Prikkel je smaakpapillen met de lokale Maldivische keuken

Prikkel je smaakpapillen met de lokale Maldivische keuken

De Malediven werden door de jaren heen bevolkt door schipbreukelingen, piraten, koningen en koninginnen van over de hele wereld. Je kunt afstammelingen vinden uit Europese, Afrikaanse en Midden-Oosterse landen, verspreid over de Malediven. Dit betekende dat eten en de Maldivische keuken sterk werden beïnvloed door de smaken van het brouwsel van culturen en rassen.

Lees ook: Een ander Tokyo – Tokyo’s eilanden

Vis en zeevruchten

keuken Malediven

Het is een feit dat de Malediven kleine eilandjes hebben, schaars qua landoppervlak, waardoor er weinig dieren zoals kippen, hanen en geiten voor de veehouderij kunnen worden gebruikt. Het koraalzand was nooit ideaal voor het planten van bomen op de kleinere eilanden, waardoor de hoeveelheid vegetatie die op de Malediven gedijt nog verder werd beperkt. Dit betekende ook dat er weinig landbouw werd gedaan, vanwege een gebrek aan land en rijke grond, en de warme equatoriale zon het hele jaar door. Het overvloedige visleven in de omringende wateren van de eilanden betekende dat het belangrijkste dieet van de Maldiviërs gebaseerd was op vis. Of het nu gaat om vis, kreeften, krabben of inktvissen en octopus, dit zijn slechts enkele van de lekkernijen uit het schone en frisse water die tegenwoordig veel in restaurants en cafés te vinden zijn.

Traditionele gerechten 

traditionele gerechten Malediven

De lokale keuken is doordrenkt met Indiase kruiden en hete smaken uit Sri Lanka en met rijst als hoofdvoedsel. Het traditionele Maldivische eetpatroon bestond uit tonijncurry’s en een speciale tonijnpasta genaamd ‘Rihaakuru’ (die is afgeleid van gekookte tonijn in water met zout en weinig kruiden) samen met witte rijst. Tegenwoordig vindt men overal op de Malediven een overvloed aan westerse gerechten; sterk beïnvloed door de internationale bezoekers en de bloeiende toeristenindustrie.

eten Malediven

Kleine hapjes

Veel jonge mensen op de Malediven leven van een dieet van gastronomische koffie en kleine hapjes gemaakt van tonijn en bloem. Deze zijn vergelijkbaar met die in de Zuid-Aziatische regio, maar verschillen nog steeds in het gebruik van verse tonijn en kokos. Je moet je smaakpapillen prikkelen met deze hapjes tijdens een avondthee van een plaatselijke theewinkel genaamd ‘Saihotaa’ om de verslaving eraan echt te begrijpen.

Maldivische keuken

Weg van de hoofdstad

Om echt de traditionele Maldivische keuken te ervaren, die noch pittig noch heet is, maar zo geweldig als een herinnering die je doet glimlachen, elke keer als je eraan denkt; moet je een aantal van de bewoonde eilanden bezoeken, weg van de hoofdstad Male.

Lees ook: De ultieme Thailand eiland vakantiegids

De Maldivische bevolking is warm en buitengewoon gastvrij dat je je meteen “thuis weg van huis” voelt, zodra je hier je eerste stap zet. Dus geniet van een romantische vakantie, voel je als op een privé toevluchtsoord bent door je kinderen achter te laten in een stijlvolle, leuke en verrassende kinderclub in het resort; je kunt er zeker van zijn dat je kinderen veilig zijn en maximaal genieten!