Vakantie in Kaapverdië: wanneer te gaan en wat te zien

Vakantie in Kaapverdië: wanneer te gaan en wat te zien

Met een gemiddelde temperatuur die het hele jaar door nauwelijks onder de 25 graden komt, is Kaapverdië een heerlijke vakantiebestemming. Door zijn puur tropische atmosfeer heeft het in bijna elk seizoen een ideaal klimaat voor toerisme, met uitzondering van de periodes waarin de meeste neerslag zich concentreert, d.w.z. het begin van de herfst en de eerste maanden van het jaar. Kaapverdië ligt 500 kilometer van de Afrikaanse kust en bestaat uit tien eilanden: deze archipel heeft zeker stranden en ideale locaties om zowel dagen in totale ontspanning door te brengen als voor het maken van excursies midden in de natuur. Maar… wanneer is de beste tijd om te gaan en wat is er te zien?

Wat het meest opvalt, is de verscheidenheid aan landschappen die deze eilanden kenmerken: van de woestijn tot de stranden, tot aan het groen van enkele karakteristieke valleien.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar Zanzibar

Het eiland Sal

De twee belangrijkste eilanden zijn ongetwijfeld die van Sal en Boa Vista. De eerste is momenteel een toeristisch centrum dat ook zeer wordt gewaardeerd door sporters en liefhebbers van adrenaline: dankzij de aanwezigheid van de passaatwinden in het gebied is het in feite mogelijk om windsurfen en kitsurfen op zijn best te beoefenen, maar ook om ervaring op te vragen bij deskundige instructeurs, als je niet praktisch bent. In het verleden is dit gebied echter lange tijd het toneel geweest van hard werken, vanwege de enorme aanwezigheid van zoutmijnen, een mineraal dat het eiland nog steeds zijn naam geeft. Het strand is het overheersende panorama, behalve de nu uitgestorven vulkanische heuvels. Beroemd en erg populair is het strand van Santa Maria, gekenmerkt door wit zand dat contrasteert met de kobaltblauwe zee.

Voor degenen die van winkelen houden, maar ook van gastronomische routes, mag een bezoek aan Espargos niet ontbreken, het centrum waar winkels en typische restaurants elkaar afwisselen in smalle straatjes die heerlijke wandelingen bieden. Ten slotte zijn de natuurlijke panorama’s van de Pedra do Lume-zoutpannen, met hun iriserende kleuren, en die van Buracona, gekenmerkt door kristalhelder water tussen de rotsen, een essentiële stop voor iedereen die van adembenemende uitzichten wil genieten.

Het eiland Boa Vista

Het eiland Boa Vista daarentegen is vooral bekend om zijn schildpadden, die hier hun natuurlijke habitat vinden om hun eieren te leggen. Het schouwspel van deze reptielen die zich voortbewegen in het witte zand is een van de meest tot de verbeelding sprekende ooit, samen met het uitzicht op de groene vulkanische landschappen in contrast met het intense blauw van de zee. Santa Monica is zeker het grootste en meest majestueuze deel van de kust van het eiland, waar het ook mogelijk is om te gaan duiken om te genieten van de onderwaterwonderen in het heldere water. De hoofdstad, Sal Rei, stelt je echter in staat om talloze ontspannende en speelse activiteiten uit te voeren, dankzij de aanwezigheid van verschillende plaatsen voor ontspanning en amusement.

In elke stad van Boa Vista kun je de meest authentieke sfeer van deze Afrikaanse archipel opsnuiven en in nauw contact komen met de gastvrije bevolking, om zo de gewoonten en tradities te ontdekken. Ten slotte herbergt dit eiland ook de kleine woestijn van Viana, een strook zwart-wit land, bezaaid met groene gebieden, die niet meer dan 5 kilometer slingert.

Lees ook: De meest idyllische Afrikaanse eilanden

Kaapverdië: vele andere eilanden om te ontdekken

Een ander zeer fascinerend eiland in de archipel van Kaapverdië is dat van Santo Antão, gekenmerkt door landschappen die zeer gewaardeerd worden door liefhebbers van hiken en wandelen: de paden die naar de toppen leiden, de kloven waar de zee samenkomt en de caldera van de Cova-vulkaan zijn slechts enkele van de schoonheden die een bezoekje verdienen. Het natuurpark van Cova Paul Ribeira da Torre is ook bekend en gewaardeerd door reizigers, die door het te bezoeken de mogelijkheid hebben om zich onder te dompelen in een ongerept en grenzeloos groen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie