De prachtige stranden van Tahiti

De mooiste stranden van Tahiti

We beginnen met het ontkrachten van een cliché dat veel toeristen ertoe aanzet het eiland Tahiti, waar ze met hun eigen intercontinentale vlucht landen, te verlaten ten gunste van de andere eilanden. Tahiti is een eenvoudige toegangspoort tot de andere grote iconen van Frans-Polynesië: het romantische Bora Bora of het comfortabele Moorea, verre paradijzen die nauwelijks zijn aangetast door verstedelijking. Maar Tahiti zelf is een kostbare, natuurlijke schat, voor zowel liefhebbers van groen en landactiviteiten, als voor diegenen die op zoek zijn naar prachtige stranden en de mogelijkheid om even los te komen van het hectische dagelijkse leven. Hier is een selectie van enkele van de mooiste stranden van het eiland, allemaal om te proberen, met een denkbeeldige reis die vanuit Papeete naar het westen gaat en vanuit het oosten langs de kust omhoog klimt:

Lees ook: De fascinerende cultuur van Nieuw-Caledonië

1. La pointe des pêcheurs

Als je vanuit Papeete naar het westen gaat, bij Point Kilometer 15, kom je dit prachtige kiezelstrand tegen. Hier kun je tijdens het duiken of snorkelen pijlstaartroggen, schildpadden en witpunt- en zwartpunthaaien spotten.

2. Toaroto Beach

Iets verderop vinden we de ingang van dit kleine openbare strand van wit zand. Het strand is goed onderhouden en voorzien van toiletten, douches en gratis parkeergelegenheid. Toegang tot de lagune is een beetje moeilijk vanwege de aanwezigheid van een koraalstrook aan de rand van het water.

3. Vaiava Beach

Het is het drukste strand aan de westkust, vooral in het weekend. Het is ideaal voor kleine kinderen, want het strand is van fijn wit zand, er zijn geen golven en het water is ondiep, en het is ook uitgerust met toiletten en douches. Het gebied beschikt ook over enkele schaduwrijke picknicktafels. Ten slotte zijn de zonsondergangen op de skyline van Moorea aan de horizon prachtig.

4. Rohotu Beach – Paea

Wij zijn gevestigd in het Paea-gebied, op Point Kilometer 23.5, op een prachtig openbaar strand van wit zand, uitgerust met tafels, douches en goed beschaduwde toiletten. Het water van de lagune is helder, schoon en ondiep. Parkeren is gratis.

Taharuu Beach - Papara

5. Taharuu Beach – Papara

Dit prachtige zwarte zandstrand in het Papara-gebied is een bekende surfplek op Tahiti. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de grote golven van dit stuk kust. Het strand is schoon en voorzien van een snackbar, tafels in de schaduw, douches en voldoende gratis parkeergelegenheid. Het is de perfecte plek om te picknicken of te genieten van de zonsondergang bij het aperitief.

6. Teahupoo Beach

Tehahupoo is de beroemdste surfplek op Tahiti vanwege zijn extreem krachtige en gevaarlijke golven. De plek organiseert elk jaar in augustus een stop voor het Wereldkampioenschap Surfen. De golf is niet direct toegankelijk vanaf het strand, maar vereist een bootaanpak.

7. Tautira Beach

Dit prachtige zwarte zandstrand ligt in de baai van Tautira, in het noordelijke deel van het kleine schiereiland Tahiti Iti. Het uitzicht over de Vaitepiha-vallei is werkelijk schitterend.

8. Vaiiha Beach

Ongeveer 44 km van Papeete, aan de oostkust van het eiland, vinden we dit grote zwarte zandstrand dat geschikt is voor surfers en zwemmers.

Lees ook: De mooiste stranden in Tasmanië

9. Pointe Vénus – Mahina

Matavai Bay is een belangrijke historische plek op Tahiti, het eerste contactpunt tussen Polynesiërs en Europeanen. De Brit Samuel Wallis was de eerste westerling die hier in 1767 landde, gevolgd door Bougainville in 1768 en James Cook, die de naam aan deze plaats gaf, precies voor zijn missie: de doorgang van Venus observeren. Het mooie en brede zwarte zandstrand is voorzien van voldoende parkeergelegenheid, douches en toiletten, picknicktafels en enkele winkels bij de vuurtoren. Het uitzicht is prachtig en biedt onmisbare zonsondergangen over Moorea.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie