3 dromerige eilanden in Duitsland

3 dromerige eilanden in Duitsland

Duitsland is rijk aan prachtige eilanden. Tijdens een korte trip nodigt de ruisende zee je uit om te zwemmen en de zandstranden om te wandelen. Kinderen kunnen hier zandkastelen bouwen of schelpen verzamelen. De eilanden van Duitsland zijn ideaal voor een korte vakantie, of het nu voor alleenstaanden, voor stellen of voor gezinnen is.

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Spiekeroog in de lente

De beroemdheden doen hun groeten, Sylt

Sylt

Het Noord-Friese eiland Sylt ligt in Sleeswijk-Holstein. Het is het grootste van de Noord-Friese eilanden en erg populair voor een korte trip. Dit kan ook te wijten zijn aan het feit dat de dichtheid van prominente mensen hier erg hoog is. Sylt heeft bekende kuuroorden zoals Westerland, Kampen en Wenningstedt. Voor een korte vakantie met het gezin moet een bezoek aan het Sylt-aquarium zeker op het programma staan. Jong en oud zullen hier versteld staan. Het eiland nodigt je uit om ontspannende dagen door te brengen met je dierbaren, niet alleen in de zomer, maar ook op andere momenten van het jaar.

Het witte goud, het eiland Rügen

Rügen

Het grootste eiland van Duitsland, het eiland Rügen, ligt in Mecklenburg-Vorpommern. Bekende steden op het eiland, waar ongeveer 70.000 mensen wonen, zijn Putbus, Bergen of Sassnitz. Je kunt door deze steden slenteren als onderdeel van een korte tocht of er doorheen fietsen. Hier is een groot aantal fietsverhuurders beschikbaar. Rügen biedt de bezoeker tijdens een korte vakantie veel bezienswaardigheden, zoals de Kreidefelsen, het jachtslot Granitz, maar ook het Störtebeker Festival zijn altijd een bezoek waard. Een ander hoogtepunt is een ritje op de smalspoorbaan, de rennende Roland.

Lees ook: Top 10 beste uitzichten op de Wild Atlantic Way

Het eiland Hiddensee

Hiddensee

Het eiland Hiddensee is als het ware het kleinere zusje van het eiland Rügen, omdat het een kleiner gebied heeft. Aangezien het eiland Hiddensee een naburig eiland is van het eiland Rügen, is een dagtocht naar het eiland Hiddensee ook een goede optie tijdens een korte trip op dit eiland. Voor reizigers die willen genieten van complete rust en stilte is het hier vooral fijn omdat er geen auto’s zijn. De vuurtoren van Dornbusch, maar ook het plaatselijke geschiedenismuseum op Hiddensee maken het programma compleet voor de perfecte korte vakantie. Je kunt dit eiland alleen over water bereiken.