Vijf dingen die je niet moet doen op een cruise

Top vijf cruise fouten die je moet vermijden

Als je al eerder hebt gevaren, weet je waarschijnlijk dat er bepaalde dingen zijn die je niet moet doen tijdens een cruise. Van het oplopen van datakosten tot het verkeerd begrijpen van je cruisetarief, veel nieuwe cruisers lopen zowel aan boord als aan wal kansen mis omdat ze onvoorbereid zijn. Daarom hebben we een lijst samengesteld met wat je niet moet doen tijdens een cruise om je te helpen het meeste uit je vakantie te halen. Hier zijn vijf dingen die je niet moet doen tijdens een cruise.

Lees ook: Waarom je minstens één keer op een cruise zou moeten gaan

De reissom verkeerd beoordelen

Een van de belangrijkste dingen die je tijdens een cruisevakantie niet moet doen, is de details van je reissom negeren. Cruisen is niet altijd een all-inclusive vakantie, maar het kan in de buurt komen als je bij bepaalde cruise maatschappijen boekt. Wanneer je je cruisevakantie boekt, kan je dan genieten van een gratis ontbijt, lunch en diner. Je kunt ook zonder extra kosten deelnemen aan de activiteiten aan boord.

Negeer mobiele data

Verrassende telefoonrekeningen dienen als een goede herinnering aan wat je niet moet doen op een cruiseschip. We raden je aan dataroaming uit te schakelen en je mobiele telefoon in vliegtuigmodus te zetten om onverwachte kosten tijdens je reis te voorkomen. Maar dit betekent niet dat je tijdens je cruisevakantie geen contact kunt houden met je dierbaren. Er is vaak een internetcafé aan boord waar je computers kunt gebruiken om een update naar je familie te sturen. En sommige cruises bieden gratis wifi aan.

Reisverzekering verwaarlozen

Tussen vluchtvertragingen en onverwachte annuleringen door, zijn sommige ongelukken buiten je macht. Daarom is het verwaarlozen van een reisverzekering een van de belangrijkste dingen die je niet moet doen tijdens een cruisevakantie. Zorg ervoor dat je een verzekering voor annuleringskosten, reisverzekeringen etc. afsluit.

Onderpakken

Met unieke bestemmingen en afvaarten het hele jaar door, hangt wat je inpakt voor je cruisevakantie af van waar en wanneer je reist. Als je in de zomer naar een tropische bestemming gaat, neem dan items voor warm weer mee, zoals zwemkleding, sandalen, korte broeken en lichtgewicht shirts. Degenen die naar koelere klimaten gaan, moeten lagen inpakken, aangezien het weer van dag tot nacht kan fluctueren. Een van de handigste tips over wat je niet moet doen op een cruise, is het boeken van excursies nadat je bent aangekomen en niet over de juiste kleding beschikken.

We raden je aan om je avonturen van tevoren te boeken, zodat je eventuele extra items kunt inpakken die je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om wandelstokken mee te nemen of waterschoenen om te raften. Als je je zorgen maakt over te veel inpakken, onthoud dan dat dit beter is dan onvoorbereid zijn. Het beste van alles is dat cruisen het gemak biedt van slechts één keer uitpakken, zodat je je koffers niet van haven naar haven hoeft te slepen. Dat betekent dat het waarschijnlijk geen kwaad kan om een paar extra items mee te nemen.

Lees ook: Haal het meeste uit een cruise met deze tips

De verkeerde cruiselijn kiezen

Of het nu je eerste cruise is of de eerste keer dat je je droombestemming bezoekt, je tijd aan boord en aan wal moet speciaal zijn. Daarom is reizen met een onervaren cruisemaatschappij het belangrijkste om niet te doen tijdens een cruisevakantie. Zorg er dus voordat je een cruise boekt voor dat je cruisemaatschappij naar keuze de kwaliteit levert die je wilt voor de prijs die je wilt betalen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie