Topbestemmingen in het zuiden en westen van Ierland

Topbestemmingen in het zuiden en westen van Ierland

Ierland is een land met een geweldig karakter. Het zou geen verrassing moeten zijn dat steeds meer vakantiegangers naar Ierland trekken. Tegenwoordig zijn er ook veel excursies naar het smaragdgroene eiland die verder weg dwalen dan Dublin. Verder weg, in het zuiden en westen van Ierland, liggen steden boordevol cultuur, locaties van verbazingwekkende schoonheid en grote overblijfselen uit de geschiedenis.

Dit is het Ierland, dat minder bezocht wordt door toeristen, en waar de kans groter is dat je de pubs hoort rinkelen met fluitjes en mandolines. Je zult meer van de ‘bewaarde’ Ierse cultuur zien, maar ook geen tekort aan het moderne, levendige Ierland.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar Schotland

Cork

Cork is een stad boordevol kunst, muziek en cultuur. Door de rivier de Lee op te zadelen terwijl deze in het zuiden van het land uitmondt in de zee, heeft het vele festivals en andere evenementen te bieden. Er zijn ook nog veel meer rustige attracties om van te genieten in Cork, waaronder kastelen, musea en galeries.

Killarney National Park

Ten westen van Cork, in het graafschap Kerry, liggen 26.000 hectare aan rivieren, bossen, bergen en meer. Inbegrepen in deze bergen is Carrauntoohil, de hoogste van Ierland. Vakantiegangers blijven vaak meerdere dagen om deze plek te verkennen. Je kunt kleine oude dorpjes bezoeken, fietsen en zelfs een tocht met paard en wagen maken.

Limerick

Tussen Cork en Galway ligt nog een stad boordevol cultuur en bezienswaardigheden. Net als beiden is het een stad die zowel geschikt is voor het bruisende nachtleven als voor rustige excursies.

Hoewel het nog niet is overspoeld door toeristen, zijn er rondleidingen voor vakantiegangers om je de rijke geschiedenis te laten zien. Er is genoeg geschiedenis om van te genieten, vooral oude kerken.

The Burren

Verder naar het noorden langs de westkust van Ierland ligt The Burren, een ‘gletsjerkarstlandschap’. Het heeft een geheel eigen schoonheid, naast een verbazingwekkende biodiversiteit. Prachtige steenformaties zijn bezaaid met een grote verscheidenheid aan inheemse bloemen. Daarom wordt er veel moeite gedaan om de Burren te behouden, en hoewel wegen het toegankelijker hebben gemaakt, is er voor gezorgd dat de schoonheid ervan onderweg niet wordt aangetast.

Geen enkele bezoeker van de Burren mag de nabijgelegen Cliffs of Moher missen. Deze immense kliffen vormen een spectaculair gezicht tegen de beukende golven van de Atlantische Oceaan en worden op bepaalde tijden van het jaar bevolkt door broedende zeevogels.

Lees ook: 5x de leukste activiteiten voor outdoorfanaten in Wales

Galway

Je kunt je hele vakantie doorbrengen met ronddwalen in Galway. De drukke straten worden bezocht door straatartiesten uit alle delen van Ierland en verder daarbuiten. Langs die straten liggen talloze pubs, sommige honderden jaren oud.

Galway heeft meer dan zijn aandeel aan cultuur. Er is een overvloedige muziekscene en in juli wordt er nog meer kleur toegevoegd met het International Arts Festival.