5 exotische eilanden voor het hele gezin

5 exotische eilanden voor het hele gezin

Kleine ontdekkingsreizigers van de wereld: ouders maken steeds vaker lange reizen met kinderen van alle leeftijden. Gezinnen met kleine kinderen die niet naar school hoeven, reizen vaak buiten de zomervakantie, dus verre reizen naar warme oorden garanderen zonneschijn. Maar zelfs tijdens de lange vakanties zijn ouders op zoek naar spannende alternatieven voor de Adriatische en Middellandse Zee. Er zijn tal van exotische bestemmingen over de hele wereld die ook voor de kleintjes onvergetelijke ervaringen beloven. We zetten hier 5 exotische eilanden voor het hele gezin op een rij.

Lees ook: Typisch Sri Lanka – een culinaire rondreis door het land

Japan: netheid en veiligheid

japan met kinderen

Op zoek naar een bijzondere ervaring staat Japan, met zijn vele culturele eigenaardigheden, bovenaan de exotische bestemmingen voor Europese bezoekers. Het samenspel van pulserende metropolen en diverse natuur met prachtige stranden, bergen en dichte bossen is fascinerend. De infrastructuur is voorbeeldig, vooral voor gezinnen, want Japanners houden van kinderen. Overal vind je speeltuinen of pretparken, maar ook luiertafels of kinderbestek in de restaurants. Bijna geen enkel ander land is zo veilig en schoon. Over de gezondheid hoef je je geen zorgen te maken, de norm is voorbeeldig. Ondanks het warme en vochtige zomerweer in veel regio’s is er geen risico op malaria.

Cuba: Caraïben met oldtimers

cuba met kinderen

Families op Cuba leren meer dan alleen een typische Caribische bestemming. Het grootste eiland van de Caraïben biedt veel afwisseling en een diverse natuur. De oude steden Havana, Trinidad, Cienfuegos en Camagüey met hun koloniale gebouwen maken deel uit van het cultureel werelderfgoed. Er zijn altijd oldtimers of paardenkoetsen op de weg, een blikvanger voor kinderen. Excursies leiden naar de prachtige Caribische stranden. De rondleidingen inspireren met valleien vol palmbomen, suikerriet of de beroemde Cubaanse tabak. Een bijna perfecte bestemming, het is goedkoop en de Cubanen zijn vooral dol op kinderen. Tip: neem voldoende luiers mee voor baby’s – ze zijn moeilijk te krijgen in Cuba en relatief duur.

Zanzibar: duiken in warm water

Zanzibar met kinderen

In vergelijking met veel andere verre reisbestemmingen heeft Zanzibar een niet onbelangrijk voordeel voor gezinnen. Het tijdsverschil is slechts een uur, de kwestie van jetlag komt niet voor. Zanzibar is de perfecte bestemming voor watersportliefhebbers, met prachtige stranden en een gemiddelde temperatuur van rond de 28 graden. Een bezoek aan de schildpaddenboerderij of het Jozani Forest National Park mag zeker op het plan staan. De voorbereiding van de reis omvat de medische voorzorgsmaatregelen: iedereen die het land binnenkomt, moet bewijzen dat hij een vaccinatie tegen gele koorts heeft gehad, en een noodmedicatie tegen malaria moet in de bagage aanwezig zijn, zelfs als het risico op Zanzibar erg laag is.

Seychellen: Exotisch zonder giftige dieren of planten

Seychellen met kinderen

Paradijs voor jong en oud: op zoek naar droomstranden is er geen weg om de Seychellen heen. De eilanden in de Indische Oceaan worden beschouwd als een droombestemming voor stellen, maar ook gezinnen komen hier aan hun trekken. Het grootste hoogtepunt is de natuur, want de unieke flora en fauna – vrij van gevaarlijke dieren of planten – maakt indruk op zowel volwassenen als kinderen. Hoogtepunten voor de kleintjes zijn een tocht met een boot met glazen bodem of een bezoek aan de Aldabra reuzenschildpadden, die gezinnen in het wild tegenkomen, bijvoorbeeld tijdens een tocht van de hoofdeilanden naar het eiland Curieuse. Het tijdsverschil is in de zomer slechts twee uur, extra vaccinaties zijn niet nodig.

Lees ook: 5 x doen in Taiwan

Nieuw-Zeeland: ansichtkaartmotieven aan de andere kant van de wereld

nieuw Zeeland met kinderen

Een bestemming vol actie voor avontuurlijke gezinnen is Nieuw-Zeeland. Het “land van de witte wolk” is gemakkelijk te verkennen met een huurauto of stacaravan. Gletsjers, fjorden, pinguïns en zeeleeuwen: tijdens een kajaktocht of een wandeling zie je de diversiteit van het land. Voor avonturiers is een parachutesprong, bungeejumpen of een jetboottocht precies wat je zoekt. De reis naar Nieuw-Zeeland is lang, maar wordt ingekort met een tussenstop in Singapore. Nieuw-Zeeland is een zeer veilige reisbestemming en daarom ideaal voor gezinnen.