Haal het meeste uit een cruise met deze tips

Haal het meeste uit een cruise met deze tips

De ene dag dwaal je door Palma de Mallorca, de volgende dag zet je voet aan wal in Palermo. Een cruise brengt je naar veel mooie bestemmingen en je geniet van een all-inclusive verwenvakantie terwijl je vaart. Enkele tips om het meeste uit een cruise-ervaring te halen.

Lees ook: Zo voorkom je dat je ziek wordt op vakantie

Kies een cruise die bij je past

De keuze is groot. Kijk daarom goed wat voor schip of type cruisereis bij je past. Bedenk hoe lang je wilt cruisen en welke bestemmingen je graag wilt bezoeken. De Noorse fjorden? Het Middellandse Zee gebied? Richting Dubai? En: ga je voor een groot schip of wil je liever wat kleiner en welke faciliteiten zijn dan onmisbaar? Let verder op wat wel en niet is inbegrepen en of het inclusief of exclusief vliegreis is.

Kijk kritisch naar welke hut je kiest

Boek een hut die bij je past, afhankelijk van het budget. Een binnenhut is altijd goedkoper, maar biedt geen zeezicht. Een buitenhut heeft een patrijspoort, een raam en soms zelfs een balkon. Dus: horizon! Daarnaast heb je nog de luxe suites. Afhankelijk van het type hut, krijg je een andere cruisebeleving.

Maak gebruik van de online check-in

Je gaat voor een zorgeloze cruisevakantie en wilt dus niet aan het begin van de cruise veel tijd kwijt zijn met inchecken. Maak daarom gebruik van de web check-in. Thuis online inchecken is eenvoudig, veilig en bespaart tijd. Bij het aan boord gaan, laat je het boarding form zien.

Geniet van entertainment

Een cruiseschip is een totaalbeleving. Zo is bij de prijs vrijwel altijd een actueel entertainmentprogramma inbegrepen. Er zijn shows en artiesten, die je gezien moet hebben.

Boek op tijd een diner in specialiteitenrestaurant

De schepen beschikken over speciale restaurants waar je tegen een kleine toeslag een gastronomische ervaring op sterrenniveau beleeft. De capaciteit van deze restaurants is beperkt. Voor deze en ook de andere specialiteitenrestaurants geldt: check deze aan het begin van de cruise en reserveer tijdig.

Lees ook: Tips voor lichtgewicht handbagage

Go with the flow

Een cruiseschip is een wereld op zich en iedere rederij heeft z’n eigen rituelen. Doe mee, het hoort bij de cruise-ervaring. Go with the flow!