De meest idyllische Afrikaanse eilanden

De meest idyllische Afrikaanse eilanden

Bij het plannen van een vakantie in Afrika denken de meeste mensen aan drukke metropolen, diepe oerwouden en safaritochten. Je zou bijna denken dat er geen ‘zonnige strandvakanties’ zijn in Afrika! Om dit onrecht te verhelpen, hebben we enkele van de meest unieke en verbluffende Afrikaanse eilanden op een rij gezet. Elke van deze Afrikaanse eilanden op deze lijst kan voor adembenemende en onvergetelijke momenten zorgen.

Lees ook: De top vijf van Mauritius….Meer dan het strand!

4 idyllische Afrikaanse eilanden

1. Mauritius

Mauritius

De kristalheldere wateren, het suikerwitte zand en de koraalriffen van Mauritius betoveren reizigers allang met hun schoonheid. Dit eilandparadijs voor de kust van Oost-Afrika vraagt ​​gewoon om ontdekt te worden, omdat het een werkelijk unieke culturele en bio-diverse achtergrond heeft. Er zijn maar weinig plaatsen waar je vulkanische pieken, weelderige bossen en exotische dieren op één plek kunt vinden.

Bovendien heeft de verwevenheid van de vele culturen die Mauritius hebben gevormd, het een duidelijke identiteit gegeven die het omarmt. Het is wonderbaarlijk rijk aan historische gebouwen, monumenten en artefacten, en ze zijn allemaal perfect geregeld, waardoor het eiland een volledig gerealiseerde smeltkroes is. Het vertelt een boeiend verhaal over kolonisatie, slavernij en conflict en het is betoverend om het voor je ogen te zien afspelen. De mix van Europese, Aziatische, Afrikaanse en Indiase invloeden heeft plaatsgemaakt voor een aantal uiteenlopende bezienswaardigheden en gebouwen zoals de hindoetempel van Maheswarnath, Port Louis, Mahebourg-markt – die allemaal een geheel andere cultuur omvatten.

2. Djerba

Djerba

Djerba, een klein eiland voor de kust van Tunesië, wordt voortdurend beschouwd als een van de meest aantrekkelijke bestemmingen in Oost-Afrika, en terecht! De harmonieuze mix van Arabische, Joodse, Afrikaanse en Berberse invloeden mondde uit in levendige witgekalkte steden met ronde koepels die gloeien in het zonlicht.

Het is ook de thuisbasis van enkele van de meest interessante religieuze attracties, zoals de El Ghriba-synagoge. Deze sierlijke plaats van aanbidding heeft sinds de 16e eeuw in een of andere vorm gestaan ​​en heeft perioden van conflict doorstaan ​​voordat hij opnieuw werd opgebouwd. Het feit dat historici geen nauwkeurige datum kunnen plaatsen, draagt ​​bij aan de mystiek van de structuur, die alleen betoverend is door de pure sierlijke schoonheid aan de binnenkant.

3. Seychellen

St. Pierre Island Seychellen

De eilanden van de Seychellen zouden het bronmateriaal kunnen zijn voor een mythisch gedicht. Er zijn meer dan honderd-en-vijftien onberispelijke eilanden met enkele van de meest schilderachtige en betoverende stranden ter wereld en het is er het hele jaar door heerlijk zonnig! Of het nu gaat om weelderig zand, rotsformaties, parelmoer water of al het bovenstaande – wat je het meest vertederend vindt aan een strand, je zult het hier kunnen vinden, want elk eiland is een unieke ervaring. Je kunt er zelfs enkele vinden die vrijwel onbewoond zijn!

4. Zanzibar archipel

Zanzibar

De pittoreske zandstranden van de Zanzibar archipel worden geflankeerd door palmen langs de kust en bieden een sereen landschap voor wanneer je je tenen in het gouden zand nestelt. Begeleid door de warme Indische Oceaan, biedt dit paradijs een aantal ideale mogelijkheden voor watersporten, zoals duiken en snorkelen rond de levendige koraalriffen. De stranden zijn ook nooit ver van prachtige, schilderachtige restaurants waar je de traditionele Zanzibar-keuken kunt proeven.

Lees ook: 10 interessante feiten over Kaapverdië

Je zult ook blij zijn te weten dat de binnenlandse retraites die als hotel dienen, de perfecte manier zijn om te herstellen na een nacht in Stonetown. De lodges in bohemienstijl die te midden van kleurrijke tropische tuinen liggen, zijn meestal compleet met spa’s en privézwembaden. Pure luxe.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie