Top vijf geheime stranden op Ibiza

Top vijf geheime stranden op Ibiza

Wil je meer weten over de beste 5 geheime stranden van Ibiza? Iedereen komt naar Bora Bora en San Antonio om te feesten, maar waarom probeer je niet de drukte weg te nemen en in vrede te ontspannen op een van de minder bekende stranden van Ibiza buiten de gebaande paden. Mooi en onderschat, ontspan in het paradijs, weg van de drukte van de waanzinnige feestsfeer. We hebben hier de vijf beste stranden op een rij gezet die je op Ibiza moet ontdekken als je er even tussenuit wilt:

Lees ook: 8 redenen voor een vakantie naar Sardinië

Cala Llentrisca

Een oude houten steiger ligt midden in deze vredige, bijna verlaten strook kust. Het halvemaanvormige strand biedt kristalblauw water en rust. Hoewel het een vrij geïsoleerd gebied is, maakt de natuurlijke schoonheid het zeker de reis waard.

Waar: Volg vanuit Sant Josep de weg naar het zuiden naar Es Cubells. Vanaf hier kun je de weg naar de kust volgen terwijl je geniet van het weelderige uitzicht. Een voetpad brengt je vanaf daar naar het strand.

Voordat je weggaat: Stop voor een drankje bij Es Cubells, een klein dorp gelegen tussen citroen-, sinaasappel- en olijfgaarden. Bar Llumbi is een door een familie gerunde bar en restaurant met een ongerept uitzicht op de kust en een traditioneel Spaans menu.

Cala Olivera

Het kalme, heldere water van deze ongerepte baai betekent dat je er gewoon in moet duiken en zwemmen. Maak er een dag van en geniet van het prachtige uitzicht op zee, weg van de drukte; maar misschien deel je dit verborgen juweeltje met de lokale bevolking of zelfs met af en toe een naturist die langskomen om bij te kleuren!

Waar: Aan de oostkust van Ibiza, voorbij de gated community van Roca Llisa.

Voordat je weggaat: Er zijn niet veel bars en restaurants in de buurt, dus neem een ​​kleine picknick mee.

Cala Salada

Dit afgelegen strand is perfect om te snorkelen en te klifspringen (als je dapper genoeg bent). Voor de ontdekkingsreizigers, wandel naar Ses Fontanelles om een ​​glimp op te vangen van de beroemde grottekeningen uit de bronstijd.

Waar: Een klein eindje rijden van San Antonio.

Voordat je weggaat: Bezoek een van de lokale strandhutten voor een verse limoenmojito. Verschillende verfrissingen later, wees een durfal en ga naar het afgelegen zusterstrand van Salada voor een plekje voor skinny dippers.

Es Xarcu

Een ander strand dat favoriet is bij de lokale bevolking. Voel je één met de natuur op dit strand terwijl je de geur van pijnbomen inademt en het landschap bewondert. Zorg ervoor dat je slippers draagt, omdat het zand behoorlijk rotsachtig is, hoewel de zeebodem zelf zacht is.

Waar: Gelegen aan de zuidkust, tussen Es Torrent en Cala Jondal.

Voordat je weggaat: Maak een korte omweg naar Es Xarco (een baai verderop) voor een heerlijke lunch met zeevruchten en een fles wijn.

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Rhodos

Benirras-strand

Oké, dus dit is niet echt een ‘geheim’ strand (het kan behoorlijk druk worden tijdens het hoogseizoen) maar het is zeker de moeite waard om te bekijken! Deze kleine maar pittoreske baai heeft kristalhelder water, perfect om te zwemmen en snorkelen.

Waar: Aan de noordwestkust van het eiland, net voorbij San Miguel.

Voordat je weggaat: Geniet van de prachtige zonsondergang op Ibiza, die vaak wordt vergezeld door drummers die op het strand aankomen om ‘de zonsondergang af te trommelen’.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie