Isla Holbox: een paradijs van rust en ontspanning

Isla Holbox

Tussen de Caribische Zee en de Golf van Mexico ligt Isla Holbox, een 40 kilometer lang eiland dat ver weg is van de drukte van toeristen. Holbox, wat in de Maya-taal ‘zwart gat’ betekent, is gelegen aan de noordoostelijke kant van het schiereiland Yucatan. Isla Holbox biedt fascinerende schatten die je verblijf in dit paradijs magisch zullen maken. Wat te doen in Isla Holbox? Je leest het hier.

Lees ook: 5 prachtige, minder bekende Caribische eilanden

Relax op de stranden

De stranden van Holbox zijn uitgestrekt, met kristalhelder water, kalme golven en betoverende uitzichten. Naast relaxen en zwemmen kun je wandelingen in de zee maken, terwijl je je verwondert over de mariene fauna zoals goudvissen, zeesterren en manta’s. Onderweg zul je zandbanken tegenkomen die uit de zee steken en waar je kunt zonnebaden terwijl de golven je lichaam raken. Om iets dieper te zwemmen moet je diep de zee in, dus je moet voorzichtig zijn, want in de middag keren de vissersboten terug en worden ze in deze gebieden geplaatst.

Staatspark Yum Balam

In het staatspark Yum Balam kun je prachtige landschappen verkennen en de typische fauna en flora van dit gebied van Mexico ontdekken. In het park komen meer dan 30 soorten trekvogels voor, waaronder de roze flamingo’s.

Zwem met de walvishaaien

Elk jaar, tussen de maanden mei en september, ontvangen Isla Mujeres en Holbox hun meest verwachte bezoekers in hun warme wateren: de walvishaaien, die hier de meest gunstige zeecondities en de voedingsstoffen vinden die nodig zijn voor de groei van het plankton waarvan ze voer. Deze imposante mariene soort wordt beschouwd als de grootste vis ter wereld, omdat ze tot 14 meter lang kunnen worden. Het lijkt misschien een beetje intimiderend om erover na te denken om met ze te gaan zwemmen, maar er is niets om je zorgen over te maken, want het zijn rustige en onschadelijke dieren.

Bioluminescentie

De stranden van Holbox lichten ’s nachts op dankzij bioluminescentie, een natuurlijk fenomeen dat wordt gegenereerd door micro-organismen die een stralend turkooisblauw licht uitstralen wanneer er enige beweging in de zee is. Dit ongelooflijke fenomeen kan het hele jaar door in Holbox worden waargenomen, maar het is het meest opvallend tussen de maanden april tot augustus en wanneer er geen maan is; Om het te kunnen waarderen is het noodzakelijk om weg te gaan van de lichten en een beetje verder de zee in te gaan.

Als je een vleugje avontuur aan deze activiteit wilt toevoegen, raden we je aan een kajaktocht te maken bij een van de gecertificeerde bedrijven. Dit zal je ervaring naar een ander niveau tillen, omdat je het spoor van licht dat de vissen en manta’s achterlaten beter kunt observeren wanneer ze bewegen en de sterrenhemel in zijn maximale pracht kan aanschouwen.

Three Islands Tour

De Three Islands Tour neemt je mee langs plaatsen die even verrassend als vol charme zijn, zoals Yum Balam, Isla Pasión en Isla Pájaros. Isla Pájaros is waarschijnlijk een van de mooiste plekken rond het eiland Holbox. Op dit eiland kun je verschillende soorten vogels observeren, zoals pelikanen, flamingo’s of eenden. Legenden, romantische verhalen en Maya-tradities omringen Isla Pasión, een plek vol magie waar je met veel plezier een dag zult doorbrengen.

Lees ook: De mooiste stranden van de Caraïben

Isla Holbox

Plaza Principal

Kleurrijke muurschilderingen sieren de houten huizen en palapa’s; Het is de moeite waard om de tijd te nemen om de streetart te bewonderen tijdens het fietsen of winkelen op de Plaza Principal. Vergeet ook niet om leuke souvenirs of iets origineels te kopen. Er zijn vele leuke winkeltjes waar je echte juweeltjes kunt scoren die je nergens anders vindt.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie