5 van de mooiste stranden van Kroatië

5 van de mooiste stranden van Kroatië

Met zijn kristalheldere turquoise water, veelheid aan stranden en overvloedige zonneschijn, biedt Kroatië een vakantie van wereldklasse. De kustlijn in Kroatië strekt zich uit over 1.700 kilometer en heeft een grote keuze aan prachtige stranden voor alle smaken en voorkeuren. Kroatië heeft iets te bieden voor alle bezoekers die verlangen naar een perfecte strandervaring, alles van lange mooie zandstranden tot kleine pittoreske rotsachtige baaien. Volgens het jaarlijkse zwemwaterrapport van het Europees Milieuagentschap heeft Kroatië de beste zwemwaterkwaliteit van heel Europa. We zetten hier 5 van de mooiste stranden van Kroatië op een rij.

Lees ook: De 6 mooiste stranden van de Cycladen eilanden

5 van de mooiste stranden van Kroatië

Zlatni Rat, eiland Brac:

Dit strand staat bekend als “De Gouden Hoorn” (Zlatni Rat) en is een schilderachtig strand op het eiland Brac in Kroatië. Dit is een van de meest iconische stranden van het land en trekt jaarlijks bezoekers van over de hele wereld. Wat Zlatni Rat uniek maakt, is de unieke vorm van het strand. Het strand strekt zich uit in de Adriatische Zee en vormt een smalle landtong in een zeewierachtige vorm. Deze aparte uitstraling trekt een groot aantal bezoekers.

Punta Rata:

Punta Rata

Dit familiepareltje in Brela aan de Makarska Riviera is uitgeroepen tot een van de 10 mooiste stranden ter wereld. Het heldere kiezelstrand en de turkooisblauwe zee zorgen voor een spectaculair contrast. Als de zon op het strand schijnt, glinstert het water en geeft het een gevoel van vrede en rust. Gewoon op het strand zitten en genieten van het prachtige uitzicht kan een genot voor de ziel zijn.

Sakarun Beach:

Op het prachtige eiland Dugi Otok vind je de kindvriendelijke parel van Kroatië. Sakarun Beach staat bekend om zijn lange, brede kustlijn die zich uitstrekt over meer dan een kilometer, en die genoeg ruimte biedt voor kinderen om rond te rennen en zandkastelen te bouwen. Het fijne zand is ideaal om te spelen en kunstwerken te maken, terwijl het ondiepe water het voor kinderen veilig maakt om te zwemmen en te spetteren.

Queen’s Beach:

Dit is het langste zandstrand van Kroatië in de stad Nin, op korte afstand van Zadar. Queen’s Beach staat bekend om zijn ongerepte gouden zandstranden en adembenemende uitzichten. De naam van het strand is afgeleid van een fascinerende legende die ons vertelt dat het ooit een favoriete badplaats was voor de Kroatische koningin, die naar verluidt genoot van de vredige sfeer en het adembenemende uitzicht dat het strand te bieden had.

Lees ook: 5 ongerepte Turkse eilanden

Paradise beach (Rajska plaza):

Paradise beach

Dit strand staat bekend als het beste strand van de hele Kvarnerbaai en ook als het mooiste strand van het eiland Rab. Paradise Beach is in de ranglijst van CNN een van de 100 beste stranden ter wereld. Alleen de lucht boven de prachtige Adriatische Zee stelt grenzen aan het kinderspel op dit spannende strand op Rab, het eiland van geluk. Verras je kinderen met een excursie naar een klein eiland dat verscholen ligt in de baai buiten het strand en te voet bereikbaar is.