7 x populaire eilanden in de Seychellen voor luxe reizigers

7 x populaire eilanden in de Seychellen voor luxe reizigers

De Seychellen inspireren met witte zandstranden, azuurblauw water en felle zon. Zelfs tijdens de corona-pandemie komen luxe vakantiegangers genieten van een ontspannen vakantie. Daar zijn tal van redenen voor, zo geniet bijna driekwart van de totale bevolking van de Seychellen al volledige vaccinatiebescherming. Met name de luxe hotelbranche past zich in de huidige situatie ook volledig aan aan de bijzondere behoeften van vakantiegangers. Dankzij de permanent warme temperaturen speelt het leven op de Seychellen, dat geen klassiek regenseizoen kent, zich buiten af. Nog een voordeel: de Seychellen bestaan ​​uit 115 eilanden, waardoor de gasten zeer wijd verspreid zijn. We presenteren hier de 7 meest populaire eilanden voor luxe reizigers.

 Lees ook: 10 redenen voor een vakantie naar Madagaskar

Internationale luxe op de belangrijkste eilanden

Van de 115 eilanden van de Seychellen worden Mahé, Praslin en La Digue als de belangrijkste eilanden beschouwd. Eilandhoppen tussen deze drie eilandjes is ideaal voor mensen die nieuw zijn op de Seychellen. Op alle drie de belangrijkste eilanden vinden vakantiegangers internationaal bekende luxe hotelketens met de hoogste lifestyle-normen.

Mahé: economisch en cultureel hart van de Seychellen

Wie naar de Seychellen reist, ongeacht het eiland van eindbestemming, komt eerst met het vliegtuig op Mahé aan. Het grootste eiland van de archipel staat voor diversiteit. Zelfs de vroege kolonisten noemden het “Ile d’Abondance” – het “Eiland van Overvloed”. De schoonheid van het landschap is hier overvloedig. En bijna iedereen kent de uitnodigende beelden van fijnzandige, met palmen omzoomde strandbaaien onder een helderblauwe lucht. Hoewel veel wereldkaarten het eiland slechts als een minuscuul puntje weergeven, heeft Mahé een oppervlakte van zo’n 154 vierkante kilometer. Het eiland is ook de thuisbasis van de kleinste hoofdstad ter wereld – Victoria. Jetsetters overnachten bijvoorbeeld in het vijfsterren Kempinski Seychelles Resort Baie Lazare aan de zuidwestkust. Het resort ligt op slechts een steenworp afstand van het gelijknamige zandstrand Baie Lazare. Het schittert met een uitstekende keuken, een eigen duikschool en een uitgebreide spa.

Praslin: de thuisbasis van de legendarische Coco de Mer

Praslin

Wie per boot vanuit Mahé naar het noordoosten reist, zal al snel een lange, heuvelachtige landmassa uit de zee zien oprijzen. Gloeiend groen lijkt Praslin vanaf de horizon te naderen. Na het passeren van de zuidkust is er een brede, natuurlijke baai. Lazare Picault ging hier in 1744 voor anker om dit eiland na Mahé te verkennen. Hij noemde het meteen “Ile des Palmes”. Op dat moment wist hij niet dat hij net het huis van de Coco de Mer-palm binnenging. Tot op de dag van vandaag is het een van de zeldzaamste en meest bijzondere planten ter wereld. De Constance Lémuria Seychellen ligt aan de idyllische noordwestkust van Praslin, direct bij de droomstands Anse Kerlan en Petite Anse Kerlan. Een bijzonder hoogtepunt van het resort is de enige 18-holes golfbaan op de Seychellen. Golfliefhebbers kunnen hier hun handicap verbeteren terwijl ze genieten van het fantastische uitzicht op de Indische Oceaan.

La Digue: eiland van granietrotsen en fietsen

La Digue staat voor fotomomenten in overvloed, veel rust en tropische idylle. Het eiland combineert de landschapskenmerken van de archipel op een uniek mooie manier. Een traditionele leefomgeving harmoniseert hier met hedendaags toerisme. In feite komen de meeste foto’s die de menselijke verbeelding van deze droomeilanden vormen, hier vandaan. De natuurlijke composities van graniet, zand en palmbomen trekken vakantiegangers aan. Op de bijna tien vierkante kilometer grote landmassa wonen slechts iets meer dan 3.000 mensen. Wi je je vakantie doorbrengen op het fietseiland La Digue, dan kun je bijvoorbeeld een accommodatie boeken op Le Domaine de L’Orangeraie. Het resort biedt zijn gasten luxe accommodatie in een rustige Zen-stijl. De villa’s bieden een spectaculair uitzicht en sommige hebben zelfs hun eigen kleine spa-tempel met een geïntegreerde jacuzzi voor ontspanning.

