5 paradijselijke baaien voor de kust van Kroatië

5 paradijselijke baaien voor de kust van Kroatië

Met meer dan 6000 kilometer aan kustlijn en 1244 eilanden, is Kroatië de uitgelezen plek voor een ontdekkingsreis op de Adriatische Zee. Reis de zeilen en vaar langs prachtige rotsformaties en verscholen baaien. De Adriatische Zee is een van de rustigste en helderste zeeën in het Middellandse Zeegebied. Wij zetten alvast 5 paradijselijke baaien voor de kust van Kroatië op een rij.

Lees ook: Vijf eilanden die op iedere bucketlist thuishoren

Lastovo

1. Ongerepte natuur: Natuurpark Lastovo (Saplun)

Zeilers die op zoek zijn naar de wilde, ongerepte natuur vinden hun gading bij de turquoise lagune tussen het eiland Saplun en de twee kleine eilandjes Arženjak Mali en Arženjak Veli. Het water is er kristalhelder en de stranden zijn er parelwit.

Stiniva

2. Verscholen tussen steile kliffen: Stiniva (Vis)

De Stiniva baai is een van de meest pittoreske baaien van Vis en de Adriatische Zee in het algemeen. De smalle ingang wordt omringd door steile kliffen en geeft uit op een klein kiezelstrand met verschillende vissershuisjes. In de zomer is het een populaire plek om te zonnebaden, maar ook in het najaar is het hier heerlijk vertoeven.

Sakarun

3. Duizende tinten turquoise: Sakarun (Dugi Otok)

De Sakarun baai op Dugi Otok staat bekend om haar verschillende tinten turquoise. Het fijnste witte zand en de talrijke onderzeese bronnen maken van de baai de ideale zwemplek. Verfrissing verzekerd, zelfs op de warmste dagen.

baaien Kroatië

4. De meest beschutte baai: Krivica baai (Losinj)

De Krivica baai schittert op verschillende toeristische posters van Kroatië en is een van de meest beschutte baaien van de Adriatische Zee. Ze wordt omringd door dennenbomen waarvan de takken bijna het water raken. Er zijn nauwelijks bewoners in de baai, behalve dan de krekels in de bossen.

Sveti Ivan

Lees ook: Vijf bestemmingen voor ontspannen eilandhoppen

5. Panoramisch uitzicht: Sveti Ivan (Lubenice, Cres)

Het mooiste strand van de Cres-Lošinj archipel vind je vlakbij de oude fortstad Lubenice. Vanop het kiezelstrand kun je via een steil pad naar het stadje wandelen om te genieten van het heerlijke panoramische uitzicht over de baai. Wil je in de buurt overnachten op je boot? Dan vaar je best naar het nabijgelegen eiland Unije voor een veilige ankerplaats.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie