Malta gaat weer open voor de zomer van 2021 en verwelkomt toeristen vanaf juni

Malta gaat weer open voor de zomer van 2021 en verwelkomt toeristen vanaf juni

De Maltese eilanden gaan in de zomer van 2021 weer open voor toerisme. Zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde toeristen worden verwelkomd naar het eiland Malta vanaf 1 juni 2021.

Perfecte vakantiebestemming

Malta, ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Sicilië in de Middellandse Zee, is een kleine archipel met een mediterraan klimaat met meer dan 300 dagen zon per jaar, een hoogstaand gezondheidszorgsysteem en enkele van ’s werelds beste duiklocaties. Met een voornamelijk Engelssprekende bevolking is het de perfecte locatie voor toerisme; blijkt uit zijn groeiende populariteit jaar na jaar.

Vanaf juni 2021

Vanaf juni 2021 zullen naar verwachting 18 luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air Malta, deze zomer naar Malta vliegen. Vier van deze luchtvaartmaatschappijen zijn nieuw. Naast vliegtuigen zullen ook cruiseschepen deze zomer hun dienst voortzetten, met niet minder dan 34 aanlopen van havens tot eind juni.

Malta gaat weer open voor de zomer van 2021 en verwelkomt toeristen vanaf juni
Gnejna and Ghajn Tuffieha bay on Malta island. Aerial view from the height of the coastlinescenic sliffs near the mediterranean turquoise water sea

“Groene” paspoorten

De Maltese regering is ook in gesprek met de Europese Commissie in de hoop ‘groene’ paspoorten toe te staan ​​voor degenen die zijn gevaccineerd, zodat ze zonder enige beperking binnen Malta kunnen reizen. Het plan, zoals uiteengezet door minister Bartolo, is dat gevaccineerde toeristen Malta zonder beperkingen kunnen bezoeken door bij aankomst een digitaal ‘groen paspoort’ te tonen, terwijl niet-gevaccineerde toeristen een negatieve PCR COVID-19-test moeten indienen die een paar uur voor hun aankomst is genomen.

Een van de meest gevaccineerde zomerbestemmingen in Europa

Malta is erin geslaagd de COVID-19-pandemie aan te pakken op een manier die werd geprezen door de Wereldgezondheidsorganisatie, de EU en zelfs het Gemenebest. Op het moment van schrijven is Malta een van de meest gevaccineerde zomerbestemmingen in Europa, met meer dan 40 doses van het vaccin per 100 inwoners. Het gemiddelde aantal dagelijkse infecties bereikt een historisch dieptepunt voor 2021, met minder dan 100 dagelijkse gevallen.