Robinson Crusoe-gevoel op de naburige eilanden

Vakanties op een van de minder bekende eilanden van de archipel zijn nog persoonlijker. Elk eiland heeft zijn eigen bijzonderheden en luxe accommodaties zijn ingebed in de natuur. Vakantiegangers schakelen volledig uit van het dagelijkse leven en genieten van moderne luxe.

Felicité: Een juweeltje voor de kust van La Digue

Dit zwaar beboste granieten eilandje ligt een paar kilometer van de noordkust van La Digue en de oversteek duurt slechts 20 minuten. Het vrij lage eiland heeft een oppervlakte van bijna drie vierkante kilometer, het hoogste punt bereikt 277 meter. Félicité, vertaald als het eiland van gelukzaligheid, overtuigt vooral met zijn adembenemende natuur. En niet zonder reden: dankzij uitgebreide milieubeschermingsmaatregelen heeft het privé-eiland een rijke biodiversiteit met een functionerend ecosysteem. Tijdens het wandelen, snorkelen of kajakken laten gasten de natuur hun tol eisen. Het enige hotel op het eiland, Six Senses Zil Pasyon, biedt 33 liefdevol ontworpen woningen, elk met een eigen overloopzwembad.

Alphonse: populaire bestemming voor vliegvissers

Het kleine, zeer vruchtbare eiland Alphonse valt op door zijn driehoekige vorm en heeft een klein vliegveldje. Alphonse wordt beschouwd als een van de mooiste vlakke koraaleilanden van de Seychellen. Net als veel andere eilanden van de Seychellen was het ooit een plaats voor intensieve kokosteelt – soms bedroeg de maandelijkse oogst 100.000 noten. Fantastische duikgebieden wachten in de wateren rond het eiland. Daarnaast ontwikkelde Alphonse zich door de gunstige omstandigheden binnen de lagune tot een eldorado voor vliegvissers. Als je verlangt naar een authentieke en ongerepte eilandervaring, dan is het luxueuze Alphonse Island Resort de juiste plek voor jou. Op het droomstrand met fijn zand heerst het beste comfort op blote voeten. En dat voelen vakantiegangers zelfs in het eigen restaurant van het hotel. Op blote voeten voordat de dresscode hier van toepassing is.

High-end luxe op de Seychellen

Niet alleen sterren trakteren zichzelf op een bijzonder hoog niveau van luxe op vakantie. Naast de vele vijfsterrenhotels en ultramoderne panden bieden de Seychellen ook ultraluxe vakantiemogelijkheden.

Frégate: een privé-schateiland en luxe toevluchtsoord

50 kilometer ten oosten van Mahé ligt het kleine granieten eiland Frégate, met de Mont Signal tot 125 meter boven de zeespiegel. De Franse ontdekkingsreiziger Lazare Picault gaf het eiland zijn naam in 1744 naar de fregatvogels die daar werden gevonden. De eerste bezoekers van Frégate waren waarschijnlijk piraten die zich daar moesten terugtrekken. Over een overgebleven schat doen verschillende verhalen de ronde. Op het eiland met zijn fijne zandstranden groeit een soortenrijke jungle, die bijna onaangetast is door het toerisme. Er is een verbod voor dagjesmensen. Het enige resort op het eiland behoort tot de Oetker Collection. De gasten van de 16 luxe villa’s delen het eiland met meer dan 2000 schildpadden en honderdduizenden vogels. De inkomsten van het resort gaan ook naar natuurbeschermingsprojecten – een voorbeeld van hoe luxe en ecologie kunnen worden gecombineerd.

Lees ook: 7 bezienswaardigheden van Mauritius

North Island: high-end luxe en natuurbehoud

North Island Seychellen

Een ander startpunt voor vakantiegangers die op zoek zijn naar mega-luxe is het North Island Resort op het gelijknamige privé-eiland. Ook al staan ​​de eilanden van de Seychellen over het algemeen voor luxe: North Island gaat nog verder. Robinson-gevoel: ja – maar alleen in een vijfsterrensfeer. Kate en William boekten in 2011 het hele eiland voor tien dagen, inclusief meer dan 100 medewerkers. Elf stijlvolle villa’s, gebouwd met milieuvriendelijke materialen, gaan op een originele manier op in de natuur. In combinatie met een uitgebreid regeneratieprogramma leveren ze het bewijs dat luxe en natuurbehoud verenigbaar zijn. En zo ziet North er vandaag uit als een handgemaakt natuurgebied in “prachtige isolatie”. Er zijn geen asfaltwegen op het droomeiland. Fauna en flora kunnen ongestoord per fiets of elektrische caddy worden verkend. Daarnaast is het aanbod aan vrijetijdsactiviteiten op het eiland ook gigantisch. Zeekajakken, begeleide wandelingen, stand up paddelen en ochtend yogalessen zijn slechts enkele van de diverse activiteiten die het eiland te bieden heeft. Voor vakantiegangers die meer willen zien, biedt het hotel individuele helikoptertransfers naar naburige eilanden.