5 redenen voor een vakantie naar Schotland

5 redenen voor een vakantie naar Schotland

Schotland staat bekend om zijn verbazingwekkende natuurlijke schoonheid en nog zoveel meer. Er zijn zoveel redenen voor een vakantie naar dit prachtige land – en hoewel we ze hier niet allemaal kunnen behandelen -hebben we hier een lijst samengesteld waarom je op een vakantie naar Schotland zou moeten gaan.

Lees ook: 8 tips voor een vakantie in Cyprus

Ruig landschap

Het landschap in dit land als geen ander. Het landschap is ruig, rauw en onbetwistbaar wild en is constant adembenemend. Niet altijd mooi en vaak behoorlijk hard, de veranderende achtergrond is altijd opvallend. Wilde kliffen, uitgestrekte heidevelden, grillige bergen en rotsachtige pinakels vormen de ruggengraat van dit onontdekte land en bieden een landschap dat erop wacht om ontdekt te worden.

Prachtig wilde stranden

Het perfecte contrast met het ruige interieur, de ongerepte stranden zijn gewoonweg prachtig. De stranden zijn rustig en liggen vaak aantrekkelijk buiten het toeristische pad, met stroken wit zand en verrassend blauwe kustlijnen die wedijveren met die van het Caribisch gebied. Hoewel je misschien niet het weer krijgt dat je in de tropen zou hebben, heb je waarschijnlijk het strand voor jezelf. De kustgebieden van Schotland zijn de mooiste van het Verenigd Koninkrijk. Wild, ongerept en beroemd om hun spectaculaire vergezichten, ze zijn vaak veel rustiger dan de stranden verder naar het zuiden in Engeland.

Rustige Lochs

Het Gaelische woord voor meer is ‘loch’ en Schotland staat er vol mee, wat goed nieuws is als je graag in de buurt van water bent. De meren zijn een toevluchtsoord voor wilde dieren en liggen vaak dicht bij een charmant stadje en zijn omringd door torenhoge bergen.

Het noorderlicht

Veel mensen weten niet dat je in dit deel van de Britse eilanden het noorderlicht kunt zien. Door de donkere lucht en het gebrek aan vervuiling is het noorderlicht goed zichtbaar in het noorden van Schotland wanneer de zonneactiviteit toeneemt. Getuige zijn van de etherische dansende lichten in de lucht boven je is een ervaring die je altijd zult onthouden.

Lees ook: De mooiste natuurfenomenen in de Maltese archipel

Pittoreske dorpen

Er zijn in Schotland veel karakteristieke stadjes te bezoeken. Traditioneel gebouwde stenen huisjes langs een rivier of mooie gekleurde huizen vlakbij een haven, dorpen in Schotland hebben allemaal hun eigen individuele charme; een charme die wordt geaccentueerd door het geruststellende welkom van de lokale bevolking.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie