7 bezienswaardigheden van Mauritius

7 bezienswaardigheden van Mauritius

Mauritius is een eiland dat is gemaakt met het oog op luxe. Alle ingrediënten zijn aanwezig, zoals witte zandstranden, turquoise zeeën, blauwe lagunes, groene bossen, verborgen watervallen en palmbomen. Dat in combinatie met een exotisch klimaat, een keur aan prachtige hotels en heerlijk eten, maakt het de perfecte bestemming voor vakanties. Naast de prachtige stranden is genoeg te zien en doen op Mauritius, maar we zetten hier 7 bezienswaardigheden op een rij. 

Lees ook: 5 x doen aan de westkust van Madagaskar

Nationaal park Black River Gorges

In het zuiden van het eiland vind je Black River Gorges, het grootste natuurreservaat van Mauritius, en een uitstekende plek om te wandelen. Wandelpaden van verschillende lengtes brengen je door dicht bos en weelderige landschappen, de thuisbasis van tal van zeldzame vogelsoorten. Zoek naar de zeldzame tambalacoque (dodoboom), de zwarte ebbenbomen en de wilde guaves. Vogelaars moeten uitkijken naar de torenvalk, roze varken, echo parkiet en de koekoek

Eureka Mansion

Eureka Mansion, een elegante Créole-residentie die oorspronkelijk eigendom was van Britse en Franse aristocraten in de 19e eeuw, biedt een intrigerende blik op het koloniale leven. Het huis is grotendeels opgetrokken uit hout en wordt omgeven door een lange veranda en is gevuld met antiek uit die tijd. Het uitgestrekte terrein bestaat uit een merkwaardige mix van natuurlijk Mauritiaans plantenleven, waaronder mangobomen en palmen, een waterval en een tuin in Engelse stijl.

Grand Bassin-meer

Genesteld in een uitgestorven vulkanische krater, wordt het Grand Bassin-meer als heilig beschouwd door Mauritiaanse hindoes, die er elk jaar een pelgrimstocht naar maken voor het Maha Shivaratri-festival (meestal in februari / maart). Op elk moment van het jaar is het smaragdgroene meer echter een rustige plek.

Ile aux Cerfs

Omringd door ongerept wit zand, is het kleine Ile aux Cerfs voor de oostkust van Mauritius een favoriete bestemming voor watersporters. Het heldere water wemelt van felgekleurde tropische vissen en heeft prachtig bewaard gebleven riffen. Het binnenland van het eiland bevat dicht bos en een indrukwekkende waterval, populair bij wandelaars.

Lion Mountain

Uitkijkend over Vieux Grand Port is Lion Mountain met zijn sfinxachtige profiel. De berg biedt een prachtige wandeling van een halve dag met een prachtig uitzicht over de kust. Het is een zeer uitdagende maar lonende wandeling waar je de ‘rug’ van de leeuw beklimt om te eindigen bij een indrukwekkend uitzichtpunt op zijn ‘hoofd’.

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Gardens

Deze aantrekkelijke tuinen zijn een van de meest populaire toeristische attracties op Mauritius met als middelpunt een vijver met gigantische waterlelies. Jonge bladeren komen tevoorschijn als gerimpelde ballen en ontvouwen zich binnen enkele uren in de klassieke theebakvorm tot 2 meter breed. Er is ook een verbazingwekkende verzameling palmen in alle soorten en maten. De tuinen zijn in 1735 door gouverneur Mahé de La Bourdonnais begonnen als moestuin voor zijn Mon Plaisir-kasteel.

Mauritius

 Lees ook: 3 x doen op São Tomé & Principe

Tamarin Falls

Tamarin is lastig te bereiken, maar het is de moeite waard voor een mooi, diep, koel bad op de bodem van een reeks van zeven spectaculaire watervallen. Ze zijn alleen toegankelijk via een uitdagend pad dat begint in de buurt van het Tamarin Falls-reservoir, maar je zult het moeten verkennen om het te vinden. Het is het beste om met een ​​lokale gids te gaan.