5 mooie stranden in Nieuw-Caledonië

5 mooie stranden in Nieuw-Caledonië

Nieuw-Caledonië is een wonderbaarlijke plek vol gastvrije mensen, fascinerende cultuur en adembenemende landschappen, maar er is één ding aan dit eiland dat vakantiegangers het meest boeit: de zonovergoten stranden. Van ruime stranden dicht bij de haven tot afgelegen eilanden waar je wilt verdwalen, we hebben een lijst samengesteld met 5 mooie stranden in Nieuw-Caledonië.

Lees ook: 10 Insta-waardige plekken in Fiji die je niet wilt missen

1. Poe Beach, Bourail

Poe Beach, Bourail

Het zou moeilijk zijn om een locatie in Nieuw-Caledonië te vinden die niet rechtstreeks uit een glossy reismagazine lijkt te komen, maar als we zeggen dat Poe Beach er echt te mooi uitziet om waar te zijn, menen we dat. Dit prachtige strand, dat zich 13 km lang uitstrekt, is een aquaholische magneet met ondiep water voor de kleine kinderen aan de rand van de kust en tal van watersportactiviteiten om de grote kinderen tevreden te houden.

Of je nu wilt kitesurfen, een ritje wilt maken in een boot met glazen bodem of je een weg wilt snorkelen langs een bewegwijzerd natuurpad onder water (onderweg zeeschildpadden, gele snappers en inktvissen spottend), je zult je nooit vervelen op dit idyllische strand.

2. Yejele Beach, Mare Island

Yejele Beach, Mare Island

Gelegen op het grotere eiland Mare (uitgesproken als Mar-ray) in de Stille Zuidzee, is Yejele Beach een must om te bezoeken als je van ruime stranden houdt met voldoende ruimte, zonder het gevoel te hebben dat je er bovenop elkaar zit. Met een ansichtkaart-perfect landschap, bruisend water waar je niet meer uit wilt en verfrissingen die je kunt kopen bij nabijgelegen kraampjes, heeft dit strand vrijwel alles.

Als je je meer avontuurlijk voelt, zwem dan uit het ondiepe water om het levendige zeeleven beneden te verkennen met tropische vissen en andere zeesoorten die rond de felgekleurde koraalriffen spelen. Dit strand in Nieuw-Caledonië is er zeker een voor de hoogtepunten.

3. Amedee Island

Amedee Island

Nieuw-Caledonië zit vol met betoverende plekken, maar Amedee Island moet hoog op die lijst staan vanwege zijn schoonheid en afzondering. Amedee voelt in wezen aan als je eigen privé-eiland en ligt op een korte boottocht van 45 minuten van Noumea en beschikt over kristalhelder water waar je kleurrijke vissen doorheen kunt zien en schoon, puur wit zand dat moeiteloos door je vingers glijdt.

Hoewel er op dit strand geen faciliteiten zoals ligbedden of parasols zijn, kun je duikuitrusting huren als je de onderwaterwereld van het eiland wilt verkennen. Als dat niet genoeg verkenning voor je is, kun je ook naar de vuurtoren van het eiland trekken voor een betoverend uitzicht op de omliggende wateren.

4. Luengoni Beach, Lifou Island

Luengoni Beach

Je zou kunnen denken dat als je eenmaal één strand hebt gezien, je ze allemaal hebt gezien, maar Plage de Luengoni is aantoonbaar van een ander niveau. Hoewel het ongerepte, witte zand van Luengoni Beach niets is om de spot mee te drijven, is het wat zich onder het wateroppervlak bevindt dat mensen naar de kust trekt.

Gelegen op ongeveer 3 tot 4 uur lopen vanaf het strand en genesteld in dichte vegetatie, liggen de ‘juwelen van Luengoni’: een verzameling zinkgaten die van kleur veranderen van turkoois naar kobalt met de veranderende stralen van de zon. Zorg ervoor dat je een zaklamp en een gevoel van verwondering meeneemt als je door deze onderwatergrotten snorkelt voor een magische ervaring die je nooit zult vergeten.

Lees ook: De prachtige stranden van Tahiti

5. Fayaoue Beach, Oveja Island

Fayaoue Beach

Beschouwd als een van de mooiste plekken in de hele Nieuw-Caledonische regio, ligt Fayaoue Beach op het eiland Oveja wat een hele dag ontspanning belooft dankzij de afgelegen en rustige natuur.

Met een stuk zand van 22 km lang (we beloven dat je je handdoek niet naast die van iemand anders hoeft te leggen) en het zuiverste turquoise water dat je ooit hebt gezien, is plezier op dit strand meer gegarandeerd dan gedacht. Voeg warm water toe en uitrusting voor windsurfen, vissen en duiken en je hebt een onvergetelijk tropisch avontuur.