6 x doen op Zanzibar

6 x doen op Zanzibar

Als je aan Zanzibar denkt, denk je aan een tropisch paradijs met eindeloze stranden aan de kustlijn van de Indische Oceaan, het poederachtige witte zand, ondiepe turquoise wateren en een verkoelend briesje tussen de palmbomen. De zachte warmte van de zon en dat verleidelijke gevoel van kalmte. Het schitterende groen van de vegetatie met diverse soorten flora en fauna en de heerlijke geuren van kruiden en vers fruit die je terugbrengen naar een vervlogen tijdperk. Om nog maar te zwijgen over de geboorteplaats van de legende, Freddie Mercury.

Lees ook: De meest idyllische Afrikaanse eilanden

Stap terug in de tijd in Stone Town

Zanzibar is een prachtig juweel en de geboorteplaats van Freddie Mercury. Met veel meer te bieden dan zijn prachtige stranden, dwalend door de smalle kronkelende straatjes van de hoofdstad van Stone Town Zanzibar met zijn rijke historische en culturele betekenis, die honderden jaren oud is, wordt er niet genoeg gesproken over de oorspronkelijke oude charme.

De tijd lijkt stil te staan ​​met weinig veranderd in 200 jaar, worden bezoekers teruggevoerd naar een aantrekkelijk historisch tijdperk. De betovering van de bruisende bazaars van de stad, waar je een scala aan dingen kunt kopen, van kleurrijk textiel tot kunstwerken, sieraden, vers fruit en zeevruchten. 

zanzibar

Laat je verrassen door de architectuur in het Palace Museum

Ontzagwekkende architectuur, afbrokkelende paleizen en ruïnes, het paleismuseum staat bekend als een van de meest historische gebouwen in de stad en is een must voor elke gast. Dit 19e-eeuwse huis voor Sultan en zijn familie biedt een glimp van de relikwieën en geschiedenis achter de Sultan familie.

Bezoek waar Freddie Mercury woonde 

Je kunt buiten Mercury House staan, precies het gebouw waar Freddie Mercury is geboren en getogen in Stone Town. Op het informatiebord kun je wat meer te weten komen over het leven van de legende en hoewel je het gebouw niet binnen kunt gaan, is het een leuke ervaring. De Zanzibar-collectie biedt een reis om de cultuur en geschiedenis van het eiland te ervaren en leert meer over Freddie Mercury zelf. Hoogtepunten zijn onder meer een bezoek aan Stone Town & Spice Island.

Je loopt letterlijk door het geheugen terwijl je de historische UNESCO-werelderfgoedstraten van Stone Town, Zanzibar verkent; waar Freddie werd geboren en woonde tot de leeftijd van 8 jaar toen hij naar school ging in India. Na zijn schooltijd keerde hij terug naar Zanzibar en de familie migreerde later naar het VK toen Freddie 18 jaar oud was. 

Een smeltpot van cultuur & koloniale geschiedenis

Als je geboeid bent door de mix van culturen en een goede sfeer, bezoek dan het oudste gebouw in Stone Town; het oude fort uit de 17e eeuw is een must! Dit Arabische fort is gebouwd om het eiland te verdedigen tegen de Portugezen. Er is ook de oude apotheek; een gedecoreerd gebouw met houten gebeeldhouwde balkons en glas-in-looddecoraties van Indiase invloed. De binnenkant van het gebouw is net zo gedetailleerd, met een overdekte binnenplaats en gebeeldhouwde bruggen die de verdiepingen met elkaar verbinden.

Verleid en inspireer je zintuigen op een Spice Tour

Perfect gelegen aan de beroemde ‘Silk Road’, is een bezoek aan Zanzibar niet compleet zonder een bezoek aan een kruidenplantage; zijn bijnaam Spice Island komt van de bezienswaardigheden, geuren en smaken die allemaal in Zanzibar worden verbouwd. Kruiden zoals vanille, kurkuma, komijn, kaneel en vele andere, gebruikt om in te koken of voor rituelen en traditionele medicijnen. De kruiden werden oorspronkelijk geïntroduceerd door Portugese handelaren in de 16e eeuw, overgebracht uit India en Zuid-Amerika. De tour geeft je inzicht in het lokale leven, inclusief hoe ze worden verbouwd en geteeld.

zanzibar

Lees ook: 5 exotische eilanden voor het hele gezin

Vlucht naar Prison Island

Eens de locatie voor slaven die op het eiland vlak bij Stone Town werden vastgehouden, diende Prison Island ook als quarantaineplaats. Het gevangenisgebouw staat nog steeds, maar het is nu omzoomd met fantastische koraalriffen waar nu reuzenschildpadden leven, een geschenk van de Britse gouverneur van de Seychellen aan het einde van de 19e eeuw. Enkele van de oudste zijn meer dan 150 jaar oud en het gemiddelde gewicht is 200 kg. 

Tijdens een bezoek kun je ze zien rondkruipen terwijl ze langzaam kauwen op het groen. Naast de schildpadden zie je pauwen, vlinders en kun je zelfs snorkelen rond de baai. Deze tweedeling van het donkere verleden van het eiland, gesymboliseerd door het gevangenisgebouw omgeven door de schoonheid van de natuur en het zeeleven, is een spektakel dat je moet ervaren.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie