10 dingen die je niet mag missen op Sardinië

10 dingen die je niet mag missen op Sardinië

Een vakantie op Sardinië laat je kennismaken met een divers en fascinerend eiland, vol mogelijkheden om te ontdekken en genieten. Voor degenen die tijdens hun vakantie op Sardinië een goede indruk willen krijgen van het karakter en de identiteit van het eiland, kun je een drukke reisroute verwachten, van noord naar zuid en van oost naar west. Om je tijd en onderzoek te besparen, hebben we een lijst samengesteld met de top 10 dingen die je niet mag missen op Sardinië.

Lees ook: De tien mooiste stranden van Sardinië

1. Het gebraden speenvarken

Je kunt je vakantie op Sardinië niet beëindigen zonder de echte Sardijnse keuken en gastvrijheid te proeven in een van de vele boerderijrestaurants op het platteland. Het meest populaire gerecht is geroosterd speenvarken, geroosterd boven een open vuur recht voor je ogen.

2. Cala Brandinchi strand

Er zijn honderden prachtige stranden verspreid over het eiland om van te genieten tijdens vakanties naar Sardinië, dus het is moeilijk om een ​​favoriete te kiezen. Als we het met één zouden moeten doen, zou het de uitgestrekte baai en het doorschijnende ondiepe water van Cala Brandinchi in het noordoosten van het eiland zijn.

3. Mensen kijken aan de Costa Smeralda

Deze 10 kilometer lange kustlijn trekt elke zomer de rijken en beroemdheden aan, met de belangrijkste badplaats Porto Cervo vol designerwinkels, luxe jachten en exclusieve restaurants. Wanneer je rondwandelt of geniet van een drankje in een van de bars aan het water, kun je een hele reeks intrigerende personages verwachten.

4. Paardrijden langs de kust

Paardrijtochten hebben een lange traditie in heel Sardinië en voor velen is er geen betere manier om de kust of het platteland van Sardinië tijdens hun vakantie te ontdekken dan tijdens een ontspannen rit. Er is een goed netwerk van kustpaden en ruiterpaden rond het eiland, met tal van hacks en excursies voor alle niveaus.

5. Winkel op een lokale markt

Elke stad en dorp heeft een markt waar je vlees, vis, lokaal geteelde groenten en fruit, wijn en souvenirs kunt kopen. Een bezoek aan een van deze markten is een gemakkelijke manier om een ​​authentieke Sardijnse ervaring op te doen.

6. Boottocht naar de Maddalena eilanden

Of je nu kiest om te zwemmen, snorkelen of cruisen door het heldere water van de La Maddalena eilanden, er is geen idyllischer locatie dan deze prachtige juweeltjes voor de kust, gemakkelijk te bereiken per boot vanuit Palau aan de noordkust.

7. Romeinse steden Nora en Tharros

Voor cultuurliefhebbers en geschiedenisliefhebbers zijn deze twee archeologische vindplaatsen aan de zuid- en westkust een bezoek waard vanwege hun historische belang en prachtige omgeving; ze bieden een blik terug in de tijd van de Romeinen.

8. De oude binnenstad van Alghero

Alghero is een van de meest interessante en aantrekkelijke steden van Sardinië, met een typisch Catalaans karakter dat wordt bepaald door autovrije, smalle geplaveide straatjes en een aantal fantastische bars en restaurants. Mis de prachtige kathedraal van St. Mary niet, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

9. Het platteland van Sardinië

Uit de auto stappen en buiten de gebaande paden treden, is de beste manier om het ongerepte landschap te verkennen en te genieten van het beste uitzicht op de bergen tijdens je vakantie in Sardinië. Als je je wandelschoenen hebt ingepakt, kun je profiteren van enkele van de goede wandelpaden.

Lees ook: Zo maak je een keuze tussen Sicilië en Sardinië

10. Ontspannen in een spa

Er zijn een aantal prachtige spa-hotels verspreid over het eiland waar je jezelf kunt verwennen tijdens je vakantie op Sardinië; de perfecte manier voor een ​​pauze, vooral na al dat wandelen, paardrijden en ontdekken.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie