natuurkrachten

Hoe voelt windkracht acht? Je kunt hopen op het weer of deze ervaring het hele jaar door beleven in het Natuurkrachten Belevingscentrum in List. Het vertelt over klimaat, natuur en zee: Naast een stormkamer is er ook een golfkanaal, een overstromingsmodel en een extra grote wadtunnel.

8. Zweten in de strandsauna

Sauna in de zomer? Waarom niet. Eerst zweten bij schuimende golven, daarna afkoelen door te duiken in het verfrissend koele water van de Noordzee, plus de gezonde zoute lucht op de huid – dit alles maakt een sauna op het strand tot een achtbaan van emoties. Wellness in het Fries!

Lees ook: 3 dromerige eilanden in Duitsland

9. Zonsondergang bij Red Cliff

De zon gaat onder in het westen. Eén van de redenen waarom het in de zomer zo lang licht blijft op het 40 kilometer lange weststrand. Deze tijd van de dag is bijzonder mooi op de Rode Klif van Kampen, wanneer de laagstaande zon op de hoge klifrand schijnt. Rood, sorry, mooier kan niet…

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie