5 ongerepte Turkse eilanden

5 ongerepte Turkse eilanden

Turkije staat bekend om zijn prachtige stranden, en vorig jaar ontvingen met name 202 stranden in Antalya, die ‘retraites voor de goden’ worden genoemd, de Blauwe Vlag, een internationale certificering die alleen wordt toegekend aan schone stranden. Hoe zou een bijzondere zomer eruit zien in het rijke paradijs van de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee dat Turkije omringt? Maak kennis met 5 ongerepte Turkse eilanden.

Lees ook: 10 stranden van Cyprus die een bezoekje waard zijn

Cunda Island, een vredig toevluchtsoord met ongerepte stranden met blauwe vlag

Als je een rustige vakantie in de natuur wilt doorbrengen, raden wij je het eiland Cunda aan, het grootste eiland in de Ayvalık-archipel van de Egeïsche Zee in het westen van Turkije. Cunda Island is een representatief resort in de Egeïsche Zee waar het frisse groen van de olijfbomen en het blauwe licht van de eindeloos zuivere kust harmonieus samenkomen. Langs de kust van het eiland staan ​​resorts, restaurants en cafés opgesteld, zodat je overal op het eiland kunt ontspannen terwijl je geniet van een mooi uitzicht op de oceaan. Bij de ingang van het eiland ligt Ayvalik Belediye Plaji, die de blauwe vlag heeft gewonnen, en de geringe diepte maakt het geschikt voor gezinsreizen met kleine kinderen. Bovendien heeft het eiland Cunda, waar de Grieken sinds de oudheid hebben gewoond, veel prachtige stenen bouwwerken in Griekse stijl, waardoor het nog aantrekkelijker wordt omdat je het gevoel hebt dat je in de tijd reist.

Avşa eiland, de meest geliefde klassieke vakantiebestemming van Turken

Als je nieuwsgierig bent naar de klassieke vakantiebestemming van de Turkse bevolking, dan ligt het eiland Avşa ten zuiden van de Zee van Marmara. Avşa Island is een klein eiland met gemiddeld zo’n 2.000 inwoners, maar van juni tot september verandert het in een populaire badplaats met bijna 100.000 vakantiegangers. Het eiland Avşa is een verborgen bestemming die al lang geliefd is bij de lokale bevolking in Turkije vanwege het droger zomerklimaat dan de Middellandse Zee en de uitstekende bereikbaarheid vanaf Istanbul. Er zijn lange stranden met kristalhelder water over het hele eiland, zodat je overdag vrij kunt zwemmen en zonnebaden en ’s avonds kunt genieten van de prachtige zonsondergang aan de horizon. De stranden van Avşa Island zijn breder en groter en hebben een uniek tintje. ’s Avonds ontmoet je mensen die op blote voeten lopen.

Orak Island, een watersportplek om van te genieten met zeeschildpadden

Als je wilt genieten van een echt ongerepte Turks eiland met actieve activiteiten, raden wij je het Orak Island Bodrum aan, de belangrijkste badplaats van Turkije. Orak Island is een eiland aan de overkant van de Gökova-baai, ongeveer 16 km van het centrum van Bodrum. Water uit de bergen stroomt de zee in en heeft een lager zoutgehalte dan ander zeewater, er zijn weinig golven en het heeft een goed zicht om te duiken. Beroemd onder liefhebbers van duiken of snorkelen. Er is geen aanlegsteiger, dus het is moeilijk om op het eiland te blijven, maar dankzij dit heeft Orak Island een schone natuurlijke omgeving die de reputatie van het ongerepte eiland waardig is. Bovendien kun je een verscheidenheid aan zeedieren en planten ontmoeten, zoals caretta caretta, inclusief koraalriffen die alleen groeien in zeeën met zwakke stroming, dus het is goed voor het ervaren van verschillende wateractiviteiten.

Bozcaada Island, een romantisch uitje waar je prachtige zonsondergangen kunt zien

Als je wilt ontsnappen aan het drukke leven en wilt genieten van een romantische zonsondergang in de rust, dan ben je op het eiland Bozcaada, gelegen in het noorden van de Egeïsche Zee, aan het juiste adres. Een uur en 30 minuten varen met de veerboot van Çanakkale wacht het eiland Bozcaada op je, een rustig havenstadje met warme zonnige zeeën en glanzende zandstranden. De rode, roze zonsondergang strekt zich uit over de onbelemmerde blauwe zee, en de windenergie-installaties langs de kust en de brede wijngaarden aan de achterkant van het dorp vormen een exotisch landschap. Kleine boetiekhotels langs de geplaveide straten, cafés, restaurants en een glas bier in de Turkse taverne  dragen bij aan het comfort van je reis. Bovendien wordt elk jaar in de eerste week van september een druivenoogstfestival gehouden, met interessante bezienswaardigheden, en de Egeïsche keuken met verse zeevruchten en olijfolie zorgt voor een genezing op zich.

Lees ook: De groene oases van Palma de mallorca

Eiland Büyükada, het ongerepte resort met de meest frisse lucht in Istanbul

Als je op zoek bent naar een ongerept resort niet ver van het stadscentrum, raden we je het eiland Büyükada aan, de representatieve badplaats van Istanbul, op een uur varen met de veerboot vanuit Istanbul. Het eiland Büyükada is het grootste en meest interessante eiland van de Prinseneilanden, dat verwijst naar verschillende eilanden in de buurt van Istanbul, en de prachtige natuurlijke omgeving, Byzantijnse kloosters en voormalige adellijke woningen creëren een meer ontspannen sfeer dan Istanbul. Het is op het eiland Büyükada verboden om met de auto binnen te komen om de natuur te behouden, en het eiland is alleen bereikbaar per koets en fiets, zodat je de kalme sfeer van het eiland Büyükada en de schone lucht zonder fijnstof levendiger kunt voelen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie