Neem een ​​time-out: Sabbatical in Barbados

Neem een ​​time-out: Sabbatical in Barbados

Elke dag slecht nieuws, een wereldwijde pandemie, professionele zorgen: bijna niemand zal zich 2020 herinneren als een goed jaar. Velen stellen momenteel hun professionele en privéleven in vraag, verlangen naar een pauze en zoeken naar betekenis. Barbados, het meest oostelijke eiland van de Caraïben, biedt de perfecte gelegenheid om een ​​sabbatical te combineren met een zinvolle activiteit: dankzij de nieuwe “Welcome Stamp” kunnen bezoekers tot een jaar op het eiland wonen en van daaruit werken. Degenen die op zoek zijn naar betekenis en een korte vakantie willen combineren met toewijding, kunnen als alternatief voor maximaal drie maanden zonder visum innovatieve liefdadigheidsprojecten steunen.

Schildpadden beschermen en bomen planten: een zinvolle pauze in Barbados

Een sabbatical kan een paar maanden of een heel jaar duren. De professionele pauze wordt gebruikt om te besteden aan persoonlijke projecten, om vrijwilligerswerk te doen of om te reizen. Barbados biedt de unieke kans om al deze doelen tegelijkertijd na te streven. Als onderdeel van een langer verblijf kan het veelzijdige eiland in al zijn facetten worden ervaren: de prachtige natuur met stranden en regenwoud, de warme gastvrijheid van de Bajans, de fascinerende cultuur en de pure levensvreugde. Tegelijkertijd staat Barbados bekend om zijn sociale betrokkenheid en inspanningen om natuur en dieren te beschermen.

Gasten kunnen betrokken worden bij verschillende projecten die hen persoonlijk vooruit helpen en de gemeenschap helpen. Een van de meest fascinerende is werken aan een project voor de bescherming van schildpadden. Het Barbados Sea Turtle Project, gelanceerd door de lokale campus van de University of West Indies, heeft tot doel de populatie van de bedreigde zeeschildpadden te vergroten en te beschermen. Als onderdeel van het project worden de karetschildpadden en lederschildpadden gelabeld met GPS-zenders om hun leefgebied, hun bewegingsbereik en hun gewoonten te onderzoeken. Tegelijkertijd zorgt het team voor de nesten van de schildpadden en de uitgekomen nakomelingen. Een belangrijke taak, slechts één procent van de babyschildpadden bereikt de volwassen leeftijd. Degenen die betrokken willen zijn bij milieubescherming op het land, kunnen Barbados steunen bij zijn ambitieuze doel om tegen 2030 CO2-neutraal te worden. Een project voor dit doel is gewijd aan het planten van bomen en biodynamische teelt. Als onderdeel hiervan worden op het eiland steeds meer fruitbomen, akkerbouwgewassen en eetbare planten verbouwd.

Aanmelden voor de “Welcome Stamp”

Als je je sabbatical in Barbados wilt doorbrengen, hoef je geen grote bureaucratische hindernissen te nemen. Barbados heeft het nieuwe “Welcome Stamp” -visum gelanceerd om digitale nomaden aan te trekken die van omgeving willen veranderen. Tegelijkertijd is het aanbod gericht op iedereen die een pauze van enkele maanden wil inlassen. Tot nu toe heeft Barbados bijna 1.600 aanvragen voor de “Welcome Stamp” geregistreerd. Met de “Welcome Stamp” kun je maximaal een jaar in Barbados verblijven, inclusief je werkvergunning. Het eiland is een aantrekkelijke bestemming voor zowel digitale nomaden als mensen die op zoek zijn naar zingeving: het biedt het snelste glasvezelinternet- en gsm-netwerk in het Caribisch gebied, een goed gezondheidssysteem en een hoog opleidingsniveau.

Het visum is een jaar geldig, de aanvragers zijn in Barbados niet onderworpen aan inkomstenbelasting. Aanvragen worden geaccepteerd op www.Barbadoswelcomestamp.bb.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie