De keuken van de Seychellen: Een caleidoscoop van smaak

De keuken van de Seychellen: Een caleidoscoop van smaak

Ben je klaar om unieke traktaties en smaken te ontdekken, allemaal geserveerd met een perfecte achtergrond? De Creoolse keuken van de Seychellen weerspiegelt de verscheidenheid aan culturen van de archipel. Een fusie uit Afrika, China, Europa en India heeft de erfenis achtergelaten van een voortreffelijke en gevarieerde keuken, waardoor bezoekers verlangen naar meer. Ontdek waarom de keuken van de Seychellen een toeristische attractie op zichzelf is!

Lees ook: Prikkel je smaakpapillen met de lokale Maldivische keuken

Een grote vangst

Niet veel plaatsen in de wereld bieden zo’n verscheidenheid aan verse vis en zeevruchten als de Seychellen. Onder de bekende zijn tonijn, bonito, zeebaars, red snapper, barracuda, koningsmakreel, goudbrasem en kreeft. Je zult de vis op alle denkbare manieren vinden, van gegrild, gebakken, gefrituurd, gekookt in een rijke curry of zelfs rauw.

Naast verrukkelijke inktvisgerechten, kun je octopus (zourit) proeven, gemaakt in een romige curry die een populaire delicatesse is. Een andere must-try is Tec Tec, kleine mosselen verzameld op het strand en vervolgens gekookt met pompoen in een verleidelijke soep. Voor de meer avontuurlijke, kun je haaienchutney proberen!

Maar het zijn niet alle vis en zeevruchten; er zijn ook genoeg andere opties. Je vindt een groot aantal vleesgerechten, waaronder kip, rundvlees, varkensvlees en lam, evenals vele vegetarische opties. Het beste van alles is dat er weinig lokaal transport van goederen is, wat betekent dat alle ingrediënten extreem vers zijn en vaak rechtstreeks uit een nabijgelegen tuin of vissersboot worden gehaald.

Creole food Photo Credit: Ennio Mafei

Veel plaatsen, veel menu’s

Naast een breed scala aan gerechten en smaken, ontdek je ook een grote verscheidenheid aan plaatsen om te eten! Als gevolg van de gevarieerde cultuur van de archipel, serveren restaurants vele verschillende soorten gerechten uit de hele wereld, van Creools tot Italiaans, Aziatisch, grills en zelfs Frans en Indiaas!

Hotels bieden vaak een buffet in Europese stijl als onderdeel van een volpension of halfpension-pakket, dus is het de moeite waard om de restaurants en streetfood opties van de Seychellen te bekijken.

Afhaalrestaurants zijn een geweldige optie. Ze zijn populair bij de lokale bevolking en perfect als je een klein budget hebt omdat ze goedkoop en toch goed zijn. Je kunt allerlei soorten afhaalrestaurants vinden, van verse Creoolse curry’s tot internationale gerechten. Strandrestaurants en verkopers zorgen voor een goed alternatief als je van een lichtere maaltijd houdt. We hebben het over de meest verse vis, zeevruchten, salades en snacks zoals samosa’s.

Als je kiest voor accommodatie met eigen kookgelegenheid, wordt er gewoonlijk een zogenaamd starterspakket aangeboden aan de gasten. Dit omvat kruiden, olie, boter en af ​​en toe brood en jam. Je kunt veel meer ingrediënten kopen bij supermarkten, winkels en lokale markten.

Vegetable Market – Photo courtesy: Barbara & Hartmut Röder – Seychelles Tourism Board Photo

Lees ook: Local food op Tenerife: tips voor fijnproevers

De Victoria-markt in de hoofdstad is niet te missen, vooral als je kruiden wilt meenemen. Naast een overvloed aan vers fruit, groenten en vis, vindt je ook de traditionele kruidenmix voor Creoolse curry.