Vijf stranden die je niet mag missen op de Seychellen

stranden Seychellen

Bekend om zijn natuurlijke schoonheid en ongelooflijke flora en fauna, zijn de stranden die de turkooisblauwe en warme wateren van de Seychellen omringen, een aantrekkingskracht op zichzelf. Van afgelegen poederzachte halve manen tot lange stukken palmbomen en met vouloutier omzoomde strengen, elk eiland heeft zijn geheime ‘anse’. Met meer dan 120 stranden om uit te kiezen op de drie belangrijkste eilanden van de Seychellen, zijn hier vijf stranden die absoluut op de tussenstoplijst van elke bezoeker zouden moeten staan.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar Zanzibar

Stranden die je niet mag missen op de Seychellen

ANSE COCOS

stranden Seychellen

Anse Cocos, een idyllisch toevluchtsoord op La Digue, ligt aan de oostkust van het kleine eiland en is alleen bereikbaar via een wandeling van 30 minuten, hetzij via een pad vanaf Grand Anse of in de andere richting vanaf Anse Fourmis. Minder bekend dan het veel gefotografeerde Anse Source D’Argent, waarmee het vergelijkbare kenmerken deelt, wordt het pittoreske Anse Cocos des te meer gewaardeerd om zijn afgelegen aspect, dat al zijn charmes maakt.

ANSE LAZIO

ANSE LAZIO

Anse Lazio staat bekend als het beroemdste strand van Praslin en wordt vaak vermeld in de top tien van stranden ter wereld. Eeuwenoude granieten schildwachten houden de wacht aan beide uiteinden van het beeld perfect stuk zacht wit zand dat leidt naar helder water, perfect om te zwemmen en snorkelen. Een must op elke lijst, Anse Lazio blijft aangenaam rustgevend en zal niet teleurstellen.

ANSE GEORGETTE

ANSE GEORGETTE

Een andere favoriet op Praslin, de prachtige Anse Georgette, is de wandeling van 30 minuten door het luxe Constance Lemuria Resort zeker waard. Als alternatief is het bereikbaar per boot. Als je Anse Georgette bereikt, zul je zeker worden veroverd door poederzacht zand omzoomd door weelderige tropische flora, evenals een geweldige snorkelplek.

ANSE SOURCE D’ARGENT

stranden Seychellen

Dit unieke herkenningspunt staat bekend als het meest gefotografeerde strand ter wereld en is bereikbaar via een fietstocht door het landgoed L’Union in La Digue. Het wordt gekoesterd om zijn enorme granieten rotsblokken, maar ook om het zachte witte zand en het heldere turquoise water. Beschut door het rif, is de zee eindeloos kalm bij Anse Source D’Argent, waardoor het een favoriet is voor gezinnen en stelletjes die gewoon door de golven willen worden gewiegd of willen snorkelen. Een aanrader als je op La Digue bent!

Lees ook: 9 dingen om te doen in Kaapverdië

ANSE TAKAMAKA

ANSE TAKAMAKA

Anse Takamaka wordt vaak omschreven als ‘adembenemend’ of zelfs ‘uitstekend’ en is een van de mooiste stranden van Mahé. Anse Takamaka, gelegen in het zuiden van Mahé, belichaamt het perfecte strand, waar het wilde water van de Indische Oceaan aan land komt.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie